4 Kasım 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker, Cibona'yı mağlup etti



F.Bahçe Ülker uzunlarıyla kazandı.
Euroleague A Grubu’ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı mücadelede Cibona Zagreb’i 67-62'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, boyalı alandan Oğuz Savaş’ın basket faulüyle üç sayı birden buldu. İlk hücumunda Antonio Graves’in üçlüğü ile skorda dengeyi yakalayan Cibona Zagreb, Jamont Gordon’un da turnikesiyle 3-5 öne geçti. Temponun yükseldiği bölümde iki takımda karşılıklı top kayıpları yaparken, Tarance Kinsey’in turnikesiyle temsilcimiz durumu 5-5’e getirdi. Lynn Greer’in turnikesine, Leon Radosevic ve Jamont Gordon ikilisiyle karşılık veren Hırvat ekibi, televizyon molasına da 7-11 üstünlükle girdi. Aranın ardından iki takımda birer hücumundan boş dönerken, kendisine yapılan faul sonrasında serbest atış çizgisine giden Ömer Onan, iki atışı da sayıya çevirerek farkı 2’ye indirdi (9-11). Hücumlarda Marko Tomas’ın sorumluluk almasıyla dört sayı birden bulan Cibona Zagreb, skoru da 9-14 yaptı. Serbest atış çizgisine giden Oğuz Savaş ile iki sayıyı hanesine yazdıran Fenerbahçe Ülker, buna karşın Marin Rozic’in turnikesiyle son dakikaya 11-16 geride girdi. Mola alan Sarı Lacivertliler karşısında Jamont Gordon’un turnikesiyle son dakika içerisinde skor üreten Cibona Zagreb, ilk çeyreği de 11-18 önde tamamladı.

Adam adama savunmayla ikinci çeyreğe başlayan Fenerbahçe Ülker, önce Gordan Giricek daha sonra da Semih Erden ile rakibine faul yaptı. İkinci çeyrekte bir dakika boyunca hücum eden Cibona Zagreb, Jamont Gordon’un turnikesiyle farkı 9 sayıya çıkarttı (11-20). Damir Kaan Mrsic’in üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Sarı Lacivertliler, Ömer Aşık’ın da smacıyla bir dakika içerisinde 5-0’lık bir seri yakalayarak durumu 16-20 yaptı. Savunmadaki direncini arttıran temsilcimiz, Gordan Giricek’in üç sayı isabeti ve Ömer Açık’ın da bire birden bulduğu basketle seriyi 10-0’a çıkartarak durumu 21-20 yaptı. Televizyon molasıyla nefes alma fırsatı yakalayan Cibona Zagreb, buna rağmen Bojan Bogdanovic ile boş turnikeden yararlanamadı. Gordan Giricek’in üç sayı isabeti, Oğuz Savaş ile Tarence Kinsey’in de serbest atışlarıyla hücumdaki üretimini sürdüren Fenerbahçe Ülker, Ömer Aşık’ın da devreye girmesiyle farkı 7 sayıya çıkarttı (27-20). İkinci çeyreğin ilk hücumundan sonra yaklaşık 6 dakika potasında skor görmeyen temsilcimiz, Antonio Graves’in orta mesafeli basketiyle serisine nokta koydu. Giricek ve Graves’in karşılıklı üçer sayılık basketleri sonrasında dış atışlara yönelen konuk ekip, Vukusic’in de basketiyle durumu 32-32’ye getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Cibona Zagreb’in son hücumu değerlendirememesi sonrasında 32-32 eşitlikle tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe baskılı adam adama savunmayla başlayan Cibona Zagreb, Marin Rozic’in turnikesiyle durumu 32-34 yaptı. Emir Preldzic’in pasında pozisyonu smaçla tamamlayan Ömer Aşık, savunmada da yaptığı blokla rakibine geçit vermedi. Boyalı alanda Ömer ile birlikte hücumda üretimini sürdüren Oğuz Savaş, basketiyle temsilcimizi 36-34 öne geçirdi. Antonio Graves’in bire bir oyunu sonrasında bulduğu turnike baskete Ömer Onan’ın üç sayı isabetiyle karşılık veren Sarı Lacivertliler, skoru da 39-36’ya getirdi. Graves’in kenara gelmesinden sonra tempoyu düşüren Cibona Zagreb, ikili oyun sonrasında Vedran Vukusic’in üçlüğüyle 39-41 öne geçti. Televizyon molasının ardından hücum şansı yakalayan temsilcimiz, Oğuz Savaş ile Ömer Aşık’ın pozisyonda anlaşamaması sonrasında top kaybı yaptı. Ancak savunmadaki direnciyle rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan’ın basket faulü ve bir hücum sonrasında da üç sayı isabetiyle durumu 45-41’e getirdi. Mola alan konuk ekip, Antonio Graves’in basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozarken, farkı da iki sayıya indirdi (45-43). 28.dakikada Damir Kaan Mrsic’in oyuna dahil olmasından sonra alan savunmasına dönen Cibona Zagreb’e karşı ilk hücumunda Sarı Lacivertliler, Tarence Kinsey ile turnike basket buldu. Semih Erden’in pota altı tipiyle son dakikaya giren Fenerbahçe Ülker, periyotu da 49-43 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna savunmada Semih Erden’in bloğu ile ilk dakika içerisinde savunmadaki sertliğini rakibine hissettiren temsilcimiz, buna karşın hücumda skor üretmekte zorlandı. İlk 1.5 dakika içerisinde iki takımda skor üretemezken, Jamont Gordon’un serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle Cibona Zagreb durumu 49-44 yaptı. Alan savunmasını sürdüren konuk takım karşısında temsilcimiz dördüncü çeyrekteki ilk sayısını Semih Erden’in asistiyle Oğuz Savaş’tan buldu. Televizyon molasının ardından hücumda top kaybı yapan Sarı Lacivertliler, potasında da Leon Radosevic’in smacını gördü. Ancak Damir Kaan Mrsic’in üç sayı isabetiyle toparlanan temsilcimiz, Oğuz Savaş’ın da pota altı basketiyle 35.dakikada skoru da 56-49’a getirdi. Lynn Greer’in üç sayı isabetinden sonra savunmadaki direncini sürdüren ve Marko Tomas’ı hücum faule zorlayan Fenerbahçe Ülker, 37.dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı (59-51). Mola alan Cibona Zagreb karşısında alan savunmasına iyi hücum eden Sarı Lacivertliler, skoru da 62-51’e getirdi. Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını iyi koruyan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 67-62 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Diğer taraftan karşılaşmanın 35.dakikasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nun ana skorboard'ında yaşanan arıza nedeniyle mücadele 9 dakika durdu.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Emilio Perez Pizzaro (İspanya) – Vicente Bulto (İspanya) – Damir Javor (Slovenya)

FENERBAHÇE ÜLKER (67): Ömer Onan 11 (2 ribaund), Semih Erden 2 (6 ribaund- 1 asist), Gordan Giricek 8 (1 ribaund), Damir Kaan Mrsic 9 (3 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 9 (2 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 14 (10 ribaund), Tarence Kinsey 6 (3 ribaund- 3 asist), Ömer Aşık 8 (5 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic (3 ribaund- 5 asist)

CİBONA ZAGREB (62): Jamont Gordon 15 (5 ribaund- 6 asist), Bojan Bogdanovic 2 (1 asist), Leon Radosevic 10 (6 ribaund- 2 asist), Vedran Vukusic 8, Luksa Andric (3 ribaund), Tomislav Zubcic, Marin Rozic 10 (2 ribaund), Antonio Graves 14 (3 ribaund- 3 asist), Marko Tomas 3 (3 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 11-18
2.PERİYOT: 21-14
3.PERİYOT: 17-11
4.PERİYOT: 18-19

Maç raporu ve istatistikler için tıklayınız.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder