28 Ağustos 2009 Cuma

Barış Hersek, Banvit'te!..



Banvit, Barış Hersek ile anlaşmaya vardı.
Banvit yerli oyuncu transferinde Barış Hersek’le anlaşma sağlayarak sözleşme imzaladı. Barış Hersek geçtiğimiz sezon Darüşşafaka takımında forma giymişti.

26 Mart 1988, Kırklareli doğumlu olan Barış Hersek 2.07 m boyunda. Forvet pozisyonunda oynayan genç basketbolcu, basketbol kariyerine Efes Pilsen’in alt yapısında başladı. 1999-2006 yılları arasında Efes Pilsen’in Küçükler, Yıldız ve Genç takımlarında forma giydi. Küçük takım ile 2 sene Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 2001 yılındaki Küçükler Türkiye Şampiyonası'nda da en iyi guard seçildi. 2004 yılında yine Türkiye Şampiyonu olan kadroda yer aldı ve aynı turnuvada MVP seçildi. Aynı sezon içinde Gençler Ligi'nde Türkiye ikincisi olan genç takımda en iyi forvet seçildi. 2004 yılında Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda milli Takım ile üçüncülük yaşadı. 2005-06 sezonunda Türkiye ikincisi olan Pertevniyal'de MVP ödülünü kazandı.

2006 yılında yükseldiği A takımda 2 sezon basketbol oynayan Barış Hersek, geçtiğimiz sezon Darüşşafaka’ya transfer olmuştu. 2008-09 sezonunda Darüşşafaka takımıyla 27 maça çıkan Barış, bu maçlarda ortalama 23.3 dakika süre alarak 8,1 sayı 5,0 ribaunt ve 1,0 asist istatistikleri yakaladı.

İmza sonrasında bir açıklama yapan Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk, “Barış Hersek, jenerasyonunun en önemli oyuncularından biri. Zaten şu anda A milli takım kampında olması, kalitesini de ortaya koyuyor. Kendisiyle anlaşma zemini bularak 2 yıllık sözleşme imzaladık. Barış’ın Kulübümüz’ün genç kadrosuna uyum sağlayabilecek, potansiyeli olan bir oyuncu olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki sezon takımımıza büyük faydası olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder