12 Ağustos 2009 Çarşamba

Kerem Gönlüm'e doping şoku!



Milli Takım sarsıldı!..
7-20 Eylül tarihleri arasında Polonya'da düzenlenecek olan Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonasına hazırlanan 12 Dev Adam kampından üzücü haber.

Köln laboratuarından gelen raporda, Efes Pilsen ve A Milli Takım’ın başarılı oyuncularından Kerem Gönlüm’den, Beko Basketbol Ligi Final Serisi beşinci maçtan sonra alınan idrar örneğinde yasaklı maddelerden "cathene"'e rastlandığı bildirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'na ulaşan laboratuar sonuçları ve bulguları açıklığa kavuşana kadar deneyimli oyuncunun Milli Takım’dan çıkartıldığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak TBF’nin yetkili organları; Sağlık Kurulu ve Disiplin Kurulu çalışmalarını sürdürüyor. Bu kurulların çalışmaları doğrultusunda Kerem Gönlüm ile ilgili son karar verilecek.

CATHENE NEDİR?
Cathene maddesi catha-edulis ismiyle bilinen bir bitkiye verilen isim. İngiltere’de kullanımı serbest olan cathene maddesi ABD ve Kanada’da ise yasaklanmış durumda. Cathene’nin sindirim istemini düzenleyici etki yaptığı ve ayrıca diyet yapanlarda zayıflamaya yardımcı bir madde olarak kullanıldığı biliniyor. Cathene aynı zamanda sağlık uzmanları ve üniversitedeki araştırma görevlileri tarafından da kullanılıyor. Cathene WADA’nın (World Antidoping Agency) listesinde “Kişisel Uyarıcılar” listesinde bulunuyor.

Kerem Gönlüm ile ilgili Disiplin Kurulu Kararı için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder