6 Kasım 2009 Cuma

Fenerbahçe'de H1N1 salgını saptandı



F.Bahçe H1N1 salgınından mustarip!
Vatan Gazetesi'nde bugün konu edilen habere göre Basketbol A Takımı’ndan Emir Preldzic ile idareci Cem Lakay, bayan takımından da Birsel Vardarlı’da H1N1 virüsü tespit edildi.

Dünyayı etkisi altına alan "Domuz Gribi" salgını, Fenerbahçeli sporcularda da göründü. İlk olarak bayan takımından Birsel Vardarlı’da tespit edilen H1N1 virüsü, daha sonra erkek takımından Emir Preldzic ve idareci Cem Lakay’da da çıktı. Üst üste yaşanan grip teşhislerinin üzerine sarı-lacivertli kulüpte alarma geçildi, Dereağzı Tesisleri’ni dezenfekte etme çalışmaları başladı.

Fenerbahçe'deki H1N1 vakasının perde arkasında ise şaşkınlık verecek detaylar var. Örneğin, F.Bahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncusu Emir Preldzic, H1N1 virüsü taşımasına karşın önceki günkü Cibona Zagreb maçında forma giydi! İlaç kullandığı için ateşi yükselmeyen Preldzic, takım arkadaşlarına aşırı derecede halsiz olduğunu söyledi. Maçtan önce Acıbadem Hastanesi’nde kontrolden geçen 22 yaşındaki basketbolcunun tahlil sonuçları dün açıklandı ve Preldzic’te H1N1 olduğu kesinleşti.

Fenerbahçe Ülker’in idarecisi olan Cem Lakay da aynı şikâyetle dün Acıbadem Hastanesi’ne başvurdu. Tahlil yapılmayan Lakay, sadece doktor kontrolünden geçti. Bu kontrolde bile “70% domuz gribi” teşhisi konulan Lakay, evine istirahate gönderildi.

Aynı virüsün bayan takımının aslarından Birsel Vardarlı’da da çıkması üzerine F.Bahçe yönetimi, virüsün nasıl yayıldığı konusunda araştırmaya başladı. Basket takımının idmanlarını yaptığı Dereağzı dezenfekte edilirken, bu çalışmaların bugün de süreceği öğrenildi. Ayrıca basket takımlarında görevli oyuncu, idareci, yönetici bütün kadronun teker teker testten geçirilmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder