14 Kasım 2009 Cumartesi

Antalya B.B. Oyak Renault'u 77-68 yendi



Antalya son çeyrekte kazandı.
Beko Basketbol Ligi’nin beşinci hafta mücadelesinde Antalya Büyükşehir Belediye, evinde konuk ettiği Oyak Renault’u 77-68’lik skorla mağlup etti.

Maça konuk ekip Wink Adams’ın üçlüğü ile başlarken, Antalya Büyükşehir Belediye de rakibine Aaron Jackson ile cevap verdi. İlk dakikalarda etkili bir görüntü çizen evsahibi ekip, Umut Yenice ve Brian Greene ile üst üste sayılar bularak 10-6 öne geçti. Farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Oyak Renault, özellikle Olumuyiwa Famuti ile rakip potada sayılar buldu. Rakibi karşısında hücumda daha etkili bir görüntü çizen evsahibi ekip, periyodun son 2 dakikasına girilirken farkı 7 sayıya kadar çıkartarak skoru 17-10’a taşıdı. Joshua Heyvelt ve Olumuyiwa Famuti ile farkı eritmeye çalışan Oyak Renault, Serkan İnan’ın üçlüğüne engel olamayınca ilk periyot 20-14 evsahibi ekibin üstünlüğünde geçildi.

İkinci periyoda da kaldığı yerden devam eden Serkan İnan, bir kez daha üç sayılık basket bulurken, konuk ekip de Mutlu Demir ile cevap vermeye çalıştı. Karşılaşmada her iki takım da savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyunca skor üretmekte zorlandılar ve devrenin son 6 dakikasına 23-16 evsahibi ekibin üstünlüğünde girildi. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta konuk ekip farkı kapatmakta zorlandı ve son 2 dakikaya da 31-23’lük skorla Antalya Büyükşehir Belediye önde girdi. Son dakikalar içinde evsahibi ekip Patrick Femerling, konuk ekip de Wink Adams ile skor üretti ve ilk devre 33-27 Antalya Büyükşehir Belediye üstünlüğünde sona erdi.

İkinci yarıya Olumuyiwa Famuti’nin üçlüğü ile başlayan konuk ekip, Joshua Heytvelt ile de farkı 1 sayıya indirdi. Çabuk toparlanan evsahibi ekip, Brian Greene, Aaron Jackson ve Umut Yenice ile rakip potada sayılar buldu ve skoru 39-32’ye taşıdı. Mutlu Demir ve Joshua Heytvelt ile farkı azaltmaya çalışan Oyak Renault, periyodun son 5 dakikasına da 40-36 geride girdi. Bu dakikadan sonra her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, 2 dakika boyunca sayı bulamadılar. Brian Greene’in serbest atış sayıları ve Aaron Jackson’ın üçlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediye son 2:43 dakikaya 45-36 önde girdi. Farkın daha da açılmasına izin vermeyen konu ekip, Olumuyiwa Famuti, Alpaslan Uruk ve Wink Adams ile üst üste sayılar bularak periyodun son 35 saniyesi içinde skoru 46-42 yaptı. Son saniyeler içinde de skor üretmeye devam eden konuk ekip, Nedim Dal’ın son saniye üçlüğü ile maçın final periyoduna 46-47 önde giren taraf oldu.

Maçın final periyoduna Darryl James’in üçlüğü ile başlayan Antalya Büyükşehir Belediye’ye, konuk ekip de Ali Erdoğan ile cevap vermekte gecikmedi. Her iki takım da birbirlerine üstünlük sağlamakta zorlanırken, son 8 dakikaya 51-51’lik eşitlikle girildi. Rakibi karşısında oyunun üstünlüğünü yeniden eline geçiren Antalya Büyükşehir Belediye, sert savunması ile skor üstünlüğünü de ele geçirdi ve maçın son 5 dakikasına 60-56 önde giren taraf oldu. Her iki takımın da karşılıklı sayıları ile devam eden maçta son 3 dakikaya 66-60 Antalya Büyükşehir Belediye üstünlüğünde girilirken, üst üste sayılar bulmaya devam eden evsahibi ekip son dakikaya da 71-62 önde giren taraf oldu. Geride kalan sürede de rakibine farkı kapatma fırsatını vermeyen Antalya Büyükşehir Belediye, mücadeleden de 77-68’lik skorla galip ayrıldı.

SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Alper Özgök, Yücel Çilingir

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (77): Brian Greene 9 (5 ribaund-1 asist), D.J Thompson 14 (4 ribaund-2 asist), Serkan İnan 7 (3 ribaund-1 asist), Aaron Jackson 17 (6 ribaund-1 asist), Patrick Femerling 10 (5 ribaund-3 asist), Önder Külçebaş 9 (5 ribaund), Caner Şentürk (1 ribaund), Oktay Yılmaz (1 ribaund-1 asist), Umut Yenice 11 (3 ribaund).

OYAK RENAULT (68): Ahmet Erdoğan 13 (6 ribaund-6 asist), Alpaslan Uruk 6 (2 ribaund-2 asist), Olumuyiwa Famutimi 22 (4 ribaund), Nedim Dal 3 (2 ribaund-1 asist), Oğuz Erdoğan, Tufan Önen, Wink Adams 10 (5 ribaund-3 asist), Josh Heyvelt 11 (6 ribaund-1 asist), Mutlu Demir 3 (2 ribaund).

1.PERİYOT: 20-14
2.PERİYOT: 13-13
3.PERİYOT: 13-20
4.PERİYOT: 31-21

Maçın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder