29 Eylül 2009 Salı

Kemal Belgin açıklıyor: Doping skandalında ikinci perde



Kemal Belgin'den önemli açıklamalar
Kanında kurallara aykırı "cathine" isimli bir madde tespit edilen basketbolcu Kerem Gönlüm üzerinden takımı Efes Pilsen’e yüklenen Fenerbahçe’de Kambala skandalının ardından bir büyük bomba da voleybol takımından patladı. Daha önce köşesine basketbolcu Kaspars Kambala'nın doping yüzünden aldığı cezayı taşıyan Kemal Belgin bu kez de Fenerbahçe'de yaşanan bir başka skandalı gündeme getirdi.

Kemal Belgin'in konuyla ilgili yazısı şöyle:

Fenerbahçe’de İkinci Rezalet!

Basketbolda Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon finalinde kaybettiği Efes'teki Kerem Gönlüm'ün dopingli çıkması üzerine yaptığı yangın Kambala ile kendisi alabildiğine sardıktan sonra ikinci bir vukuatını da sergilemeyi bir gazeteci olarak vazife ediniverdim.

Efendim...

El-alemi dopingcilikle suçlayıp "başka oyuncular içinde aynı kuşkuyu taşıyoruz" diyebilen bir kulübün hele hele dünya kulübü iddiası taşıyorsa arkasının tertemiz olması gerekir.

Şimdi yazacaklarımı Kambala olayının da ötesinde ibretle okuyacağınıza inanıyorum. Zaten o ibretli davranışı gösteremeyenin ya gözü kördür ya kulağı sardır yada kafasının içinde beyni yoktur.

Gelelim sadede...

Önceki sezon Fenerbahçe'nin şampiyon olan erkek voleybol takımının bir oyuncusu hem de takım kaptanı Burak Hascan dopingli çıkmıştı.

Bu yüzden de 9 Ekim 2008 tarihinde voleybol müsabakalarından ömür boyu men cezası yemişti. Aynı Burak Hascan Fenerbahçe'deki şampiyonluğunun hemen ertesinde büyükşehir Belediyespor'a transfer olmuş ve şöyle de bir demeç vermişti: "Şayet Fenerbahçe'de kalsaydım, bana ömür boyu men cezası veremezlerdi."

Bitti mi? Hayır!

Aynı Burak Hascan, yani aynı Fenerbahçe'nin aynı takım kaptanı 21 Nisan 2007'de doping yaptığı gerekçesi ile önce iki yıl men cezası almış, tahkime yaptığı itirazı sonucu da bu ceza 10 aya indirilmişti.

Hani belediyeye gitmesem Fenerbahçe'de kalsam bu cezayı veremezlerdi demişti ya Burak Hascan galiba haklıydı da.

Neyse biz yine devam edelim.

Aynı Burak Hascan yani Fenerbahçe voleybol takımı kaptanı 29 Nisan 2008 tarihinde yani dopingli yakalandığından 373 gün sonra bir kere daha dopingli çıkıyordu.

Bunun sonucunda da yukarıda verdiğimiz 9 Ekim 2008'de ömür boyu cezaya çarptırılıyordu. Burak Hascan'ın kullandığı maddenin adı da Norandros Terone'dir.

Verdiği her iki numunede de aynı madde çıkmıştır.

Şimdi bir kere daha soruyorum. Sizce Fenerbahçe'nin şampiyonluğu anasının aksütü gibi helal olarak hemde 2-0 geriye düştükten sonra 4-2 kazanan Türk basketbolunun açıkça bugünün yaratmış Efes Pilsen'e söyleyeceği söz olabilir mi?

Çünkü aynı Fenerbahçe'nin şampiyon olan basketbol ve voleybol takımlarındaki oyuncuları da dopingli çıkmışlardır.

İşte çakma dünya kulübü.

Kemal Belgin / Medyaspor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder