9 Ağustos 2009 Pazar

LeBron James, Cleveland'ın yeni kontrat teklifini reddetti!



LeBron'dan Cleveland'a ret
NBA'de geçtiğimiz sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen LeBron James, Cleveland Cavaliers'ın sözleşmesini uzatmak için yaptığı teklifi reddetti. Diğer seçeneklerini açık tutmak istediğini söyleyen yıldız oyuncu, bu açıklamasıyla New York Knicks'e gideceği yönündeki söylentileri de kuvvetlendirdi.

NBA'de Doğu Konferansı'nın güçlü ekiplerinden Cleveland Cavaliers'ın süperyıldızı LeBron James, takımının kontrat uzatma teklifini kabul etmedi.

2009-10 sezonu bitiminde serbest kalma opsiyonu bulunan James'in bu hakkını kullanıp kullanmayacağı ise merak konusu... Cleveland yönetimi 24 yaşındaki yıldız oyuncuya 18 Temmuz'da sözleşme yenilemek için bir teklif sunmuş, ancak James bu teklif hakkında hiç konuşmamıştı. Geçtiğimiz sezonun en değerli oyuncusu, yaptığı açıklamayla Cleveland yönetimine verdiği olumsuz cevabı resmileştirmiş oldu.

"2006 yılında son yılı opsiyonlu bir kontrat imzaladım" diyen James, "Eğer diğer seçeneklerimi açık tutmayacaksam o sözleşmenin bir anlamı kalmaz" sözleriyle önümüzdeki yaz serbest kalabileceğinin sinyallerini verdi. James gazetecilere, "Diğer boşlukları da siz doldurun" diyerek transfer söylentilerini de alevlendirdi.

Lebron James, sözleşmesine göre 2009-10 sezonunda Cleveland'dan 15.7 milyon dolar kazanacak. All-star forvet eğer takımında kalmak isterse 2010-11 sezonunda 17.1 milyon dolar daha kazanacak.

James, her ne kadar Cleveland'da mutlu olduğunu söylese de, süper yıldızın daha büyük bir şehre gitmek istediği de biliniyor. Amerika'nın en yüksek nüfusa sahip şehrinin takımı New York Knicks ise 2010 yazında James'i transfer edebilmek için yaklaşık iki senedir yüksek kontratlı oyuncularını takımdan gönderip maaş sınırında yer açıyor.

Lebron James'in takımında mutlu olmasını isteyen Cleveland yönetimi ise ligin en değerli oyuncusunu elinde tutmak için büyük bir çaba harcıyor. Cavaliers bu yaz dört şampiyonluk yüzüğü bulunan Shaquille O'Neal'ı takas yoluyla takıma katmıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder