25 Kasım 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker, Zalgiris deplasmanında galip



F.Bahçe Ülker'den önemli galibiyet.
Euroleague A Grubu'nda 5.maçında temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Litvanya deplasmanında Zalgiris Kaunas’ı 84-78’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, pota altından Ömer Aşık ile maçtaki ilk sayılarını bulurken, Ömer Onan ve Damir Kaan Mrsic'in de basketleriyle skor 2.dakikada 2-7'ye geldi. Marcus Brown'ın üç sayı isabeti ve Dainius Salenga’nın da turnikesiyle eşitliği yakalayan Zalgiris Kaunas, 6.dakikada da 11-9 öne geçti. Ömer Aşık’ın serbest atışlarıyla bir kez daha skoru eşitleyen Fenerbahçe Ülker, boyalı alanda Travis Watson’ın sayılarına engel olamayınca, Litvanya temsilcisi farkı 7 sayıya çıkarttı (20-13). Gordan Giricek’in son bölümdeki skorer oyunuyla etkili olan Sarı Lacivertliler, son dakikaya girilirken Emir Preldzic’in turnikesiyle durumu 22-20 yaptı. Mücadelenin ilk çeyreği de 24-23 önde tamamladı.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan ikinci çeyrekte ilk dakika içerisinde skor üreten olmazken, periyodun ilk basketini Martynas Pocius ile Zalgiris Kaunas buldu. Oğuz Savaş’ın top kaybını Darius Salenga ile iyi değerlendiren Litvanya ekibi, 12.dakika geride kalırken, 5-0’lık seriyle skoru 29-23’e getirdi. Semih Erden’in serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle ikinci çeyrekteki ilk sayılarını bulan temsilcimiz, buna karşın Marcus Brown’ın sayılarına engel olamadı. Televizyon molasının ardından Kalnietis’in top kaybını Ömer Onan ile iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, durumu da 33-30 yaptı. Top kayıplarının arttığı son bölümde Darius Salenga’nın serbest atışlarıyla 19.dakikaya üstün giren Zalgiris Kaunas, devre sonunda da soyunma odasına Martynas Pocius’un üç sayı isabetiyle 43-37 önde gitti.

Ömer Aşık ve Travis Watson’ın karşılıklı boş hücumlarıyla üçüncü çeyreğin ilk dakikası geride kaldı. Gordan Giricek’in iki sayılık basketi ve Dainius Salenga’nın smacıyla iki ekip karşılıklı skor bulurken, Damir Kaan Mrsic’in üçlüğüyle Fenerbahçe Ülker skoru 45-42’ye getirdi. Marcus Brown ile hücumlardan boş dönen Zalgiris Kaunas karşısında temsilcimiz de Oğuz Savaş ve Ömer Aşık ikilisiyle top kaybetti. Savunmasını sertleştiren ve Ömer Onan ile Semih Erden ikilisiyle skor bulan Sarı Lacivertliler, 27.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (49-48). Tadas Klimavicius’un top kaybını Gordan Giricek’in pasında Damir Kaan Mrsic ile değerlendiren temsilcimiz, 49-51 ile öne geçti. Son dakikaya Mrsic’in turnikesiyle 52-55 üstün giren Fenerbahçe Ülker, periyotu da 57-59 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna Martynas Pocius’un basketiyle başlayan rakibi karşısında temsilcimiz, Ömer Onan’ın üçlüğü ile karşılık verdi. Dış atışlarda Emir Preldzic ve Gordan Giricek ile sayılar bulan Sarı Lacivertliler, 33.dakikada durumu 63-67’ye getirdi. Dainius Salenga ve Travis Watson ikilisiyle boyalı alanı iyi kullanan rakibi karşısında temsilcimiz, özellikle Gordan Giricek ile skor üretti. Salenga’nın basketiyle Litvanya ekibinin dengeyi yakalamasına karşın Semih Erden ve Lynn Greer ile basketler bulan Fenerbahçe Ülker, 38.dakikada durumu 69-73’e getirdi. Son dakika içerisinde Greer, Semih Erden ve Damir Kaan Mrsic ile hücumdaki üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz, karşılaşmadan da 78-84 galibiyetle ayrıldı.

HAKEMLER: Christos Christodoulou (Yunanistan) – Juan Carlos Garcia Gonzales (İspanya) – Oscar Perea (İspanya)

ZALGİRİS KAUNAS (78): Marcus Brown 16 (1 ribaund), Martynas Pocius 19 (7 ribaund- 1 asist), Mantas Kalnietis 4 (2 ribaund- 6 asist), Tadas Klimavicius 2 (2 ribaund), Mirza Begic 8 (6 ribaund), Dainius Salenga 17 (3 ribaund), Arturas Milaknis, Povilas Cukinas (1 ribaund), Travis Watson 12 (9 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Ömer Onan 13, Rasim Başak, Semih Erden 12 (6 ribaund), Gordon Giricek 12 (5 ribaund- 1 asist), Damir Kaan Mrsic 16 (1 ribaund- 5 asist), Lynn Greer 7 (5 asist), Oğuz Savaş 2 (3 ribaund), Tarence Kinsey 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 10 (4 ribaund), Emir Preldzic 10 (3 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 24-23
2.PERİYOT: 19-14
3.PERİYOT: 14-22
4.PERİYOT: 21-25


Maç raporu ve istatistikler için tıklayınız.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder