15 Ağustos 2009 Cumartesi

A Milli Takım, Büyük Britanya'yı mağlup etti.



Milliler, ikinci maçı da kazandı.
Londra’da GameOn Turnuvası’ndaki ikinci maçını ev sahibi Büyük Britanya ile oynayan A Milli Takım, rakibini 70-63'lük skorla yendi.

Tecrübesiz İngiliz hakemlerin verdiği kararlar Büyük Britanya'nın maç içerisinde sertleşmesine neden oldu. Her hücumumuzu sert faullerle kesen Büyük Britanya'lı oyuncular karşısında takımımız, karşılaşmanın hiçbir anında oyundan kopmadı. Antrenörümüz Bogdan Tanjevic iki teknik faulle oyun dışı kalması ve oyun kurucumuz Kerem Tunçeri'nin de sol ayak bileğinden sakatlanıp çıkmasına karşın, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'nın tecrübesiyle 12 Dev Adam ikinci maçını da kazandı. Bu karşılaşmada A Milli Takımımız açısından en olumsuz iki nokta ise top kayıpları ve faul atışlarındaki düşük yüzde olarak göze çarptı.

A Milli Takım, GameOn Turnuvası’ndaki üçüncü ve son maçını 16 Ağustos Pazar günü Avrupa Şampiyonası'ndaki rakiplerinden Polonya ile yapacak. 02 Arena’da oynanacak mücadele TSİ 17:00’da başlayacak ve Fox TV’den naklen yayınlanacak.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelede ilk dakika içerisinde takımlar skor üretemedi. Nate Reinking'in üç sayı isabetiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Büyük Britanya karşısında Millilerimiz, özellikle savunmada çok iyi bir performans sergiledi. Engin Atsür'ün pasında Ömer Aşık ile smaç basket bulan A Milli Takım, buna karşın Nick George'un smacına engel olamadı. Hidayet Türkoğlu'nun sol turnikesi ile skor üreten Ay Yıldızlılarımız karşısında Joel Freeland'ın basketleriyle Büyük Britanya 6.dakikada durumu 6-9'a getirdi. Bir hücum sonrasında Flinder Boyd'un penetresiyle basket faulden üç sayı bulan ev sahibi takım, farkı da 6 sayıya çıkarttı (6-12). Ersan İlyasova'nın dip çizgiden basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Millilerimiz, Boyd'un penetrelerini durduramadı. Mücadelenin ilk çeyreğini Büyük Britanya, 13-15 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğine iyi savunma ile başlayan A Milli Takım, ilk hücumunda da Ömer Onan'ın turnikesiyle skoru eşitledi (15-15). Joel Freeland'ın boyalı alandan bulduğu basketle yeniden skor üstünlüğünü eline alan Büyük Britanya karşısında Ay Yıldızlılarımız, özellikle topu pota altına indirerek hücum etmeye çalıştı. Ersan İlyasova'nın serbest atış çizgisinden bulduğu tek basket ve Oğuz Savaş'ın da kaçan ikinci şut sonrası hücum ribaundunu almasıyla Millilerimiz bir şans daha yakaladı. Ersan ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulan A Milli Takım, 19-17 öne geçti ve Büyük Britanya mola aldı. Temponun yükseldiği bölümde Mike Lenzley ile üç sayılık basket bulan ev sahibi takım karşısında Millilerimiz, özellikle pota altından bulduğu basketlerle kontrolü elinde tuttu. Savunmasını sertleştiren Ay Yıldızlılarımız, Ömer Aşık'ın smacı ve Ömer Onan'ın turnikesiyle devre sonunda soyunma odasına 33-30 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü çeyrekte Büyük Britanya, Joel Freeland'ın pasında, Mike Lenzley ile turnike basket buldu ve farkı da 1 sayıya indirdi (33-32). Hücumda iyi top çeviren ev sahibi takım, Nate Reinking'in dip çizgiden bulduğu üç sayı isabetle 23.dakikada 33-36 öne geçti. Bunun üzerine mola alan Millilerimiz, Hidayet Türkoğlu'nun serbest atışlarıyla periyottaki ilk sayılarını buldu. Hücumda devreye giren Hidayet, üç sayı isabetiyle durumu 38-36'ya getirirken, Nick George'un smacıyla skora eşitlik geldi (38-38). Bekir Yarangüme'nin dip çizgiden bulduğu üçlük ve bir hücum sonrasında da Oğuz Savaş'ın basket faulüyle 6 sayı birden bulan Ay Yıldızlılarımız, 27.dakikada farkı 4 sayıya çıkarttı (44-40). Hidayet Türkoğlu ve Bogdan Tanjevic'e çalınan teknik fauller sonrası serbest atış çizgisine giden Büyük Britanya, 44-45'lik skorla öne geçti. Temponun yükseldiği bölümde Dan Clark ile üç sayılık basket bulan rakibine Millilerimiz, Ersan İlyasova ile karşılık verdi. Son dakika içerisinde Justin Robinson, Ömer Onan'a yaptığı sert faul ile ortamı gererken, üçüncü çeyrek 48-48 eşitlikle tamamlandı.

Mücadelenin final periyodunda iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, ilk 2.5 dakika içerisinde skordaki eşitlik bozulmadı (48-48). Pota altında Ömer Aşık'ın bire bir de bulduğu basketle dengeyi bozan Millilerimiz, skoru da 50-48'e getirdi. Etkili savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Ay Yıldızlılarımız, buna karşın basket bulmakta da sıkıntı yaşadı. Nick George'un serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle dördüncü çeyrekteki ilk sayılarını bulan Büyük Britanya, farkı da bir sayıya indirdi (50-49). Pota altında Oğuz Savaş'ın etkili oyunu ve Ömer Aşık'ın da hücum ribaundlarındaki etkinliğiyle Millilerimiz farkı 7 sayıya çıkarttı (57-50). Dış atışlarda Nick George'un bulduğu isabetlerle durumu 58-56'ya getiren Büyük Britanya karşısında A Milli Takım, Hidayet Türkoğlu ile serbest atış çizgisinden isabet buldu ve skoru da 37.dakikada 60-56'ya getirdi. Son dakikaya girilirken Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova ile basketler kaydeden Millilerimiz, durumu da 65-60'a getirdi. Taktik faulleri iyi değerlendiren A Milli Takım, karşılaşmadan da 70-63 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

A MİLLİ TAKIM (70): Bekir Yarangüme 6 (7 ribaund), Engin Atsür 3 (2 asist), Ömer Onan 11, Ersan İlyasova 18 (11 ribaund), Ömer Aşık 10 (8 ribaund), Hidayet Türkoğlu 15, Oğuz Savaş 7 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 13-15
2.PERİYOT: 20-15
3.PERİYOT: 15-18
4.PERİYOT: 22-15

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder