10 Mayıs 2009 Pazar

Chuck Daly, Hayatını Kaybetti...

Chuck Daly, hayatını yitirdi




NBA tarihinin en önemli coach'larından biri olan Chuck Daly, 78 yaşında, pankreas kanserine yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.Chuck Daly, 1992 yılında Dream Team'in başında Olimpiyat Altın Madalyası kazanmıştı.

Şöhretler Müzesinde yer alan coach'lardan biri olan Chuck Daly, 1992 yılında Dream Team'in başında Olimpiyat Altın Madalyası kazanmıştı.

Detroit Pistons'da da görev yapan Daly, çok önemli bir basketbol taktik ustası olarak tanımlanıyordu.

Kariyeri boyunca 638 galibiyet ve 437 yenilgi alan Daly, 13 yıl boyunca NBA'de görev yapmış ve tam 12 kez play-off heyecanı yaşamıştı.



Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda Daly yönetimindeki Dream Team'de Magic Johnson ve Larry Bird ile birlikte forma giyen Michael Jordan, yapmış olduğu açıklamada, "O gerçekten de büyük bir liderdi. Ben her zaman için onun ekibinde olmaktan mutluluk duymuşumdur" dedi.

Bir diğer efsane oyuncu Larry Bird ise, "O bütün yetenekleri sadece takımın başarısı için organize eden mükemmel bir coach'tu. Hepimize saygı gösterdi ve bize bir amaç belirledi." açıklamasında bulundu.

Daly, Detroit Pistons'ın "Bad Boys" döneminde, Joe Dumars, Isiah Thomas, Bill Laimbeer, Dennis Rodman ve Rick Hahorn gibi isimlerle çalışmıştı.

Eski NY Knicks Başkanı ve şuan NCAA'de Florida International'da coach'luk yapan Isiah Thomas, Daly'nin vefatı ile ilgili olarak, "Onun ölümü NBA ve Dünya basketbolu için hiçbir şekilde ölçülemez bir kayıp" şeklinde yorumladı. Isiah ayrıca, "Chuck'ın bize oyunculuk döneminde vermiş olduklarını biz şuan hiçbir sözcükle açıklayamayız" dedi.

1 yorum: