7 Eylül 2009 Pazartesi

Beşiktaş Cola Turka, Gravelines'e farklı yenildi



Beşiktaş, finali kaybetti.
Beşiktaş Cola Turka, Belçika'da katıldığı turnuvanın finalinde Fransız ekibi Gravelines'e 98-72 mağlup oldu.

Schweppes European Trophy turnuvasında bugün final mücadelesine çıkan siyah-beyazlılar, Fransa temsilcisi Gravelines ile karşılaştı.

Beşiktaş, final maçına Chatman, Brad Newley, Kerem Özkan, Cevher Özer ve Lonny Baxter beşi ile başladı. İlk iki dakika 6-6 beraberlikle geçilirken dördüncü dakikada Baxter’ın çember altından bulduğu sayılarla skor 12-10 oldu. Gravelines'in dış atışlardan bulduğu sayılara periyot biterken Haluk’un 3 sayısı ile cevap veren siyah-beyazlılalar, ilk periyodu 23-24 geride kapattı.

İkinci periyoda istediği gibi başlayamayan Beşiktaş, yaptığı top kayıplarıyla 14. dakikayı 32-39 geride geçti. Haluk’un periyot bitimine bir dakika kala attığı 3 sayılık basket ile kara kartallar, soyunma odasına 44-47 geride gitti.

Üçüncü periyoda siyah-beyazlılar hızlı başladı. Cevher'in sorumluluk alması ve skora içeriden katkıda bulunması ile 23. dakikayı 53-52 öne geçtiler. Bu dakikadan sonra hücumda etkinlik kuramayan Beşiktaş, 28. dakikayı 56-67, devreyi ise 58-75 geride tamamladı.

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, son çeyreğe iyi başlayamadı. 33. dakika 62-82'lik skorla Gravelines'in üstünlüğüyle geçilirken, Beşiktaş'ta Brad Newley, 34. dakikada 5. faulünü alarak oyun dışında kaldı. Siyah-Beyazlılar, final maçından 72-98 mağlup ayrıldı ve turnuvada ikinci oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder