3 Ağustos 2009 Pazartesi

Beşiktaş Cola Turka, 2009-2010 sezonunu açtı!..



Beşiktaş, çalışmalara başladı.
Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka, antrenör Burak Bıyıktay yönetiminde toplanarak ilk çalışmasını yaptı.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka, yeni sezon öncesinde ilk çalışmasını gerçekleştirdi.

BJK Cola Turka Arena’da toplanan siyah beyazlılar antrenör Burak Bıyıktay yönetiminde yeni sezon öncesindeki ilk çalışmasını yaptı. BJK Cola Turka’da milli oyuncu Engin Atsür ve Avustralyalı Brad Newley milli takımda olmaları nedeniyle antrenmana katılmadılar. Siyah beyazlı ekip ilk antrenmanında daha çok kondisyon ve atletik test çalışması yaptı.

Antrenman öncesinde açıklama yapan siyah beyazlı ekibin teknik patronu Burak Bıyıktay, bu sene doğru transferle yaptıklarını belirtirken, “Bu sene çok çalıştık ve doğru transferler yaptığımıza inanıyorum. Takımın ana kimyasını koruduk. Şuna inanıyorum, Türk oyuncuların ne kadar iyiyse o kadar iyi takımsınızdır. Çok iyi oyunculara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca kadromuza başarılı oyuncu Engin Atsür’ü de kattık. Chatman bu sene de bizimle devam edecek. Herkesin zaman alabileceği performans verebileceği bir takım yarattık. Sakatlık gibi bir aksilik veya başka bir şanssızlık olmazsa hedefimiz ilk 3’ün içerisinde yer almak. Yapabilirsek de play-off’larda final oynamaktır. Avrupa’da da son sekiz içerisinde kalmak istiyoruz. Bunları yapabiliriz. Önümüzde uzun bir çalışma dönemi var. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Oyuncu transferlerini tamamladıklarını da ifade eden Burak Bıyıktay sözlerini şöyle tamamladı: “Transferlerimizi tamamladık. Guard of guard pozisyonu için Engin Atsür’ü aldık. Orayı Chatman, Muratcan Güler ve Engin gibi 3’lü rotasyon ile dönmeyi düşünüyoruz. 3 pozisyonunda zaten Haluk Yıldırım, Ömer ve genç takımdan yetişen Kerem var. Ayrıca Avustralyalı Brad Newley’i aldık. İstediğimiz bir oyuncu, çok araştırma yaptık. İnşallah istediğimiz gibi çıkar. 2 sene Yunansitan’da forma giydi. Center bölgesine de Lonny Baxter’ı aldık. Cevher, Adem bu sene bizimle devam ediyorlar. Bir de Kevin Fletcher’i aldık. İyi bir görev adamı. Bu transferlerle yolumuza devam edeceğiz. İnşallah her şey istediğimiz gibi gider ve başka transfere gerek kalmaz.”

Kaptan Haluk Yıldırım ise sezon öncesi çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, “Sezon öncesindeki bu yaz antrenmanları oldukça önemli. Bugün ki antrenmanla yeni sezon çalışmalarımıza start verdik. Beşiktaş’ın başarısı için elimizden geleni yapacağız. Geçtiğimiz sene sezonu beşinci sırada tamamladık. Ama play-off’larda Galatasaray’a elendik. Bu sene iyi bir takım kuruldu. Sezonu ilk 4 içerisinde tamamlayacağız” diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu Cevher Özer de antrenman öncesinde yaptığı açıklamada zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini dile getirerek, “Her şeyden önce zorlu bir sezon bizi bekliyor. Tüm takımlar transferlerini neredeyse tamamladı. Biz de dahil tüm takımlar kaliteli transferler yaptılar. Bugün de ilk antrenmanımızı yapıyoruz. Önümüzde uzun bir hazırlık dönemi var. Yeni transferlerimizin de aramıza katılmasıyla sezona iyi başlamak istiyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirebilecek güçteyiz” dedi.







tbf.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder