24 Eylül 2009 Perşembe

Cemal Nalga'ya 5 maç müsabakalardan men cezası



Cemal Nalga'ya ağır ceza!..
Galatasaray Cafe Crown'un bu sezon çıkış beklediği genç oyuncusu Cemal Nalga, disiplin kurulu kararınca 5 maç müsabakalardan men cezası aldı.

Nalga, Cibona Zagreb ile oynanan hazırlık maçında rakip oyuncu Jamont Gordon ile girdiği tartışma sonrası oyundan diskalifiye edilmiş, fakat, tartışmanın taraflarından biri olan Amerikalı oyuncu saha içinde herhangi bir ceza almamıştı. Bu ağır ceza karşısında Cemal Nalga ve Galatasaray Cafe Crown'un karara itiraz edip etmeyeceği merak konusu...

Karar metni şöyle:

24.09.2009 - 01 Tarih ve Numaralı Disiplin Kurlu Kararı


Toplantı Tarihi ve No: 24.09.2009 - 01 - Kararın Tarihi ve No: 24.09.2009 - 01

Olaylar: 16.09.2009 tarihinde İstanbul’da oynanan Galatasaray Cafe Crown - Cibona Zagreb hazırlık müsabakası sırasında Galatasaray Cafe Crown sporcusu Cemal Nalga’nın rakip takım sporcusuna yönelik fiili davranışta bulunması (yumruk atması) nedeniyle konu ile ilgili dosya Kurulumuza sevk edilmiştir.

İncelenen Belgeler: TBF Sevk Yazısı, Teknik Komiser Raporu, Hakem Raporu, Savunma yazısı, CD Kaydı.

Gerekçe ve Karar: Disiplin soruşturmasına esas Teknik Komiser Raporu, Hakem Raporu ve savunma yazıları ile olayın cd kaydı incelendiğinde; müsabakanın bitimine 1 dakika kala Galatasaray Cafe Crown sporcusu Cemal Nalga’nın, rakip takım sporcusunun kendisini tahrik edici mahiyette itmesini takiben, rakip oyuncu ile kavgaya tutuştuğu ve rakip oyuncuya bu arada vurduğu, neticesine diskalifiye edildiği tüm dosya muhteviyatı ile sübuta ermiştir.

Galatasaray Cafe Crown sporcusu Cemal Nalga’nın eylemine uyan Disiplin Yönergesi’nin 37. Maddesi uyarınca; 8 MAÇ MÜSABAKALARDAN MEN VE 4.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine, suçun hazırlık müsabakası sırasında ve tahrik altında işlendiği dikkate alınarak 13. Madde çerçevesinde sadece müsabaka cezasında indirime gidilerek netice olarak sporcunun 5 (beş) maç müsabakalardan men ve 4.000 TL para cezası ile tecziyesine, iş bu kararın ilgiliye tebliğine, Disiplin Talimatı’nın 51. Maddesi çerçevesinde para cezalarının 30 gün içerisinde ödemesi gereğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder