24 Ağustos 2009 Pazartesi

Efes Pilsen, yeni sezon hazırlıklarına başladı.



Efes Pilsen, sezonu açtı.
2008-09 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Efes Pilsen, Kaya Peker, Charles Smith, Bootsy Thornton, Preston Shumpert ve yeni transfer Igor Rakocevic ile birlikte yeni sezon çalışmalarına Merter Tesisleri'nde başladı.

A Mili Takım'da bulunan Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Kerem Gönlüm, Hırvat Milli Takımı'nda bulunan Mario Kasun ve Sloven Milli Takımı'nda bulunan bir diğer yeni transfer Bostjan Nachbar Avrupa Basketbol Şampiyonası sonrası lacivert beyazlılara katılacak.

Hazırlıkların ilk iki haftasında İstanbul'da kondüsyon ve teknik çalışmalar yapacak olan Efes Pilsen, daha sonra Darüşşafaka Cooper Tires'da forma giyen genç oyuncuların takviyesi ile 6 Eylül'de İtalya'ya uçacak ve Bormio ile Siena'da kamp yapacak. Bu periyotta dokuz hazırlık maçı oynayacak olan lacivert beyazlılar son İtalya şampiyonu Montepaschi Siena ile iki kere, İtalya'nın Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcileri Lottomatica Roma ve Armani Jeans Milano ile Siena'da, İtalya'nın Air Avellino, Yunanistan'ın Aris, Rusya'nın Spartak St. Petersburg, Ukrayna'nın Mariopul ve Donetsk takımları ile Bormio'da karşılaşacak. Bu karşılaşmaların ardından İtalya çalışmalarına nokta koyacak olan Efes Pilsen, 20 Eylül'de milli oyuncularının da katılımı ile İstanbul'da çalışmalarına devam edip 30 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında TÜBAD - Banvit Turnuvası'na katılacak. Lacivert beyazlılar burada Beşiktaş, Galatasaray ve Banvit'in yanı sıra Slovenya'nın Union Olimpija, Sırbistan'ın Kızılyıldız, İtalya'nın Teramo ve Yunanistan'ın Panellinios takımları ile karşılaşacak. Daha sonra 7 ve 8 Ekim tarihlerinde Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile iki hazırlık maçı yapacak olan lacivert beyazlılar, 10 Ekim'de Türkiye Kupası maçları ile yeni sezona merhaba diyecek.

Efes Pilsen coachu Ergin Ataman yeni sezon ile ilgili değerlendirmesinde çok yoğun bir döneme girdiklerini belirtirken, "Çok yoğun ve kapsamlı bir antrenman ve hazırlık maçları dönemi ile takımımızı hem Beko Basketbol Ligi'ne, hem de çok iddialı olduğumuz Avrupa Ligi'ne hazırlayacağız. Takımda altı tane milli oyuncunun olması bu hazırlık döneminin ilk periyodundaki en büyük handikapımız. Geçen yılki kadromuza iki takviye yaparak iskelet kadroyu koruduk, bu yüzden uyum sürecinin de çok kısa olacağını düşünüyorum. Yeni iki oyuncumuz da takıma büyük güç katacaklar. Hazırlık döneminin ardından Efes Pilsen'in tamamen hazır olacağını ve bütün kulvarlarda zirveye oynayacağını söylemek istiyorum." şeklinde konuştu.

1 yorum: