19 Kasım 2009 Perşembe

Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker'i 76-88 yendi



Fenerbahçe yenilgi serisini sürdürdü.
Beko Basketbol Ligi'nin 6.haftasının açılış mücadelesinde Pınar Karşıyaka, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i 88-76'lık skorla mağlup etti.

Ömer Aşık ve Gordan Giricek'in basketleriyle karşılaşmaya başlayan Fenerbahçe Ülker, ikinci dakikaya girilirken durumu 4-0 yaptı. Maçtaki ilk sayılarını Furkan Aldemir ile bulan Pınar Karşıyaka, David Toolson'ın da üç sayı isabetiyle skoru 5-5'e getirdi. Andre Smith'in turnikesine Ömer Aşık ve Gordan Giricek ile karşılık veren Sarı Lacivertliler, 4.dakika geride kalırken 10-9'luk üstünlüğünü korudu. Smith ile Holston'ın basketleriyle etkili olan Pınar Karşıyaka, 8.dakikada da 20-21 ile öne geçti. İlk çeyrek, Kzell Wesson ile David Toolson'ın üçer sayılık basketleriyle konuk takımın 23-27 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreği ilk hücumunda üç sayı çizgisinin gerisinden David Toolson ile üç sayı isabeti bulan İzmir temsilcisi, farkı da 7 sayıya çıkarttı (23-30). Gordan Giricek'in pasında Tarence Kinsey ile turnike basket kaydeden Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic'in de orta mesafeden bulduğu isabetle skor üretti. Ancak Sarı Lacivertliler, savunmada istediği sertliği sergileyemeyince, Pınar Karşıyaka, Holston ile üçer sayılık basketler buldu. Oğuz Savaş ve Damir Kaan Mrsic'in basketlerine rağmen Valentin Pastal, Kzell Wesson ve Andre Smith ile skor üreten konuk ekip, 18.dakikada farkı 17 sayıya çıkarttı (31-48). Mrsic, Preldzic ve Rasim'in top kayıplarıyla hücumdan boş dönen Fenerbahçe Ülker karşısında Andre Smith ile üç sayılık basket bulan Pınar Karşıyaka, durumu 31-50'ye getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısını da İzmir ekibi 33-54 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğin ilk hücumunda Semih Erden ile basket bulan Fenerbahçe Ülker, savunmada da daha diri bir görüntü çizdi. Furkan Aldemir'in pota altı tipine rağmen Serhat Çetin, Emir Preldzic, Ömer Onan ve Semih Erden dörtlüsüyle iyi savunma yaparak skor üreten Sarı Lacivertliler, farkı da 11 sayıya indirdi (45-56). Bunun üzerine mola alan Pınar Karşıyaka, araya rağmen rakibinin hızını kesemedi. Ömer Onan ile serbest atış çizgisinden ve bir hücum sonrasında da üç sayı çizgisinin gerisinden basketler bulan Fenerbahçe Ülker, oyuna da ortak oldu. David Toolson'ın serbest atışlarıyla hücumdaki suskunluğuna son veren İzmir ekibi, yaptığı top kayıpları nedeniyle Sarı Lacivertliler farkı 1 sayıya indirdi (57-58). Üçüncü çeyrek, Pınar Karşıyaka'nın 59-60 üstünlüğüyle tamamlandı.

Mücadelenin final periyodunda Furkan Aldemir'in pasını iyi değerlendiren David Toolson, turnike basket kaydederken, Fenerbahçe Ülker ise Ömer Onan ile rakibine karşılık verdi. Andre Smith'in pota altını iyi kullanması ile skor üreten Pınar Karşıyaka, skoru 62-66 yaptı ve ev sahibi takım mola altı. Ara sonrası Damir Kaan Mrsic, Tarence Kinsey ve Oğuz Savaş üçlüsüyle hücumlar değerlendiremeyen Fenerbahçe Ülker, Andre Smith'in de sayılarına engel olamadı. Pota altında Toolson ile birlikte Furkan Aldemir'in sayılarıyla kontrolü eline alan konuk ekip, farkı 15 sayıya çıkarttı (64-79). Ömer Onan'ın turnikesi, Furkan'ın da top kaybında Ömer Aşık'ın basket faulüyle üç sayı bulan Sarı Lacivertliler, Emir Preldzic'in serbest atışlarıyla farkı 8 sayıya indirdi (71-78). Holston'ın ile serbest atışları iyi değerlendiren Pınar Karşıyaka, mücadeleden de 76-88 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Özgün - Mehmet Serdar Ünal - Turgut Işık

FENERBAHÇE ÜLKER (76): Ömer Onan 12 (2 ribaund- 3 asist), Rasim Başak 2 (6 ribaund- 1 asist), Semih Erden 7 (7 ribaund), Gordon Giricek 8 (2 asist), Damir Kaan Mrsic 4 (1 asist), Lynn Greer (1 asist), Oğuz Savaş 5 (5 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 16 (7 ribaund), Serhat Çetin 9 (1 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 11 (3 ribaund- 2 asist)

PINAR KARŞIYAKA (88): Gökper Gen (2 asist), Ryan Toolson 29 (2 ribaund- 2 asist), David Holston 16 (3 ribaund- 9 asist), Andre Smith 22 (7 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 6 (5 ribaund- 1 asist), Valentin Pastal 6 (8 ribaund- 1 asist), Alper Saruhan (1 ribaund- 1 asist). Kzell Wesson 9 (5 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 23-27
2.PERİYOT: 10-27
3.PERİYOT: 26- 6
4.PERİYOT: 17-28


Maçın detaylı istatistikleri için tıklayınız.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder