8 Kasım 2009 Pazar

Efes Pilsen, F.Bahçe Ülker'i 80-67 yendi



Efes, seriyi sürdürüyor...
Beko Basketbol Ligi 4. Haftasında Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan derbi mücadelesinde 80-67’lik skorla gülen taraf Efes Pilsen oldu.

Karşılaşmanın ilk sayısını Efes Pilsen Kaya Peker ile kaydederken Fenerbahçe Ülker’in ilk sayısı Oğuz Savaş’ın elinden geldi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar kaydederken konuk ekipte Semih Erden pota altından kaydettiği üst üste sayılarla Fenerbahçe Ülker’i 4-7 öne geçirdi. Maçın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü bir basketbol sergilerken ilk çeyreğin son 2 dakikasına girilirken Efes Pilsen Kaya Peker’in sayısı ile skor üstünlüğünü yeniden eline geçirdi (10-9) Ömer Aşık ve Ömer Onan ile rakibine gecikmeden yanıt veren Fenerbahçe Ülker skoru 10-14’e getirirken Efes Pilsen çeyreğin son saniyelerinde Bostjan Nachbar’ın sayıları ile skoru 12-14 yaptı ve çeyrek bu sonuçla tamamlandı.

İkinci çeyrek de iki takımın karşılıklı sayılarıyla başladı. Ömer Aşık’ın elinden bulduğu tek isabetli serbest atış ile sayısını 15’e çıkaran Fenerbahçe rakibinin Sinan Güler ve Ender Arslan ile bulduğu sayılara engel olamadı ve Efes Pilsen 16-15 öne geçti. Bu dakikalarda Ender ve Sinan ikilisi ile Fenerbahçe Ülker karşısında etkili olan Efes Pilsen çeyreğin ilk 2 dakikası sonunda skoru 19-15’e taşıdı. Bu dakikadan sonra Tarence Kinsey ve Semih Erden ile üst üste sayılar üreten Sarı Lacivertliler ilk yarının son 5 dakikasına girilirken skoru üstünlüğünü yeniden eline geçirdi (19-20) Fenerbahçe Ülker’in orta alanda üst üste yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Efes Pilsen üst üste ürettiği sayılarla ilk yarının son dakikasına da 29-26 önde girdi. Devrenin kalan süresinde skor üstünlüğünü rakibine kaptırmayan Efes Pilsen soyunma odasına da 33-29 önde girdi.

Fenerbahçe Ülker ikinci yarının hemen başında Tarence Kinsey ile 3 sayılık basket üreterek farkı yeniden 1 sayıya indirirken (33-32) Efes Pilsen rakibine yanıt vermekte gecikmedi ve Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle skoru 36-32’ye taşıdı. Oldukça çekişmeli geçen üçüncü çeyrekte her iki takım da karşılıklı sayılar ürettiler. Çeyreğin son iki dakikasına Efes Pilsen 46-43 önde girerken Fenerbahçe Ülker Ömer Onan’ın kullandığı serbest atışlardan bulduğu sayılarla skoru 46-45 yaptı. Bu dakikadan sonra da Efes Pilsen’in sayı bulamadan döndüğü iki hücumu iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker skora eşitlik getirdi ve final periyoduna 48-48’lik beraberlikle girildi.

Final periyodunun hemen başında Nachbar ile üç sayılık isabet sağlayan Efes Pilsen skor üstünlüğünü de geline geçirirken (51-48) Fenerbahçe Ülker adına bu çeyreğin ilk sayısı Semih Erden’in elinden geldi. Ömer Onan’ın ürettiği sayı ile de 51-52 öne geçen Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen’in Ender Arslan ile bulduğu üç sayılık baskete engel olamadı ve skoru yeniden 54-52 Efes Pilsen’in lehine oldu. Bu dakikadan sonra Rakocevic’in üçlüğü ile skoru 57-52 yapan Efes Pilsen, yine aynı oyuncusunun basketiyle 59-54 öne geçti. Efes Pilsen’in sayılarına Lynn Greer ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker skoru 59-57’ye taşısa da Lacivert Beyazlılar Nachbar’ın üst üste sayılarıyla skoru 64-59 yaptı. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar üretmeye devam ederken final çeyreğinin etkili ismi Nachbar takımını 67-60 öne geçiren sayıyı kaydetti ve Efes Pilsen maçın son 2 dakikasına bu skorla üstün girdi. Karşılaşmanın kalan süresinde oyun üstünlüğünü elinden bırakmayan Efes Pilsen üst üste bulduğu sayılarla farkı arttırdı ve maçı 80-67 kazandı.

EFES PİLSEN : Mario Kasun 2 (2 ribaund, 1 asist), Charles Smith 4 (6 ribaund, 4 asist), Igor Rakocevic 17 (2 ribaund, 6 asist), Kerem Tunçeri 2, Marvis Thornton (2 ribaund, 1 asist), Kaya Peker 14 (4 ribaund, 1 asist), Bostjan Nachbar 15 (3 ribaund, 1 asist), Sinan Güler 9 (4 ribaund, 1 asist), Erder Arslan 17 (4 ribaund, 2 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER: Ömer Onan 8 (2 ribaund, 3 asist), Semih Erden 10 (5 ribaund, 2 asist), Gordon Giricek 6 (5 ribaund, 1 asist), Damir Mrsic (1 ribaund, 2 asist), Lynn Greer 18 (1 ribaund, 4 asist), Oğuz Savaş 9 (5 ribaund), Tarence Kinsey 4 (4 ribaund, 1 asist), Ömer Aşık 12 (6 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 12-14
2.PERİYOT: 21-15
3.PERİYOT: 15-19
4.PERİYOT: 32-19

Maçın detaylı istatistikleri için tıklayınız.


Maç sonu röportajlar

Beko Basketbol Ligi’nin 4. Haftasında oynanan Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker karşılaşması sonrasında her iki takım antrenörü de maçı değerlendirdi.

Kendi sahasında şampiyonluğun güçlü adaylarından Fenerbahçe Ülker’i mağlup eden Efes Pilsen’de antrenör Ergin Ataman çom önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek; “ Hafta içinde zor bir Euroleague maçı oynadık. Fenerbahçe Ülker karşısına da sadece 1 saat antrenman yaparak çıktık. Çok önemli ve güçlü bir rakip karşısında değerli bir galibiyet aldık. Bugün özellikle Sinan Güler takıma çon önemli katkı verdi. Final periyodunda da Nachbar’ın dışarıdan bulduğu sayılarla maçı koparttık” dedi.

Fenerbahçe Ülker antrenörü Bogdan Tanjevic ise yaptığı değerlendirmede; “ Maçın son iki dakikasına kadar iyi bir oyun ortaya koyduk aslında. Son iki dakikada ise sanırım bir konsantrasyon eksikliği yaşadık. Efes pilsen güçlü bir ekip ve bu ekip karşısında Emir Preldzic’in eksikliğini hissettik. Ayrıca Sinan Güler ve Ender Arslan da bugün çok etkili bir oyun serglediler ve takımlarına maçı kazandıran isimler oldular” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder