19 Ağustos 2009 Çarşamba

TBBL’de 2009-2010 sezonu fikstürü belirlendi



Yeni sezonda fikstür belli oldu.
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde 2009-10 sezonu fikstürü, düzenlenen kura çekimi ile belirlendi.

Polat Renaissance Otel’de düzenlenen kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, A Milli Bayan Takım Menajeri Canan Erdoğan, Bayan Ligleri Koordinatörü Murat Tümer, Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Ligler Direktörlüğü yetkilileri ve TBBL’de mücadele edecek olan kulüp temsilcileri katıldı.

TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat, hoş geldiniz dileklerini sunarken, Avrupa’nın en önemli bayan basketbol liglerinden birisi ülkemizde oynandığını ifade etti. Sonat’ın ardından söz alan Bayan Ligleri Koordinatörü Murat Tümer ve Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş ise kura çekiminin herkese hayırlı olmasını dilediler.

TBBL’de 12 Takım Mücadele Edecek
Geçen sezon TBB2L’de şampiyonluğa ulaşan Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor ve ikinciliği elde eden İstanbul Üniversitesi, yeni sezonda TBBL’de mücadele edecek. Ligde 12 takımın 4’ü İstanbul’da bulunuyor. Beşiktaş Cola Turka, Fenerbahçe, Galatasaray ve İstanbul Üniversitesi’nin mücadele edeceği İstanbul dışında, Adana (Botaş ve Ceyhan Belediye) ve Mersin (Mersin Büyükşehir Belediye ve Tarsus Belediye) illerinden ise 2’şer takım yer alıyor. TBBL’de bir takımı bulunan iller ve kulüpleri ise şu şekilde; Ankara- Çankaya Üniversitesi, Kayseri – Panküp TED Kayseri Koleji, Kocaeli – Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Samsun – Samsun Basketbol.

Yeni Sezon 24 Ekim’de Başlıyor
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde normal sezon 24 Ekim Cumartesi günü oynanacak maçlarla başlayacak. Geçen sezon TBBL’de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ilk haftada Ankara deplasmanında Çankaya Üniversitesi ile karşılaşacak. TBBL’de 2008-09 sezonu play-off finalisti Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ilk haftada evinde ligin yeni ekibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ile oynayacak.

Geçen sezon FIBA Bayanlar Eurocup’da şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ilk haftada İstanbul’da Adana ekibi Botaş ile, Beşiktaş Cola Turka ise BJK Cola Turka Arena’da Panküp TED Kayseri Koleji’ni konuk edecek. Ligin bir diğer yeni ekibi İstanbul Üniversitesi deplasmanda Ceyhan Belediye ile, geçen sezonun flaş takımlarından Samsun Basketbol ise Tarsus Belediye karşı karşıya gelecekler.

TBBL’de ilk haftanın programı şu şekilde:

Galatasaray - Botaş
Beşiktaş Cola Turka - Panküp TED Kayseri Koleji
Ceyhan Belediye - İstanbul Üniversitesi
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor
Samsun Basketbol - Tarsus Belediye
Çankaya Üniversitesi - Fenerbahçe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder