25 Eylül 2009 Cuma

ACB yayınları TRT'de



İspanya ligi TRT'de!..
İspanya Birinci Basketbol Ligi ACB, üç yıl süreyle TRT'de yayınlanacak.

Avrupa'nın en önemli basketbol ligi olarak kabul edilen ACB, Türkiye'de yayınlanacak. ACB resmi web sitesi ACB.com'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ACB'nin yayın haklarını üç yıllığına satın aldı. Anlaşma gereği TRT ekranlarında her hafta iki ACB maçı yayınlanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TRT Spor Servisi Müdürü Yalçın Çetin, şöyle konuştu: "ACB Avrupa'nın en rakabetçi ve heyecanlı basketbol ligi. Buna mukabil, TRT en büyük kamu yayın organı. Dolayısıyla bu iki büyük tüzel kişiliğin birlikteliği önemli bir işbirliğini meydana getirecek. Böylece Türkiye'deki televizyon izleyecileri mükemmel kalitesiyle ACB'yi seyredecek"

ACB, 4 farklı kıtada 40'dan fazla ülkede izleyicilerle buluşuyor. Avrupa'da Türkiye, Yunanistan, Litvanya, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna, Slovenya, Karadağ, Polonya ve Kıbrıs'da mevcut. Latin Amerika üzerinde Meksika ve Brezilya'da yer alıyor. Ayrıca, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yayın yapılıyor.

TRT'nin ACB yayınları 2-3 Ekim arasında yapılacak ACB Süper Kupa müsabakalarıyla başlayacak. Süper Kupa maçlarının yarı final ayağında Caja Laboral Baskonia - Real Madrid ve Regal FC Barcelona - Gran Canaria 2014 takımları karşı karşıya gelecek. Kazanan takımlar 3 Ekim'de final maçı yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder