19 Eylül 2009 Cumartesi

Tab Baldwin röportajı



Tab Baldwin, üst sıraları hedefliyor.
Geçtiğimiz haftalarda Kepez Belediye ile anlaşan tecrübeli antrenör Tab Baldwin, Serdar Çelik'e bir röportaj verdi.

Kepez Belediyesi’nin yeni antrenörü ama bizim için yeni bir isim değil Baldwin. Daha önce Türkiye’de 2004-2006 yılları arasında Banvit’i çalıştıran Tab Baldwin şimdi de Kepez Belediyesi’nin teknik patronu.

1958 doğumlu Amerikalı antrenör geçtiğimiz sezon Yunanistan’ın PAOK takımını çalıştırırken bu sezon ise yeniden Beko Basketbol Ligi’nde görev yapacak. Saha içi ve saha dışındaki sempatik tavırları ile herkesin beğenisini kazanan Baldwin kullandığı Türkçe kelimelerle de bizlerden birisi olduğu mesajını veriyor.

Kepez Belediyesi’nin yeni teknik patronu Tab Baldwin ile basketbol dolu bir röportaj gerçekleştirdik.


Daha önce Türkiye’de Banvit’te antrenörlük yapmıştınız. O günlere geri dönersek bize anlatır mısınız?
Banvit’te çok güzel günlerim oldu. Orada Başkanı’ndan, menajerine, yardımcı antrenörlere kadar çok hepsiyle çalıştığım için çok mutluyum. Hepsi güzel insanlardı. Orası çok büyük bir aileydi. Banvit’te hep birlikte güzel işler başardık ve görev aldığım için memnunum.

Kepez Belediyesi’ne geliş hikayenizi anlatır mısınız?
Daha önce Türkiye’de çalıştığım için Kepez Belediyesi’nin bana yaptığı teklifi hemen kabul ettim. Özelikle Antalya çok güzel bir şehir ve burada hem insanlar hem de hava çok güzel. Henüz 1 haftadır buradayım ama burada güzel bir organizasyon var. Gelir gelmez de bazı oyuncularla bağlantı kurdum. Çok çalışacağız. Hep birlikte İyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum.

Türk Basketbolu ve Beko Basketbol Ligi hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Özellikle son yıllarda Türk basketbolu büyük ivme kazandı ayrıca Beko Basketbol Ligi Avrupa’nın önde gelen, kuvvetli liglerinden birisi. Ligde güçlü takımlar var. Avrupa’da İspanya’dan sonra takip edilen ligler arasında bulunuyor. Sert mücadeleler oluyor. Özellikle ilk 8-10 sıradaki takımlar oldukça güçlü, kendilerini ispatlamış kuvvetli takımlar.

Kepez Belediyesi’nin bu seneki hedefleri nelerdir?
Şuan takımın başına yeni geldim ve tam olarak bunun hesabını yapamayacağım. Şunu da söyleyeyim ki takımımın yukarılarda olmasını isterim. Ligin başlamasını bekliyoruz. Eğer ki iyi oynar, mücadele edersek zaten bunun karşılığını alacağız. Bundan şüphem yok.

Elinizde kaliteli bir kadro var. Oyuncularınız için neler söyleyeceksiniz?
Ersin Görkem, Cüneyt Erden, Fatih Solak, Erdem Türetken gibi önemli oyunculara sahibiz. 30 yaşın üstünde oyuncularımız var ama bu oyuncularımızın hepsi kendilerini ispatlamış, kaliteli isimler. Genç oyuncularımızla birlikte tecrübeli isimleri kaynaştırmak en büyük hedefimiz. Eğer bu kaynaşmayı başarırsak, hep birlikte güzel başarılar elde edeceğimiz inancındayım. Kadromuzu biraz daha kuvvetlendirmek için bir tane daha yabancı oyuncu bakıyoruz. İyi bir takımız ve daha iyi olacağız.

Yeni sezonda kafanızda planladığınız oyun planı nedir?
Takımım ile birlikte ben aynı şekilde çalışabiliyorsam, birbirimizi anlayabiliyorsak bu bizim sistemimizdir. Sistem değişikliğine ihtiyacım yok. Akıllı bir şekilde, çok çalışarak başarılı olacağız. Hep birlikte çalıştığımız zamanda sistemimiz kendiliğinden oturmuş olacak.

Beko Basketbol Ligi’nde Bogdan Tanjevic’ten sonra ikinci yabancı antrenör olarak görev yapıyorsunuz. Bunun için neler söyleyeceksiniz?
Antrenör Tanjevic, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da bir efsane. Çok iyi, uzun ve başarılı bir kariyeri var. Ayrıca Dünya Basketbolu çok açık, herkes birbirine bir şeyler öğretebiliyor. Benim de öğreneceğim şeyler var. Tanjevic’in kariyeri ile benimki oldukça farklı. Aynı ligde mücadele ederek birbirimize yardımcı olarak, bir şeyler öğreneceğiz. Tanjevic ile aynı ligde olduğumdan dolayı mutluyum.

A Milli Takımın, Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’nda göstermiş olduğu başarılı performans hakkında neler söyleyeceksiniz?
Çok fantastik bir Milli Takımınız var. Onları izlerken bende heyecanlanıyorum ve kazanmalarını istiyorum. 2010 Dünya Şampiyonası’nın da Türkiye’de olduğunu düşünürsek bu şampiyona bana göre daha fazla önem kazanıyor. İkincisi de benim çalıştığım bir ülkenin Milli Takımımın başarılı olması beni ayrıca gururlandırıyor. Çünkü herkesin ilgisi buraya yoğunlaşıyor ve daha fazla ilgi görüyor.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için neler söylemek istersiniz?
Dünya Basketbol Şampiyonası, NBA organizasyonundan sonra Dünya üzerinde en fazla ilgi gören basketbol organizasyonu. Dünyanın en değerli basketbolcuları sahne alıyorlar. Herkes en iyisini yapmaya çalışıyor. Büyük ilgi ile izlenen bir şampiyona. Bu organizasyon sayesinde de Türkiye kendini tanıtabilecek, Türk basketboluna olan ilgi daha fazla artacak.

Röportaj ve Fotoğraf: Serdar Çelik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder