13 Kasım 2009 Cuma

Brandon Bowman, Tofaş ile sözleşme imzaladı



Tofaş, Bowman ile anlaştı.
Beko Basketbol Ligi takımlarından Tofaş, Amerikalı forvet Brandon Bowman'ı transfer etti.

Kulüp Başkanı Efe Aydan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, bu sezon oynadıkları 4 maçta aldıkları 3 galibiyetle lige iyi bir giriş yaptıklarını söyledi.

NBA takımlarından Philadelphia 76ers'ın sezon öncesi kamp kadrosunda yer alan Bowman'ı, istediği forma şansını bulamayınca kadrolarına kattıklarını belirten Aydan, ''Bowman ile kadromuza önemli bir takviye yaptık. Takıma katkısının büyük olacağına inanıyorum'' dedi.

Aydan, Bowman ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Brandon Bowman da Türkiye ve Türk basketbolu hakkında fazla bilgisi bulunmadığını dile getirerek, ''Öncelikli hedefim, Tofaş'a katkıda bulunmak. Yeni takımımın başarısı için geldim. Avrupa'da kendimi kanıtlayıp yeniden NBA'ya katılmak için çalışacağım'' diye konuştu.

Brandon Bowman, ABD 18 yaş altı milli takımında yer almış, ardından NCAA'in önemli konferanslardan Big East'in Georgetown takımında oldukça iyi istatistikler yakalamış bir oyuncu. Başarılı NCAA kariyerinin 3. senesinde NBA draftine gireceğine açıklayıp sonradan çekildi ve bir sezon daha NCAA'de oynadıktan sonra drafte girdi. 2006- yılında New Jersey Nets'le sözleşme imzaladı ama forma şansı bulamayınca D-League takımlarından Bakersfield Jam takımının yolunu tuttu. Burada iki sezon ve kısa bir İtalya macerasının ardından geçen sezon Almanya'nın Telekom Baskets Bonn takımında oynadı. Bu sezon Philadelphia 76'ers'in sezon öncesi kamp kadrosunda yer alan Bowman burada istediği forma şansını bulamayınca ligimize transfer oldu.

15 Ekim 1984, Beverly Hills, California / ABD doğumlu, 2.04 m boyundaki Brandon Kyle Bowman, 2008-09 sezonunda Almanya ligi takımlarından Telekom Baskets Bonn formasıyla 46 maçta 14,3 sayı 5,5 ribaunt 1,3 asist 0,9 blok 1.0 top çalma istatistikleri yakaladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder