1 Kasım 2009 Pazar

Tofaş, Oyak Renault'u mağlup etti



Tofaş, ikinci yarıda etkili oldu.
Beko Basketbol Ligi'nin üçüncü haftasında Tofaş, Atatürk Spor Salonu'nda Oyak Renault'u 77-74'lük skorla mağlup ederek Bursa derbisinde gülen taraf oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Tofaş, pota altından Sean Morgan Denison ile dört sayı bulurken, Oyak Renault ise Nedim Dal ile karşılık verdi. Marko Kolaric ve üç sayı çizgisinin gerisinden de Mehmet Yağmur ile üç sayı isabeti bulan Tofaş, 3.dakikada skoru 9-4 yaptı. Boyalı alanda Nedim Dal ile etkili olan Sarı Siyahlılar, Jovan Adams'ın üç sayılık basketiyle de 6.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (11-10). Sean Morgan Denison'ın pasında Mehmet Yağmur ile bir kez daha üç sayı çizgisinin gerisinden basket bulan Tofaş, Marko Kolaric'in de devreye girmesiyle 8.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (19-12). Son bölümde Mehmet Yağmur ile serbest atışları değerlendiren Tofaş, ilk çeyreği de 21-12 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda Mutlu Demir ile basket bulan Oyak Renault, buna karşın İlkan Karaman ve Lamar Butler'ın basketlerine engel olamadı. Olumuyiwa Famutimi ve Mutlu Demir ikilisiyle boyalı alanı kullanan Sarı Siyahlılar, 13.dakikada Joshua Heytvelt'in turnikesiyle skoru 28-20 yaptı. İlkan Karaman'ın smacı ve bir hücum sonrasında da üç sayı çizgisinden bulduğu basketle etkili olan Tofaş, 15.dakikada genç forvetinin serbest atış çizgisinden kaydettiği tek isabetle farkı 11 sayıya çıkarttı (34-23). Ahmet Ali Erdoğan ve Jovan Adams'ın penetreleriyle hücumdaki suskunluğunu bozan Oyak Renault, skoru 34-27'ye getirirken, Tofaş da mola aldı. Aranın ardından Heyvelt ile turnike basket bulan konuk ekip, Jovan Adams ve OIumuyiwa Famutimi'nin de skora katkı yapmasını sağlamasıyla 18.dakikada 36-38 öne geçti. Marko Kolaric ile top kaybı yapan rakibi karşısında Famutimi ile turnike basket bulan Oyak Renault, farkı da 5 sayıya çıkarttı (36-41). Bunun üzerine mola alan ve ilk hücumunda da Denison ile suskunluğunu bozan rakibi karşısında etkili oyununu sürdüren konuk ekip, devre sonunda soyunma odasına 40-45 önde gitti.

Nedim Dal'ın pota altı basketiyle üçüncü çeyreğe başlayan Oyak Renault karşısında ev sahibi takım, Marko Kolaric ile üç sayı isabeti kaydetti. Savunmaların ön plana çıktığı bölümde iki takımda skor bulmakta sıkıntı yaşarken, Sean Morgan Denison'ın serbest atış çizgisinden kaydettiği tek isabetle skor 44-47'ye geldi. Mehmet Nezih Özbakır'ın basketinin hemen sonrasında Joshua Heytvelt ile üç sayı isabeti bulan Oyak Renault, farkı da 4 sayıya çıkarttı (46-50). Tufan Önen'in, İlkan Karaman'ın topunu bloklaması sonrasında Olumuyiwa Famutimi ile hızlı hücumu iyi değerlendiren konuk ekip, skoru da 46-52 yaptı. Toparlanan Tofaş, Lamar Butler ile rakibinin serisine son verirken, Cihad Şahin ve bir hücum sonrasında da İlkan Karaman'ın basketiyle 28.dakikada 55-53 ile öne geçti. Ancak karşılaşmanın üçüncü çeyreği 59-59 eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin final periyoduna Cihad Şahin'in smaç basketiyle başlayan Tofaş'a konuk ekip, Olumuyiwa Famutimi ile karşılık verdi. Temponun yükseldiği bölümde pota altından önce Sean Morgan Denison ile basket bulan ev sahibi takım, Joshua Heytvelt'in isabetsiz atışını da İlkan Karaman ile değerlendirdi. Bunun üzerine mola alan Oyak Renault, ara sonrası Alparslan Ufuk ile basket bularak rakibinin serisine son verdi. Boyalı alanda Denison'ı etkili kullanan ev sahibi takım, 35.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (70-65). Bir kez daha mola alan konuk takım, Jovan Adams'ın basketi ve Famutimi'nin de kaptığı top sonrası üç sayı isabetiyle skorda dengeyi yakaladı (70-70). Can Altıntığ ile rakibine karşılık veren Tofaş, bitime 3 dakika kala mola aldı. İlkan Karaman'ın isabetsiz üç sayı denemesinin ardından Nedim Dal ile pota altına top indiren Oyak Renault, skoru da 73-72 yaptı. Marko Kolaric'in pasını iyi değerlendirerek asiste çeviren Sean Morgan Denison'ın basketiyle son dakikaya girilirken durumu 75-72'ye getiren Tofaş karşısında, konuk ekip mola aldı. Bitime 28 saniye kala Ahmet Ali Erdoğan ile üç sayı denemesinden isabet çıkartamayan Oyak Renault, Lamar Butler'ın iki serbest atışını da kaçırmasıyla şans yakaladı. Mehmet Yağmur'un faulü sonrası serbest atış çizgisine giden Ahmet Ali Erdoğan, iki atışı da kaçırmazken, skoru da 75-74'e getirdi. Mehmet Yağmur ile taktik faulleri değerlendiren Tofaş, karşılaşmadan da 77-74 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı - Elif İnci - Zafer Yılmaz

TOFAŞ (77): Mehmet Yağmur 12 (6 ribaund- 3 asist), Orçun Göllü 3 (2 ribaund- 2 asist), Melih Sevda 2 (1 ribaund), Can Altıntığ 3 (1 ribaund- 3 asist), Lamar Buttler 9 (1 ribaund- 2 asist), Cihad Şahin 2 (6 ribaund- 2 asist), Nezih Özbakır 4 (3 ribaund), Sean Morgan 18 (4 ribaund- 3 asist), Marko Kolaric 8 (5 ribaund- 2 asist), İlkan Karaman 16 (4 ribaund- 2 asist)

OYAK RENAULT (74): Ahmet Ali Erdoğan 8 (4 ribaund- 4 asist), Alpaslan Uruk 2 (1 ribaund- 1 asist), Olumuyiwa Famutimi 16 (8 ribaund- 2 asist), Nedim Dal 11 (3 ribaund), Jovan Adams 11 (3 ribaund- 4 asist), Tufan Önen, Joshua Heytvelt 20 (12 ribaund- 1 asist), Mutlu Demir 6 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 21-12
2.PERİYOT: 19-33
3.PERİYOT: 19-14
4.PERİYOT: 18-15

Maçın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

2 yorum:

  1. hakemlerin maçı nasıl katlettiğini keşke yazsaydın.saha komseri kemal aydın.recep ankaralı.zafer yılmaz.elif inci ..aman ALLAHIM korku filmi gibi..sonuç tam bir bir katliam...

    YanıtlaSil
  2. Maçı izleyemediğimiz için hakemler hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Siz neler olduğunu detaylandırırsanız belki cevap veren birileri olur.

    YanıtlaSil