17 Kasım 2009 Salı

Quincy Douby, Darüşşafaka'da



Daçka skorer takviyesi yaptı.
Darüşşafaka Cooper Tires, son olarak NBA'de Toronto Raptors forması giyen Amerikalı guard Quincy Douby ile anlaştı.

Rutgers Koleji’nden mezun olduktan sonra 2006 yılı draftlerinde Sacramento Kings tarafından 19. sırada seçilen başarılı oyuncu üç sene boyunca burada forma giydi. Bu sezon başında D-League’de Erie Bayhawks takımına geçen buradan da Hidayet Türkoğlu’nun forma giydiği Toronto Raptors'e transfer oldu.

Rutgers Koleji’nde 17,8 sayı 2,9 ribaunt ve 2,7 asist ortamalaları tutturan Amerikalı oyuncu Rutgers tarihinin en çok sayı ortalaması olan altıncı oyuncusu oldu.

2008 yılında Los Angeles Lakers’a 32 sayı atan Douby kendi kariyer rekorunu kırarken; aynı sezon Sacramento’da 74 maç bir sezon sonra da Sacramento ve Toronto’da toplam 27 maç forma giydi.

Sacramento’da hasta çocukları sık sık ziyaret ederek tedavilerine yardımcı olan ve onlara hediyeler vererek gönüllerini kazanan Douby, NBA’in sosyal sorumluluk projesi olan ve Efes Pilsen’in 2006 yılında Minnesota Timberwolves takımı ile yaptığı hazırlık maçı kapsamında İstanbul’da da organize edilen “NBA Cares” programlarının aranılan ismi olmayı başardı.

Darüşşafaka Cooper Tires Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, Quincy Douby ile ilgili yaptığı açıklamada çok önemi bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını ifade ederken; “Douby’nin takımımıza katılması ile kısa oyuncu rotasyonumuzun zenginleştiğini düşünüyorum. NBA tecrübesi de olan Douby bize büyük güç katacaktır ve Darüşşafaka Cooper Tires en kısa zamanda yükselişe geçecektir” dedi.

16 Mayıs 1984, Brooklyn, New York / ABD doğumlu, 1.91 m boyundaki Quincy Douby, Darüşşafaka Cooper Tires ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder