16 Ağustos 2009 Pazar

12 Dev Adam, GameOn Turnuvasını liderlikle tamamladı.



A Milliler, üçte üç yaptı!..
A Milli Takımımız GameOn turnuvasının son gününde Avrupa Şampiyonası ev sahibi ve guruptaki rakibimiz Polonya’yı 66-58 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında oldukça tutuk bir oyun sergileyen millilerimiz geride kapattığı ilk yarının ardından ikinci yarıda ortaya koyduğu oyun ile sayı farkını kapatarak karşılaşmayı 66-58 kazanmasını bildi. Millilerimiz bu sonuçla birlikte turnuvayı namağlup olarak şampiyon tamamladı.

Dün oynanan İngiltere karşılaşmasında 3 ve 4. periyotta mükemmel bir savunma anlayışı ile sahada yer alan milliler son çeyrekte rakibine sadece 7 sayı şansı veren milliler istediğinde nasıl savunma yapacağını göstermişti. Dün olduğu gibi bugünkü karxılaşmada da özellikle ikinci yarıda çok iyi savunma yapan ay yıldızlılar 3 ve 4. periyotta Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova’nın oyuna müdehale etmesiyle daha etkili oldu. Bu arada Milli takımın Polonya karşısında ilk yarıda zorlanmasının en önemli sebeplerinden birisi dış şutlarda ve serbest atışlarda düşük yüzde ile mücadele etmesi görüldü.

Karşılaşma iki takımın da karşılıklı kaydettiği sayılaryla başladı. İlk dakikalarda gelen sayıların ardından iki takım da pota altında yaptığı top kayıplarından dolayı sayı üretemezken maçın ilk 3 dakikası 4-4’lük eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Roszyk ve Wojcik sayı üreten Polonya takımı skoru 4-9 yaptı. Dış atışlarda bir türlü sayı üretemeyen millilerimiz Polonya’nın David Logan ve Lampe ile ürettiği sayılara engel olamadı ve Polonya skoru 4-13’e taşıdı. Sinan Güler’in sayısı ile suskunluğunu bozan millilerimiz skoru 6-13 yapsa da Polonya Lampe ile yeniden sayı bulmayı bildi. Millilerimiz maçın ilk çeyreğinde tutuk bir oyun sergilerken top kayıplarını iyi değerlendiren Polonya skor üstünlüğünü korudu. Bitime 2 dakika kala Sinan Güler’in kaan turnikesini tamamlayan Fatih solak farkı 7 sayıya indirse de (10-17) Polonya Roszyk’in basketiyle farkı yeniden 9 sayıya çıkardı (10-19) Ersan İlyasova’nın serbest atıştan kazandırdığı 2 sayı ile millilerimiz farkı yeniden 7 sayıya indirirken ilk çeyreğin son dakikasına da Polonya’nın 19-12’lik üstünlüğü ile girildi. İlk çeyreğin saniyesinde Lampe’nin 3 sayılık şutunda isabet bulan Polonya çeyreği 12-22 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci çeyreğe hücum ile başlayan millilerimiz sayı üretemezken Polonya Szubarga ile sayı üretti (12-24) Polonya’nın sayısına Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle karşılık veren ay yıldızlılar Szewczk’in 3 sayılık basketine engel olamadı. Karşılıklı atılan sayıların ardından Barış Hersek’in 3 sayılık basketiyle farkı 10 sayıya indiren millilerimiz pota altını iyi savunmaya başlayınca Polonya sayı üretmekte zorlandı. İyi savunmasını sayı ile süslemekte zorlanan millilerimiz Lampe’nin turnikesine engel olamadı (17-29) Ersan, Hidayet yardımlaşması ile sayı üreten millilerimiz Semih Erden’le de serbest atışlardan yrarlanamadı. İlk yarının son 4 dakikasına Polonya’nın 19-32’lik üstünlüğü ile girilirken Ender Arslan farkı yeniden 10 sayıya indiren 3’lüğü attı (22-32) Ender Arslan’ın sayısından sonra Semih’le de sayı üreten millilerimiz Hidayet Türkoğlu’nun serbest atıştan kazandırdığı sayıyla skoru 25-32’ye getirdi. İlk yarının son dakikasına Polonya’nın 25-34’lük üstünlü ile girilirken ay yıldızlılar Ömer Onan ile skoru 26-34 yaptı. Millilerimiz, farkın 8 sayıya inmesinin ardından İlk yarının bitimine 26 saniye kala Ersan İlyasova’nın kazandırdığı 3 sayı ile skoru 29-34’e getirdi ve fark 5 sayıya indi. İlk yarının son hücumunu kullanan Polonya Lampe ile 3 sayılık basket bulunca Polonya maçın ilk yarısını 29-37 önde tamamladı.

Millilerimiz karşılaşmanın ikinci yarısına Oğuz Savaş’ın elinden bulduğu sayıyla başladı. Millilerimizin bulduğu bu sayıya Wojcik ile yanıt veren Polonya skoru 29-39 yaptı. İki takım da ilk dakikalarda savunmasını sertleştirirken Polonya Szubarga’nın 3 sayılık basketiyle farkı 1 sayıya çıkardı (31-42) Hidayet Türkoğlu’nun serbest atışlardan kazandırdığı sayılarla farkı yeniden tek hanelere indiren millilerimiz Oğuz Savaş’ın basketiyle de skoru 35-42 yaptı. Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümü geride kalırken Semih Erden ile pota altından sayı üreten millilerimiz Szubarga’nın ürettiği sayıya engel olamadı ve skor 37-44 oldu. Çeyreğin bitimine 3 dakika kala Polonya skoru 37-46 yaparken Ömer Aşık pota altından kazandırdığı sayı ile skoru 39-46 yaptı. Ersan İlyasova’nın elinden gelen bir sayı ile farkı 6 sayıya indiren millilerimiz Polonya’nın savunmasını aşmakta zorlanınca skor farkını kendine lehine çeviremedi. Üçüncü çeyreğin son dakikasına Polonya’nın 40-47’lik üstünlüğü ile girilirken millilerimiz Bekir Yarengüme’nin serbest atıştan kazandırdığı sayılarla farkı yeniden 5 sayıya kadar indirdi (42-47)Polony Lampe’nin pota altından ürettiği sayı ile farkı yeniden 7 sayıya çıkarırken milillerimiz sodn hücumdan yararlanamayınca Polonya final periyoduna 42-49 önde giren taraf oldu.

Final çeyreğinin hemen başında iki takım da karşılıklı sayılar üretirken millilerimiz pota altında Ömer Aşık’ın sayısı ile farkı 4 sayıya indirdi (47-51) Polonya’nın top kaybını iyi değerlendiren millilerimiz Engin Atsür’ün serbest atıştan kazandırdığı sayı ile skoru 48-51 yaptı. David Logan’ın sayısı ile farkı yeniden 5 sayıya çıkaran Polonya Ersan İlyasova’nın basketine engel olamadı ve skor 50-53 oldu. Farkın 3 sayıya inmesinin ardından David Logan ile top kaybı yapan Polonya Ender Arslan’ın üç sayılık basketinden dönen savunma ribaundunu alarak hücum etti ancak sayı üretemedi. İki takımın karşılıklı top kayıplarıyla gçilen bölümden sonra ilk sayı üreten taraf Ömer Aşık ile Milli takımız oldu ve fark 1 sayıya indi (52-53) Ersan İlyasova’nın serbest atıştan kazandırdığı tek sayı ile maçın başından bu yana ilk kez beraberliği yakalayan millilerimiz Ersan İlyasova’nın bir de 3 sayılık basketiyle 56-53 öne geçti. Polonya’nın boş döndüğü hücumları çok iyi değerlendiren ay yıldızlılar Hidayet Türkoğlu’nun da skora katkı vermesiyle 58-53 öne geçti. Maçın bitimine 4 dakika kala skor avantajını eline geçiren millilerimiz oyunun da kontrolünü eline geçirdi. David Logan’ın elinden 3 sayı üreten Polonya Ersan İlyasova’nın basketine engel olamayınca millilerimiz bitime 2.30 dakika kala skoru 60-56 yaptı. Bu dakikadan sonra Hidayet Türkoğlu’nun serbest atıştan ürettiği sayı ile 61-56 yaparken Ersan İlyasova ile de farkı 7 sayıya çıkardı (63-56) Karşılaşmanın son dakikasına da bu skorla girilirken Ömer Aşık’ın smaç basketiyle millilerimiz skoru 65-56’ya taşıdı. Kalan saniyeler içinde skor avantajını iyi korumasını bilen millilerimiz karşılaşmayı 66-58 kazandı.

A MİLLİ TAKIM: Sinan Güler 2 (2 ribaund), Engin Atsür 1 (2 ribaund, 2 asist), Ömer Onan 3 (1 asist), Ersan İlyasova 23 (8 ribaund), Semih Erden 6, Fatih Solak 2 (2 ribaund), Ender Arslan 5 (1 ribaund, 2 asist), Ömer Aşık 7 (5 ribaund) Hidayet Türkoğlu 11 (8 ribaund), Barış Hersek 2, Oğuz Savaş 6 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 12-22
2.PERİYOT: 17-15
3.PERİYOT: 13-12
4.PERİYOT: 24-9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder