18 Ağustos 2009 Salı

Erazem Lorbek, Barcelona'da!..



Barça, Erazem Lorbek ile imzaladı.
İspanya'nın güçlü kulübü Regal FC Barselona, CSKA Moskova'dan Sloven yıldız Erazem Lorbek'i kadrosuna kattı.

David Andersen'in takımdan ayrılmasının ardından, Andersen'in yerini doldurabilmek için bir süredir Erazem Lorbek'i kadrosuna katabilme uğraşı veren Barselona, transfer hamlesinde başarılı oldu ve Sloven yıldız ile üç yıllık kontrat yapıldı.

Anlaşma sonrası sağlık kontrolünden geçen Lorbek'de herhangi bir sağlık sorunu saptanmadı.




Geçen sezon CSKA Moskova'dan transfer edilen David Andersen'in boşluğu, Erazem Lorbek transferiyle bir başka CSKA Moskova'da forma giyen oyuncu ile doldurulmuş oldu.

Eylül ayında düzenlenecek olan Eurobasket 2009'da Slovenya Milli Takımı'nda Barselona'nın bir diğer oyuncusu Jaka Lakovic ile birlikte forma giyecek olan Erazem Lorbek, profesyonel kariyerine Union Olimpija'da başlamış, ardından Fortitudo Bologna, Unicaja Malaga, Benetton Treviso, Lottomatica Roma ve son olarak CSKA Moskova forması giymişti.

21 Şubat 1984, Ljubljana / Slovenya (Yugoslavya) doğumlu, 2.09 m boyundaki Erazem Lorbek, forvet/pivot mevkiilerinde görev yapıyor. Lorbek, geçtiğimiz sezon CSKA Moskova formasıyla Euroleague'de 21 maça çıktı, maç başına 12,0 sayı 5,0 ribaunt 0,8 asist 0,7 blok 0,8 top çalma 14,6 verimlilik puanı üretti. Rusya liginde ise 28 maçta 12,1 sayı 4,9 ribaunt 1,3 asist 0,6 blok 0,6 top çalma istatistikleri yakaladı.




1 yorum: