2 Eylül 2009 Çarşamba

Ricky Rubio, Barcelona'da!..



Barça, süper yetenek ile imzaladı!
İspanya'nın güçlü kulüplerinden Regal FC Barselona, yılın en önemli transfer hamlelerinden birini yaparak Ricky Rubio ile altı yıllık sözleşme imzaladı.

Bu yaz 2009 NBA draftında Minnesota Timberwolves tarafından 1. tur 5. sıradan seçilen genç neslin idol oyuncularından Ricky Rubio, birçok takım tarafınca kendisi için uzun süredir yapılan transfer girişimlerinden sonra Barselona ile anlaşmaya vardı. Barselona, Ricky Rubio'nun eski kulübü DKV Joventut Badalona'ya 3.5 milyon euro bonservis ücreti ödedi.

Rubio, transferin gerçekleşmesinin ardından şöyle konuştu: "Avrupa'nın en iyi kulübüyle sözleşme imzalamaktan ve en iyi yarışmalarda rekabet edecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Buraya Euroleague ve ACB şampiyonlukları kazanmaya geldim."

Transfer sonrası Dünya spor basınında gündemin önemli başlıklarından biri haline gelen Ricky Rubio için ACB.com http://www.acb.com/redaccion.php?id=60447 adresinde bir derleme haber yaptı.

21 Ekim 1990, El Masnou, Barselona / İspanya doğumlu Rubio, 1.92 m boyunda. Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık sebebiyle sezonun bir kısmında oynayamayan "Mozart" lakaplı genç yıldız, Joventut Badalona formasıyla Euroleague'de 5 maça çıktı, maç başına 2,4 sayı 2,4 ribaunt 2,8 asist 1,8 top çalma 6,2 verimlilik puanı üretti. İspanya liginde ise 25 maçta 9,8 sayı 2,7 ribaunt 5,8 asist 0,1 blok 2,2 top çalma ortalamaları yakaladı ve İspanya'da 2008-2009 sezonunun Yılın Savunma Oyuncusu seçildi.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder