4 Eylül 2009 Cuma

Galatasaray, Antalya Büyükşehir Belediye'yi yendi.



G.Saray, Antalya galibiyetiyle başladı.
Sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray Cafe Crown ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, Florya Metin Oktay Tesislerinde bir hazırlık maçı yaptı. Çekişmeli geçen maçı ev sahibi Galatasaray 71-66 kazandı.

Galatasaray Cafe Crown ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında oynanan hazırlık maçından sarı kırmızılı ekip 71-66 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya iki takımda hücumda tutuk başlarken ilk sayı sarı kırmızılı ekipten Can Akın ile geldi. Rakibinin basketine hemen karşılık veren Antalya ekibi ise durumu eşitledi. İlk 5 dakika boyunca hücumda etkili oyun ortaya koyan Galatasaray Cafe Crown, skoru 12-4 yaptı. Bu dakikadan sonra oyundaki etkisini arttıran ve özellikle yabancı oyuncularıyla etkili olan Antalya Büyükşehir Belediyesi skor üstünlüğünü ele geçirdi ve periyodu 20-21 öne tamamladı.
İkinci periyoda hızlı başlayan Antalya temsilcisi arka arkaya bulduğu basketlerle farkı açarken 15. dakikayı da 11 sayı farkla, 22-33 üstün geçmeyi başardı. Son bölümlerde savunmasını sertleştiren ev sahibi ekip farkı eritse de skoru dengeleyecek basketi bulamadı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk yarıyı 31-36 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci yarıyı başa baş mücadeleye sahne oldu. Bu periyotta toparlanan ve savunmasını sertleştiren sarı kırmızılılar üst üste buldukları basketlerle farkı kapatırken skorda da üstünlüğü ele geçirdi. Maçın 25. Dakikası geride kalırken Galatasaray Cafe Crown, Tufan Ersöz’ün 3 sayılık basketiyle skoru 45-40 yaptı. Bu andan sonra savunmada açıklar veren ve etkili olamayan ev sahibi ekip, rakibinin üst üste bulduğu sayılara engel olamayınca yeniden mağlup duruma düştü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi final periyoduna 51-55 üstün girmeyi başardı.

Karşılaşmanın son periyodu ise büyük çekişme içerisinde geçerken iki ekipte oyunu bırakmadı. Saha içerisinde büyük çekişme yaşanan maçta 35. Dakika 60-61 konuk ekibin üstünlüğü ile geçirdi. Son bölümlere doğru üst süte sayılar üreten Galatasaray Cafe Crown maçta yeniden öne geçmeyi başarırken sahadan da 71-66 galip ayrılan taraf oldu.


SALON: Metin Oktay Tesisleri

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Ziya Özorhon, Semih Vural

1.PERİYOT: 20-21
2.PERİYOT: 11-15
3.PERİYOT: 20-19
4.PERİYOT: 20-11

GALATASARAY: Mike Wilkinson 17 sayı 8 ribaunt, Tufan Ersöz 15 sayı 2 ribaunt, Radosvlav Rancik 13 sayı 10 ribaunt, Murat Kaya 9 sayı 3 ribaunt, Caner Topaloğlu 7 sayı 4 ribaunt, Can Akın 6 sayı 1 ribaunt, Eren Beyaz 4 sayı 3 ribaunt

ANTALYA BŞB: ?







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder