6 Ağustos 2009 Perşembe

Osman Solakoğlu Spor Salonu hizmete açıldı!..



Osman Solakoğlu S.S. açıldı!..
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’nı 23 yıl yürüten merhum Osman Solakoğlu’nun adının verildiği Osman Solakoğlu Spor Salonu’nu yapılan törenle hizmete açıldı.

Bu arada Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Diyarbakır’da düzenlenen 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı programı çerçevesinde törene katılamadı.



Basın ve izleyenler tarafından yoğun ilgi gören açılış törenine, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, Türkiye Basketbol Federasyonu İkinci Başkanı Metin Şahin, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Medya ve Tesis Direktörü Doğan Hakyemez, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Eski Milli Basketbolcular ve Futbolcular, çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreni yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken törende daha sonra ise Osman Solakoğlu hakkında bilgiler veren sinevizyon gösterisi yapıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada bir başarı öyküsü izledik. Bu başarı öyküsünde azim var, kararlılık var. İşte böyle başarılı olunabiliyor. Rahmetli Osman Solakoğlu, o günün zor şartlarında ülkeye basketbolu sevdirdiyse, basketbolu bir yerlere getirdiyse bu tür insanlara büyük saygı duymamız, şapka çıkarmamız gerekiyor. Bugün Türkiye, 2010 yılında Dünya Basketbol Şampiyonası’na evsahipliği yapacak. İşte bu temeller daha o zamanlarda atıldı. Gerçekten kendisi ile gurur duyuyor iftihar ediyoruz. Bu salonun yapılmasında emeği geçen başta İl Özel İdaresine, İstanbul Valiliğine, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü, Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Türkiye'nin birçok organizasyona ev sahipliği yaptığını da kaydeden Faruk Nafiz Özak, ''Türkiye çok büyük organizasyonlar yapabilir. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile 2016 Avrupa Şampiyonası'na talip olunması nedeniyle toplantı yaptık. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Avrupa Voleybol Şampiyonası ve Avrupa Kapalı Atletizm Şampiyonası'nı düzenleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler de Osman Solakoğlu’nun çok değerli bir spor adamı olduğunu ifade ederek, “Bu salona onun isminin verilmesi gerçekten de büyük bir onurdur. Bu salonun yapımında İl Özel İdaresi ve diğer emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şuan salonun bir tek havalandırma eksiği var bu eksikliği de hiç şüpheniz olmasın en kısa sürede gidereceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise Osman Solakoğlu’nun yaşayan bir efsane olduğunu söyleyerek, “Böyle bir tesise hayatını Türk Sporu ve Basketboluna adayan Osman Solakoğlu’nun adının verilmesinden dolayı gururluyuz. Bu bizim büyüklerimize karşı olan sorumluluğumuzdur. Bu tesis tüm İstanbul halkına armağan olsun. Salonun yapımında emeği geçen başta İl Özel İdaresi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Osman Solakoğlu’nun ailesi adına konuşan oğlu Kemal Solakoğlu, “Bu güzel salona rahmetli babamın adını vererek bizleri onurlandırdınız. Açılışı yapmak üzere burada bulunan Sayın Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, Sayın Valimiz Muammer Güler’e, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e, tüm yerel yönetici ve yetkililere, burada bulunarak bizlere destek veren TBF Başkan Yardımcısı Metin Şahin, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Medya ve Tesis Direktörü Doğan Hakyemez’e ve ekibine,, Futbol Federasyonu Başkanı’na, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanına ve buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan değerli büyüklerimiz ve spor adamlarına ailem adına teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından ise Bakan Faruk Özak, Osman Solakoğlu'nun eşi Sadiye Solakoğlu'na şilt verdi. Bakan Özak ile Osman Solakoğlu'nun eşi Sadiye, oğlu Kemal, gelini Annette, torunları Kaan ve Yunus ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Törende daha sonra Bakan Faruk Nafiz Özak ile diğer katılımcılar salonun ortasında bulunan balonların arasına çekilen kurdeleyi keserek Osman Solakoğlu Spor Salonu’nu hizmete açtı.






1 yorum:

  1. bende osman solakoğlu spor komplesinde basketbol kursuna gidiyorum atakette oturan herkese öneririm ..

    YanıtlaSil