25 Ağustos 2009 Salı

Ergin Ataman: "Hedefimiz Euroleague şampiyonluğu!.."



Ergin Ataman iddialı!
Efes Pilsen koçu Ergin Ataman, gündemi değerlednirirken iddialı açıklamaar yaptı ve Tanjevic iel aralarında bir sorun olmadığını ifade etti.

Efes Pilsen’in dört yıl aradan sonra lig şampiyonluğunu kazanmasında büyük pay sahibi olan tecrübeli koç Ergin Ataman, HABERTÜRK’e çarpıcı açıklamalar yaparken, Efes’in yeni rotasını ‘Euroleague şampiyonluğu olarak belirledi. Ataman, koç Bogdan Tanjevic yönetimindeki Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’nda bu kez hedefi bulacağını da iddia ederken, Kerem Gönlüm’ün idrarında yasaklı madde çıkmasını büyük talihsizlik olarak niteledi, “Ama aksi durumda O’nun yokluğunu telafi edecek gücümüz var” dedi.

İşte ünlü basketbol adamının ağzından Efes Pilsen’deki hedefleri, Kerem Gönlüm yorumu ve Milli Takım ile ilgili düşünceleri:

"BÜYÜK DÜŞÜNMELİYİZ"

Son 3-4 yılda Efes Pilsen imajı kafalardan silinmişti. Biz sokaktaki insana yeniden bu imajı verdik. Artık beklentiler arttı. Her ne kadar aşama aşama düşünsek de önümüze bir hedef koymak zorundayız. Bu sezon Efes’in hedefi Euroleague şampiyonluğudur. Tabii ki aynı hedef için mücadele eden Barcelona, Real Madrid ve Olympiakos gibi bizden 2-3 kat daha büyük bütçeli kulüpler var. Biz de kendimize güveniyoruz. Igor Rakocevic ve Bostjan Nachbar gibi çok önemli iki transfer yaptık. Bu yüzden şampiyonluk hedefi koymamamız için hiçbir sebep yok.

"SAVAŞAN YILDIZLAR VAR"

Global basketbol oynuyoruz. İşin sadece hücum ya da savunma kısmını düşünmeden 12 oyuncusunu kullanan bir basketbol felsefemiz var. Üst düzey hedefler için bu düzeni yıldızlarla kurmanız gerekiyor. Efes Pilsen’de ‘savaşan yıldızlar’ grubunun oluştuğunu düşünüyorum. Şimdi bunların üzerine iki yıldız daha katarak bayrağı daha büyük hedeflere doğru taşımamız gerekiyor. Takım olmak, başarının en önemli halkası.

"ARTIK FİKRİM DEĞİŞTİ"

Bundan önce Milli Takım’la ilgili hep negatif mesajlar veriyordum. Ama şu an gelinen noktada fikrim tamamen değişti. Geçmişte de ne görüyorsam onu söylüyordum. Hiçbir önyargım yoktu. ‘Ergin federasyona ve Başkan Turgay Demirel’e karşı, bu yüzden olumsuz konuşuyor’ gibi yakıştırmalar çok yanlıştı. Milli Takım hepimizin takımı ve başarılı olması da yıllardır bu işe emek veren bir coach olarak beni mutlu eder.

"İYİ TAKIM OLMUŞLAR"

Hem oyuncularla, hem de coach Bogdan Tanjevic ile sohbetlerimiz oldu. Kaptan Hidayet ile konuştuk. Şaka yollu onlara ‘Ensenizdeyim, madalya istiyorum’ dedim. Gerçekten iyi bir takım olmuşlar, birbirlerine inanıyorlar ve iyi çalışıylorlar. Hidayet’in, Ömer Onan’ın, Kerem Tunçeri’nin ağzından ‘evet biz madalya kazanacağız’ cümlesini duymak beni sevindirdi. Tanjevic her ne kadar çok güçlü rakiplerle oynayacağımızı hatırlatsa da o da içten içe bir madalya alabileceğimize inanıyor bence. Geçmiş yıllardan farklı olarak bu takımdan çok ümitliyim. Bana göre bu takım Polonya’da iş yapar.


"HERKSİN YERİ DOLAR"

Kerem Gönlüm’ün başına gelen büyük bir talihsizlik. Cathine’i bilinçli almadığı ortada. Umarım büyük bir ceza almaz. Her oyuncunun yeri dolar. Ama Kerem’in basketbol hayatını sekteye uğratacak bir ceza gelirse çok yazık olur. Ben yine de bu seneki Efes Pilsen modelinde Kerem varmış gibi düşünüyorum.

"IŞIĞI GÖRÜYORUM"

2010 Dünya Şampiyonası’nın ev sahibi olarak Türkiye’nin, Eurobasket 2009’da kendini ispatlaması gerekiyor. Ben de Milli Takımımız’da bu ışığı görüyorum. Açıkçası uzun bir süre sonra Milli Takımımız’ı bu kadar pozitif görüyorum. Tabii ki İspanya, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya, Fransa, Litvanya gibi ciddi rakiplerimiz var. Ama biz de onlardan aşağı kalır bir takım değiliz. İnşallah bir şanssızlık olmaz ve Türkiye bu jenerasyonlarla haketmiş olduğu yeri alır.

"TANJEVIC'E SAYGIM SONSUZ"

Tanjevic ile aramızda kesinlikle bir sorun yok. Maç atmosferi içinde tabii ki gerginlik oluşabiliyor. Fenerbahçe Ülker ile oynadığımız seride de gerginlik olması normaldi. Ama benim kendisiyle hiçbir zaman kişisel bir sıkıntım olmamıştır. Her zaman için saygı duymuşumdur. Hem yaş olarak, hem de kariyer olarak saygı duyduğum tecrübeli bir hocadır. Aramız da bu yüzden gayet iyi.

Gökhan Türe / Habertürk

1 yorum:

  1. hayatı iddialı açıklamalar yapmakla geçiyor. Bir kere de, şu peynir gemisini lafla yürütmese de biz de görsek

    YanıtlaSil