19 Ağustos 2009 Çarşamba

BBL 2009-2010 sezonu fikstürü belirlendi



BBL'de fikstür belirlendi.
Beko Basketbol Ligi’nde 2009-10 sezonu fikstürü, Polat Renaissance Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile belirlendi.

Polat Renaissance Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısına TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş ve Bayan Ligleri Koordinatörü Murat Tümer ile Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan kulüp temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş yaparken, kura çekiminin Türk basketbolu için hayırlı olmasını diledi.

16 Takım Mücadele Edecek
Şampiyonluk mücadelesinde kıyasıya rekabetin yaşanacağı Beko Basketbol Ligi’nde yeni sezon 17 Ekim 2009 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Geçtiğimiz sezon TB2L’de yer alan Bornova Belediye ve Tofaş, ligi ilk iki sırada tamamlayarak yeni sezon Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

16 takımın yer aldığı Beko Basketbol Ligi’nde, Beşiktaş Cola Turka, Darüşşafaka Cooper Tires, Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker olmak üzere ligde 5 takım ile en fazla temsil eden il İstanbul.

İzmir, 3 takımın (Aliağa Petkim, Bornova Belediye ve Pınar Karşıyaka) yer aldığı Beko Basketbol Ligi’nde, Antalya (Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi) ve Bursa’dan (Oyak Renault ve Tofaş) 2’şer takım mücadele edecek. Beko Basketbol Ligi’nde bir takımı bulunan iller ve kulüpleri ise şu şekilde; Ankara- Türk Telekom, Balıkesir – Banvit, Mersin – Mersin Büyükşehir Belediye, Zonguldak – Erdemir.

Beko Basketbol Ligi 17 Ekim’de Start Alacak
Beko Basketbol Ligi’nde sezon 17 Ekim Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. İlk haftada 2008-09 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Efes Pilsen deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediye ile karşılaşacak. Beko Basketbol Ligi’nde 2008-09 sezonunun play-off finalisti Fenerbahçe Ülker ise ilk haftada evinde Antalya temsilcisi Kepez Belediye’yi konuk edecek.

İlk haftanın İzmir derbisinde Pınar Karşıyaka ile Bornova Belediye karşılaşırken, Ankara’yı temsil edecek Türk Telekom ise ilk haftada Antalya Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda mücadele edecek.

İlk haftada Darüşşafaka Cooper Tires ile Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe Crown ile Oyak Renault, Banvit ile Erdemir, Tofaş ile de Aliağa Petkim karşı karşıya gelecek.

Beko Basketbol Ligi’nde ilk haftanın programı şu şekilde:


Fenerbahçe Ülker - Kepez Belediye
Darüşşafaka Cooper Tires - Beşiktaş Cola Turka
Galatasaray Cafe Crown - Oyak Renault
Tofaş - Aliağa Petkim
Antalya Büyükşehir Belediyesi - Türk Telekom
Pınar Karşıyaka - Bornova Belediye
Banvit - Erdemir
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Efes Pilsen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder