7 Kasım 2009 Cumartesi

Beşiktaş, Türk Telekom'u farklı yendi



Beşiktaş şahlandı!
Beko Basketbol Ligi’nde dördüncü haftanın açılış maçında Beşiktaş Cola Turka evinde konuk ettiği Türk Telekom karşısında 88-69 galip geldi.

İlk periyotta Ankara temsilcisi karşısında 33 sayı üreten Beşiktaş Cola Turka maç sonuna kadar farklı üstünlüğünü koruyarak ligdeki dördüncü maçından da galip ayrıldı. Ligdeki yenilmezliğini sürdüren Siyah Beyazlılarda Lonny Baxter 25 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olurken, Mire Chatman 18 sayı- 3 ribaund- 9 asist, Kevin Flecer ve Brad Newley 12’şer sayı, Cevher Özer ise 10 sayı ile mücadele etti.

Dördüncü maçında ikinci yenilgisini alan Türk Telekom cephesinde Bekir Yarangüme 18 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Demond Mallet ve Andre Owens 13’er sayılık performans sergiledi.

Karşılaşmayı Beşiktaş’ın eski futbolcusu Sergen Yalçın da izledi. Siyah beyazlı ekibin taraftarları da takımını yalnız bırakmazlarken, yaptıkları hareketlerle tribünlerde renkli görüntüler oluştu. Türk Telekom’da ayrıca Kristoffer Lang maçın ilk yarısında dizine aldığı darbe sonucunda oyunu yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Siyah beyazlılar mücadeleye hızlı başladı. Daha maçın ilk bölümlerinde üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip yakaladığı seri ile rakibi karşısında farkı açtı ve Baxter’ın basketiyle skoru 12-0 yaptı. Türk Telekom ise rakibine Hüseyin Beşok ile karşılık verdi. Etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş Cola Turka, Cevher Özer ve Chatman’in de basketleriyle skoru 17-4 yaptı. Başarılı savunmasıyla rakibini durduran ev sahibi ekip taraftarının da desteği ile farkı açmaya devam etti. Beşiktaş Cola Turka periyotta son 3 dakikaya 23-13 önde girerken birinci periyodu Chatman’in basketiyle 33-18 üstün kapadı.

İkinci periyoda Türk Telekom, Ersin Dağlı’nın basketiyle başlarken, Beşiktaş Cola Turka’da rakibine Baxter ile cevap verdi. Üstün oyununu bu periyotta da sürdüren siyah beyazlılar devrenin bitmesine 6 dakika kala Chatman’in basketiyle skoru 39-23 yaptı. Bekir Yarangüme ile farkı eritme çabasında bulunan Türk Telekom bu isteğinde başarılı olamadı. İsabetli atışlar bulmaya devam eden ev sahibi ekip son 2 dakikaya 50-33 önde girerken devreyi de 55-35 önde kapadı.

Maçta ikinci yarıya siyah beyazlı ekip Chatman’in üst üste sayılarıyla başladı. Türk Telekom ise ilk basketini Wilson ile buldu. Taraftarının da desteği ile farkı açmaya devam eden ev sahibi ekip Baxter ile skoru 66-37 yaptı. Beşiktaş Cola Turka periyotta son 4 dakikaya ise 32 sayı farkla 71-39 önde girdi. Cevher Özer’inde skora katkısıyla ev sahibi ekip final periyoduna 79-51 önde girdi.

Son periyoda etkili başlayan taraf yine Beşiktaş Cola Turka oldu. Rakibine 2 dakika boyunca sayı şansı vermeyen ev sahibi ekip Kevin Flecher ve Newley ile farkı açmaya devam ederken skoru 84-51 yaptı. Türk Telekom ise bu periyottaki ilk basketine Ersin Dağlı ile 33. dakikada ulaştı. Maçtaki üstünlüğünü koruyan Siyah Beyazlılar karşılaşmanın son 5 dakikasına 30 sayılık avantaj ile girdi (86-56). Bekir Yarangüme ve Ümit Sonkol ile basketler bulan Türk Telekom, normal sürenin son 3 dakikasına 86-60’lık skorla girdi. Kevin Flecer ile serbest atış çizgisinden sayılar bulan Siyah Beyazlılar son dakikasına 88-64 önde girdiği karşılaşmadan 88-69 galip ayrıldı.

SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Halil Baldemir, Yener Yılmaz

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (88): Muratcan Güler 3 (3 ribaund- 9 asist), Brad Newley 12 (4 ribaund), Arın Soğancıoğlu (1 ribaund), Haluk Yıldırım 4 (2 ribaund- 5 asist), Lonny Baxter 25 (6 ribaund- 1 asist), Adem Ören 2 (1 ribaund- 1 asist), Cem Coşkun, Mire Chatman 18 (3 ribaund- 9 asist), Cevher Özer 10 (8 ribaund- 3 asist), Kevin Flecer 12 (6 ribaund), Kerem Özkan 2 (7 ribaund)

TÜRK TELEKOM (69): Kris Lang, Serkan Erdoğan 4 (3 ribaund- 1 asist), Lamayn Wilson 2 (5 ribaund), Pertev Öngüner (1 ribaund), Bekir Yarangüme 18 (3 ribaund- 1 asist), Hüseyin Beşok 3 (10 ribaund- 4 asist), Andre Owens 13 (2 ribaund- 3 asist), Mutlu Akpınar (1 ribaund), Soner Şentürk (1 ribaund- 2 asist), Ersin Dağlı 11 (6 ribaund- 2 asist), Ümit Sonkol 5 (6 ribaund), Demond Mallet 13 (1 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 33-18
2.PERİYOT: 22-17
3.PERİYOT: 24-16
4.PERİYOT: 9-18


Maç sonu röportajlar
Beko Basketbol Ligi’nde oynanan Beşiktaş Cola Turka – Türk Telekom maçının ardından iki takımın antrenör ve oyuncuları düzenlenen basın toplantısına katıldılar.

Beşiktaş Cola Turka’nın antrenörü Burak Bıyıktay, maç sonrası katıldığı basın toplantısında kaliteli bir takımı yendiklerini belirtirken, “Geçen hafta kendi sahasında Efes Pilsen’i yenmiş, ligin kaliteli bir takımını yendik. Biz de iyi bir takımız. Sezon öncesinde Türk oyuncularımızla yola çıktık ve daha sonra katkılar yaptık. Her şeyden önce takım kimyasını oturtmaya çalıştık ve bunu başardık. Oyuncularımız sahada verdiği enerji, mücadele ile her şey hak ediyor. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sonuç olarak normal bir lig maçı kazandıklarını da ifade eden Bıyıktay, “Türk Telekom maçı da normal bir lig maçıydı. Üst sıraları hedefliyorduk kendi sahamızda bu tip maçları kazanmamız gerekiyor. Bugün bu kadar farkı bizde beklemiyorduk. Bu tür şeyler enerji ile gerçekleşiyor” dedi.

Tecrübeli oyuncu Cevher Özer ise kaliteli bir ekibi mağlup ettiklerini belirtirken, “Antrenörümün söylediği gibi Türk Telekom kaliteli, güçlü bir ekip. Hücum gücü yüksek. İlk hedefimiz onların hücum gücünü düşürmekti. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Sonuç olarak kazanılmış bir maç. Önümüzde Efes Pilsen maçı var. Onu da kazanıp galibiyet serisine devam etmek istiyoruz” dedi.

Türk Telekom’un antrenörü Murat Özyer ise Beşiktaş Cola Turka’yı tebrik ederken, “Çokta söylenecek bir şey yok. Beşiktaş Cola Turka’yı tebrik ediyorum. 40 dakika boyunca ne savunmada ne hücumda çalıştığımız hiç bir şeyi sahaya koyamadık. Takımların bazen böyle günleri oluyor. Bu deplasmana rastlaması bizim için kötü oldu. Onun için oyunu değerlendirmenin bir anlamı yok. 40 dakika boyunca rakibimiz bariz üstündü. Bizde kazanırken de kaybederken de şunu söylüyoruz. Bir lig oynuyoruz ve iddiamız sürüyor ancak iddialı bir takım olarak böyle kaybetmemeliydik. Önümüzdeki haftalareda çalışmalarımızda değişiklik yapıp daha iyi basketbol oynayama çalışacağız” dedi.

Başkent ekibinin oyuncusu Kriss Lang ise kötü bir yenilgi aldıklarını söylerken, “Bunu unutmamız gerekiyor. Hatalarımızı telafi edip önümüzdeki maçlara bakmamı lazım. Sakatlığıma gelince de yarın çekilecek MR sonrasında durumum belli olacak” ifadesini kullandı.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder