30 Ağustos 2009 Pazar

Efes World Cup Şampiyonu Hırvatistan!..



Şampiyon Hırvatistan!..
Efes Pilsen World Cup 8 final mücadelesinde Makedonya’yı 90-83’lük skorla yenen Hırvatistan şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Hırvatistan’a şampiyonluk kupası ve madalyalarını TBF Başkanı Turgay Demirel ve Hırvatistan Basketbol Federasyonu Başkanı Danko Radic takdim etti.



Turnuvayı 2. sırada tamamlayan Makedonya’ya plaket ve madalyalarını TBF Başkan Yardımcısı Metin Şahin ve Makedonya Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abduraim Bajraktar verdiler.

Turnuvayı 3. sırada tamamlayan Almanya’ya plaket ve madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu ve Almanya Basketbol Federasyonu Başkanı Ingo Weiss takdim etti.

Öte yandan TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Büyük Britanya'ya katılım plaketi verdi.

MVP: Roko Ukic

Tüm maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaşan Hırvatistan’da guard Roko-Leni UkicEn Değerli Oyuncu” ödülüne layık görüldü. 25 yaşındaki oyuncu Efes Pilsen World Cup 8’de oynadığı maçlarda ortalama 25 dakika süre alırken, 17.2 sayı- 3 ribaund- 6 asist ve 2 top çalma istatistiklerini yakaladı. Hırvat oyuncuya MVP ödülünü Efes Pilsen İletişim Yöneticisi Gökçe Dayı verdi.

Efes Pilsen World Cup 8’de 17.2 sayı ortalaması yakalayan Hırvatistan guardı Roko UkicSayı Kralı”, 6 asist ortalaması ile de “Asist Kralı” oldu. Ukic'e sayı ve ribaund krallığı ödüllerini TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Yüce verdi. Letonyalı pivot Andris Biedrins ise yakaladığı 8.5 ortalama ile “Ribaund Krallığı”na ulaştı.

Darius Washington'dan mesaj var!..
[Darius_Washington.jpg]
Maç sonra yayuncı kuruluş NTV Spor'a röportaj veren Galatasaray'ın yeni transferi Darius Washington, şöyle konuştu: "Galatasaray, tarihi yapısı güçlü bir kulüp. Yeni kulübümde forma giymeyi ve başarılı olmayı arzuluyorum."


Hırvatistan: 90 Makedonya: 83

Maça hızlı başlayan Hırvatistan, Roko Leni Ukic ve Mario Kasun ikilisi ile üst üste basketler bularak 9-0’lık seri yakaladı. İlk 3 dakikada sayı üretemeyen Makedonya ilk sayılarını Vrbica Stefanov ile buldu. Roko Ukic ve Mario Kasun ile sayılar bulmaya devam eden Hırvatistan farkı açmaya devam etti. Davor Kus’un basketi ile Hırvatistan skoru 18-3’e taşıdı. Makedonya, Jeremiah Massey, Vrbica Stefanov ve Predrag Samardgiski ile bulduğu sayılarla 7.dakikaya 22-9’luk skorla girdi. Savunmasını da sertleştiren Makedonya, Jeremiah Massey ve Darko Sokolov ile farkı 7’ye indirdi (23-16). Son dakikada Zoran Planinic ve Nikola Vujcic ile sayılar bulan Hırvatistan ilk periyodu 26-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda Darko Sokolov’un üçlüğü ile başlayan Makedonya, Sandro Nicevic’in sayılarına Darius Washington ile karşılık verdi (28-21). Sandro Nicevic ve Zoran Planinic’nin basketleri ile farkı tekrar açan Hırvatistan skoru 33-23’e getirdi. Predrag Samardgiski ve Darius Washington ile farkı eritmeye çalışan Makedonya skoru 35-28’e taşıdı. Ancak üstünlüğünü korumayı başaran Hırvatistan, Marko Banic ve Nikola Prkacin ile ilk yarının son dakikasına 42-31 önde girdi. Hırvatistan ilk yarıyı da 44-33 önde tamamladı.

İlk yarıda Hırvatistan rakibine ribaundlarda 19-11’lik üstünlük kurarken, iki sayılık atışlarda % 53.8 (14/26), üç sayılık atışlarda % 50 (3/6), serbest atış çizgisinde ise % 77.8 (7/9) isabet ile oynadı. Roko Ukic 12 sayı ile ilk yarıda Hırvatistan’ın en skorer oyuncusu olurken, Sandro Nicevic ve Mario Kasun 6’şar sayılık katkı yaptılar. İlk yarıda 12 asist yapan Makedonya cephesinde Darius Washington 8 sayı ile takımının en dikkat çeken ismi olurken, Predrag Samardgiski 7 sayı- 3 ribaund, Vrbica Stefanov ise 6 sayı ile oynadı.

İkinci yarıya Predrag Samardgiski’nin basketi ile başlayan Makedonya farkı 9’a indirdi (44-35). Roko Ukic ve Mario Kasun ile basketler bulan Hırvatistan tekrar farkı açarken skoru 48-35’e getirdi. Oyundan kopmayan Makedonya, Predrag Samardgiski ve Vrbica Stefanov ile tekrar farkı eritti (48-40). Mario Kasun ve Marin Rozic ile skor üstünlüğünü elinde tutan Hırvatistan skoru 58-47’ye getirdi. Makedonya Vojdan Stojanovski ve Jeremiah Massey ikilisi ile farkı kapatmaya çalışsa da Hırvatistan’ın üçlüklerine engel olamadı. Marko Popovic ve Zoran Planinic ile üçlükler bulan Hırvatistan farkı çift haneli sayılarda tuttu ve son 10 dakikaya 68-57 önde girdi.

Final periyoduna Dmitar Mirakovski’nin üçlüğü ile başlayan Makedonya, aynı oyuncu ile serbest atış çizgisinden 2’de 2 isabet ile oynayarak skoru 68-62’ye getirdi. Sandro Nicevic ile periyottaki ilk sayılarını bulan Hırvatistan, Vojdan Stojanovski’nin sayılarına Nikola Vujcic ile karşılık verdi (72-65). Makedonya, Jeremiah Massey ile farkı 5’e indirdi. Davor Kus, Nikola Vujcic ve Roko Ukic ile üst üste basketler bulan Hırvatistan 6-0’lık seri ile skoru 78-67’ye getirdi. Jeremiah Massey ile üst üste 4 sayı bulan Makedonya farkı tekrar tek haneli sayılara indirdi (78-72). Sandro Nicevic ve Nikola Vujcic ile boyalı alanı iyi kullanan Hırvatistan, normal sürenin son 4 dakikasına 82-74’lük skorla girdi. Sandro Nicevic ve Roko Ukic ile basketler bulan Hırvatistan normal sürenin son 1.35 dakikasına 86-79’luk skorla girdi. Jeremiah Massey’in sayıları ile Makedonya son 43 saniyeye 86-80’lik skorla girdi. Kalan sürede Makedonya taktik faul yaparken, Davor Kus ve Roko Ukic ile üstünlüğünü koruyan Hırvatistan mücadeleden 90-83 galip ayrıldı.


SALON: Ankara Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennarman (Türkiye), Robert Lottermoser (Almanya), Aytuğ Ekti (Türkiye)

HIRVATİSTAN (90): Roko Leni Ukic 21 (3 ribaund- 3 asist), Davor Kus 8 (4 ribaund- 5 asist), Marko Popovic 5 (1 ribaund- 1 asist), Nikola Vujcic 10 (4 ribaund- 2 asist), Marin Rozic 4 (7 ribaund- 1 asist), Zoran Planinic 9 (1 ribaund- 3 asist), Mario Stojic (2 asist), Marko Banic 2 (5 ribaund- 1 asist), Sandro Nicevic 14 (4 ribaund), Mario Kasun 12 (3 ribaund- 1 asist), Nikola Prkacin 5 (1 ribaund)

MAKEDONYA (83): Vrbica Stefanov 9 (2 ribaund- 4 asist), Dimitar Mirakovski 5 (2 asist), Darko Sokolov 5 (1 asist), Aleksandar Dimitrovski 3 (2 ribaund- 1 asist), Darius Washington 8 (1 ribaund), Dime Tasovski 4 (1 ribaund), Todor Gecevski 4 (5 ribaund- 3 asist), Vojdan Stojanovski 5 (1 ribaund- 3 asist), Jeremiah Massey 29 (12 ribaund- 2 asist), Predrag Samardgiski 11 (7 ribaund)

1.PERİYOT: 26-16
2.PERİYOT: 18-17
3.PERİYOT: 24-24
4.PERİYOT: 22-26


Maçın detaylı istatistikleri için tıklayınız.
Maç sonu demeçler için tıklayınız.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder