25 Ağustos 2009 Salı

Beşiktaş, Fiba'dan ceza aldı!..



İki yıl önce Beşiktaş forması giyen Kaya Peker’in menajerine ödemesi gereken ücreti ödemeyen Beşiktaş, FIBA tarafından haksız bulunurken, açıklanan karar örnek teşkil edecek nitelikte oldu.

Kaya ile yapılan görüşmelerin ardından üç taraflı bir sözleşme yapılırken, Kaya’ya ödenecek ücretin yanı sıra, oyuncunun menajerlik şirketine de 31 Ekim 2007 ve 24 Ocak 2008 tarihlerinde iki taksitte olmak üzere 40 bin dolar ödenmesi kararlaştırıldı. Bu sözleşmenin altına da siyah-beyazlı ekibin şube sorumlusu Şeref Yalçın imza attı.

Yalçın yetkili değilmiş!
Fakat Beşiktaş parayı ödemedi ve gerekçe olarak da, imza sirkülerinde sadece yönetim kurulunun 4 üyesinin imza yetkisine sahip bulunduğu, Şeref Yalçın’ın bu dört üyeden olmadığını gösterdi. Ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu’na gönderilen sözleşmede, menajerle ilgili bir maddenin yer almadığı ifade edildi.

Ancak FIBA Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü’nün resmi sitesinde Şeref Yalçın’ın Basketbol Şubesi Sorumlusu olarak gözüktüğünü ve bu imzanın bağlayıcı olacağına karar verdi. TBF’ye gönderilen kontratın da, diğer sözleşmeyle bağımsız olduğunu, bunun ödemeyi geçersiz kılamayacağı vurgulandı.

Faiziyle ödeyecek
Bu kararın ardından Beşiktaş, XL menajerlik şirketine, ilk taksit olan 20 bin doları, 7 Kasım 2007’den başlayan yasal faiziyle, ikinci taksiti olan 20 bin doları 16 Ocak 2008’den başlayan yasal faiziyle birlikte ödemeyi, davanın başlaması için iki tarafın ödemesi gereken, ancak kulüp tarafından ödeme yapılmadığı için XL şirketinin ödediği 7 bin Euro ve hukuki masraflar nedeniyle yapılan 3 bin 500 euro, davacı tarafa ödemeye mahkûm edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder