2 Kasım 2009 Pazartesi

Türk Telekom, Efes Pilsen'i 87-83 yendi



Telekom'dan önemli galibiyet.
Beko Basketbol Ligi’nin üçüncü haftasında oynanan son maçta Türk Telekom, Efes Pilsen’i 87-83 yendi.

Ligin üçüncü haftasında Ankara’da Türk Telekom, Efes Pilsen’i konuk etti. Maçtan Ankara temsilcisi 87-83 galip ayrıldı. Türk Telekom bu maçta sadece 7 kez serbest atış çizgisine giderken, en skorer oyuncusu 18 sayı üreten Lamayne Wilson oldu. Igor Rakocevic ise attığı 20 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

Mücadeleye Efes Pilsen, Mario Kasun, Charles Smith ve Kaya Peker’in, Türk Telekom ise Lamayne Wilson, Serkan Erdoğan ve Demont Mallet’in basketleri ile başladı ve beşinci dakika 9-9 eşitlikle geçildi. Ersin Dağlı’nın boyalı alandan, Demont Mallet’in de 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla ev sahibi takım, 8 sayılık üstünlüğü ele geçirirken skoru da 7. dakikada 20-12’ye taşıdı. Preston Shumpert ve Kaya Peker ile skor bulan konuk takım, ancak Hüseyin Beşok’un basketine engel olamayınca Ankara temsilcisi ilk periyodu 23-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda Efes Pilsen, Charles Smith’in içerden ve dışarıdan bulduğu basketlerle başlarken, Türk Telekom pota altından Ersin Dağlı, Lamayne Wilson ve Andre Owens ile skor buldu. Ender Arslan’ın üst üste bulduğu sayılarla farkın açılmasına izin vermeyen İstanbul temsilcisi, Bekir Yarangüme’nin 3 sayılık basketinin ardından Ermal Kurtoğlu ve Ender Arslan ile arka arkaya sayılar bularak farkı 16. dakikanın içinde 1 sayıya indirdi (32-31). Demont Mallet-Bekir Yarangüme ikilisi ile 3 sayılık basketler bulan Başkent temsilcisi, Ender Arslan’ı durdurmakta zorlansa da Lamayne Wilson ile içerden Serkan Erdoğan ile de dışarıdan etkili olmaya devam ederek ilk yarıyı 45-39 önde kapattı.

İkinci yarıya Mario Kasun, Charles Smith ve Kaya Peker’in sayıları ile başlayan Efes Pilsen, Ersin Dağlı ve Lamayne Wilson’ın basketlerine engel olamadı. Igor Rakocevic’in üst üste bulduğu 7 sayı ile oyunda dengeyi kuran İstanbul temsilcisi, 26. dakikada da ilk kez maçta öne geçti (50-52). İki takım da boyalı alandan skor üretirken Efes Pilsen, Kaya Peker ile Türk Telekom ise Ersin Dağlı ile etkili oldu. Bir ara 7 sayıya kadar çıkan farkı Bekir Yarangüme’nin 3 sayılık basketleri ile eriten ev sahibi takım, Igor Rakocevic’in basketine engel olamadı ve son periyoda Efes Pilsen, 60-63 önde girdi.

Final periyoduna Hüseyin Beşok’un arka arkaya bulduğu 5 sayı ile başlayarak skor üstünlüğünü tekrar ele geçiren Mavi Beyazlılar, Kaya Peker’in boyalı alandaki etkili oyununa çözüm üretemedi. Maçın son 5 dakikasına Türk Telekom Serkan Erdoğan’ın 3 sayılık basketi ile 71-70 önde girdi. Ender Arslan ve Igor Rakocevic’in 3 sayılık basketleri ile maçtan kopmayan İstanbul temsilcisi, son 1 dakikaya 1 sayı geride girdi (77-76). Son dakika içinde Türk Telekom, Lamayne Wilson’ın, Efes Pilsen ise Igor Rakocevic’in serbest atışlardan sayılar buldu. Demont Mallet’in 3 sayılık basketine de Igor Rakocevic ile hemen yanıt veren Efes Pilsen, yaptığı top kaybı sonucunda Demont Mallet’in basketine engel olmadı. Türk Telekom, Serkan Erdoğan’ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla maçtan 87-83 galip ayrıldı.

SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Serkan Emlek, Ersan Ergüler

TÜRK TELEKOM (87): Chris Lang 4 (8 ribaund), Serkan Erdoğan 13 (4 ribaund, 5 asist), Lamayne Wilson 18 (6 ribaund, 2 asist), Bekir Yarangüme 12 (1 ribaund), Hüseyin Beşok 8 (3 ribaund), Andre Owens 2 (1 ribaund), Soner Şentürk 2 (1 ribaund, 1 asist), Ersin Dağlı 12 (3 ribaund, 4 asist), Demont Mallet 16 (4 ribaund, 7 asist)

EFES PİLSEN (83): Mario Kasun 7 (5 ribaund, 1 asist), Charles Smith 15 (5 ribaund, 2asist), Igor Rakocevic 22 (1 ribaund, 5 asist), Preston Shumpert 2 (3 ribaund), Kerem Tunçeri (3 asist), Kaya Peker 17 (5 ribaund, 4 asist), Bostjan Nachbar (1 asist), Ermal Kurtoğlu 2 (1 ribaund), Sinan Güler 2 (3 ribaund, 1 asist), Ender Arslan 16 (2 ribaund, 6 asist)

1.PERİYOT: 23-16
2.PERİYOT: 22-23
3.PERİYOT: 15-24
4.PERİYOT: 27-20


Maçın detaylı istatistikleri için tıklayınız.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder