11 Eylül 2009 Cuma

Okan Çevik, GS TV'ye konuştu



Çevik, son durumu değerlendirdi.
Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Okan Çevik yeni sezon çalışmaları ve oyuncuların son durumlarını GS TV’ye değerlendirdi. Okan Çevik, yeni sisteme alışmaya başladıklarını belirtirken Jasaitis’in Avrupa Şampiyonası’ndaki performansının sürpriz olmadığını söyledi.

Antalya ile oynadığımız hazırlık maçı gibi pek çok hazırlık maçı oynayacağız. Tabii ki kazanmak önemli bir şey, takımın kazanma alışkanlığı elde etmesi adına önemli bir şey ama asıl önemlisi hücum ve müdafaa sistemlerimizin maksimum düzeye ulaşması, zaten antrenmanlarda oyuncuların gösterdiği performanstan son derece memnunuz. Onlar da tüm dikkatleriyle bu sistemleri sindirmeye çalışıyorlar. Yaptığımız antrenmanlarla da önemli yollar katediyoruz. İlk maçta bunun meyvelerini aldık. Sezon başında olduğumuz için, daha rakiplerimizin sistemleri de çok oturmadığı için yediğimiz skorlar biraz aldatıcı olabilir ama ben gidişattan çok memnunum. Sonuçta maçı 71-66 kazanıyor gibi gözüksek de maça 14-4’lük bir seriyle başladık. Sonra çok tempolu bir basketbol oynamayı planladığımız için bu sezon oyuncu değişikliklerine gittik. Ondan dolayı farklar kapandı çünkü bu dönemde eksik kadroyla mücadele ediyoruz. İlk defa bu hafta Polat’ın, Cemal’in, Evren’in katılımıyla biraz daha kadromuz genişledi ama Jasaitis’in eksikliği var. O da bize katıldığı zaman; katılana kadar olan süreçte yapacağımız maçlarda da bu sistemlerin maksimum oturması için özen göstereceğiz.

Biz sadece müdafaacı takımız veya hücumcu takımız demek yüksek hedefler için çok gerçekçi değil çünkü şöyle bir gerçek var ki; artık maksimum düzeyde savunma yapmazsanız her maçı kaybedebilirsiniz. Yani ister büyük takım, ister küçük takım, Avrupa maçı, ne olursa olsun öncelikle savunmayı yapmalısınız. Bizim de zaten çıkış noktamız bu iddiamızı ortaya koymak için bir defa ne olursa olsun defansif ve mücadeleci bir kimliğimizin olması lazım. Bunu oturtmaya çalışıyoruz. Bunu yaptıktan sonra artık aldığınız ribaundlar ya da kaptığınız toplarla kolay sayılar bulabilirsiniz. Tempolu oynayarak kolay sayılar bulursunuz çünkü artık sete set oynandığında maçı kazanmanız çok kolay değil.
Hücum sistemimizde de topun herkesin eline değdiği, çok fazla hareket yaptığımız, defanstaki tempomuzu hücuma da yansıtarak herkesi sahada 30 dakika tutarak değil 20 dakika ama maksimumuyla tutarak bir sistem denemeye çalışıyoruz. Bunların hepsi oturduğu zaman mutlaka ortaya mücadeleci ve seyredilmesi keyifli bir takım çıkaracağız.

Jasaitis’in Avrupa Şampiyonası’nda bu tarz oynaması bizi mutlu ediyor ama işin doğrusu
çok da sürpriz değil çünkü onun potansiyelinin ne olduğunu zaten çok iyi biliyoruz. Bu dönemde özellikle 1 ve 2 numaraların eksikliğinde Litvanya seviyesindeki oyuncuların eksikliğinde Jasaitis biraz daha ön plana çıktı. Bu sorumluluk aldığı zaman bir takım işleri becerebileceğini de gösteriyor. Bence oradaki asıl önemlisi yüksek yüzdeyle Avrupa Şampiyonası’nın en yüzdeli oynayan oyuncusu olması. Bu da atış seçiminin çok iyi olduğunu gösteriyor. Benim açımdan asıl sevindirici olan nokta burası.
Darius Washington’a gelince, Efes Cup’ta ortaya koyduğu oyun hakikaten bizi mutlu eden bir oyun oldu, umutlandıran bir oyun oldu ama antrenörleri uzun oyuncu ve kısa oyuncu konusunda bir seçime gitti. 2 devşirme oyuncu alternatifi vardı ve dolayısıyla uzun oyuncu desteği için seçimini Massey’den yana kullandı. Darius’un bize bu sezon katkısı çok olacaktır.

Bursa'da oynayacağımız özel maçlardan sonra Salı, Çarşamba ve Perşembe günü 15-17 Eylül arasında burada bir turnuvamız var. Bir 3-4 günlük çalışmanın üzerine Almanya’ya gidip orada 3 tane maç yapacağız ve yine 3-4 günlük çalışmanın üzerine TÜBAD turnuvasını oynayacağız ve sonra Türkiye Kupası’yla zaten resmi sezon başlamış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder