1 Eylül 2009 Salı

Zafer Kalaycıoğlu, yeni sezon hazırlıklarını yorumladı



Kalaycıoğlu, oyuncularından memnun.
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu GS TV’ye verdiği röportajda takımın yeni sezon hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Çalışmalar hakkında konuşan Kalaycıoğlu, “Şu anda kondisyon ağırlıklı, kuvvet geliştirici çalışmalar yapıyoruz. Yaz çalışmaları genellikle uzun ve bıktırıcı olur. Ama bizim takımda en ufak bir bıkkınlık emaresi göremiyorum. Oyuncularımızın hepsi çok istekli çalışıyor. O bakımdan çok memnunum” dedi.

Yabancı oyuncuların çalışmalara katılımına dair, “Ivana’nın gelmiş olması sevindirici. Bir Avrupalı oyuncunun çalışmalara erken katılması, hem bizim çalışma tempomuz hem de onun erken hazırlanması açısından önemli. Kendisi Çek Milli Takımı’nın önemli bir oyuncusu. Taraftarlarımız eğer Türkiye’de yapılan ve Çek Milli Takımı’nın şampiyon olan Avrupa Şampiyonasını izledilerse orda ne kadar iyi oynadığını hatırlarlar. Geçen sene Ros Casares ekibindeydi. Bize faydalı olacağına inandığımız uzun oyunculardan biri” şeklinde konuşan Zafer Kalaycıoğlu, “Diğer yabancı oyuncularımızdan ikisi WNBA’de oynuyorlar ve takımları play – off’lara kalacak gibi gözüküyor. Onların sezonlarının bitiminden sonra bizim sezonun başlamasına çok az zaman kalacak olması bizim için dezavantaj gibi gözüküyor. O dezavantajı da oynayan oyuncular oldukları için çabuk aşacağız. Çok kısa sürede adapte olacaklar, çünkü bu oyuncular işlerini çok iyi yapıyorlar. Zaten Sophia Young’ı bu profesyonelliğinden ötürü herkes takdir ediyor. Jia Perkins de aynı şekilde profesyonel bir oyuncu. Şu anda WNBA’de skor yönünden ilk on beş içindeki sıralamasını koruyor. Leuchanka da ayın 10’una kadar WNBA’de bir anlaşma yapmazsa, ayın 11’inde burada olur. Onlar da geldiği zaman daha iyi çalışmalar olacak” dedi.

Bu sene Euroleague’de oynanan maçların çok sert olacağını belirten Kalaycıoğlu, Galatasaray’ın Fransa’da katılacağı turnuva hakkında bilgi verdi ve bu turnuvada Euroleague ve Eurocup takımlarıyla mücadele ederek takımın ilk çalışmalar sonrasındaki durumunu göreceklerini ifade etti.




Galatasaray.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder