20 Kasım 2009 Cuma

Efes Pilsen, Galatasaray'ı 83-73 yendi



Efes zorlanmadı...
Beko Basketbol Ligi 6. haftasında oynanan Efes Pilsen-Galatasaray Cafe Crown haftanın derbisinde 83-73’lük skorla gülen taraf Efes Pilsen oldu.

Galatasaray Cafe Crown'da Efes Pilsen karşısına takımın başında Sinan Ömerlioğlu ile Burak Alkaş sahaya çıkarken, Cemal Nalga ve Tufan Ersöz karşılaşmayı tribünden izledi.

Karşılaşmanın ilk sayısını 3 sayılık şutu ile Efes Pilsen adına Sinan Güler kaydederken Galatasaray Cafe Crown rakibine Simas Jasaitis ve Can Akın ile karşılık vererek 3-4 öne geçti. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar üretirken üst üste sayılar bulmaya başlayan Efes Pilsen Kerem Tunçeri’nin basketiyle 10-6 öne geçti. Maçın ilk 5 dakikalık bölümünü de Mario Kasun’un basketiyle 12-6 önde geçen Lacivert Beyazlılar oyunun hakimiyetini tamamen eline aldı ve ilk çeyreği 28-14 nöde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinin ilk dakikalarında ise her iki takım da sayı üretmekte zorlandı. İkinci çeyreğin ilk 2,30 dakikasında iki takım da sayı kaydedemezken sahada sayı suskunluğunu bozan Preston Shumpert oldu ve takımı Efes Pilsen’i 31-14 öne geçirdi. Dış atışlarla rakibi karşısında etkili olan Efes Pilsen pota altından da Mario Kasun ve Kaya Peker ikilisi ile sayılar bulmaya devam ederek ilk yarının son 5 dakikasına 38-17 önde girdi. Efes Pilsen’in etkili oyununa karşılık vermekte zorlananan Sarı Kırmızılılar ise dış atışlarla farkı eritmeye çalıştı. İlk yarının son dakikasına Efes Pilsen 45-31 önde girerken son dakikada sayı olmadı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının ilk basketini Galatasaray Cafe Crown adına Michael Wilkinson üretirken (45-33) Efes Pilsen rakibinin bu sayısına Marvis Thornton’un 3 sayılık basketiyle karşılık vermekte gecitmedi (48-33) Bu dakikadan sonra ise iki takım da karşılıklı sayılar üretti. İkinci yarıda özellikle Marvis Thornton’un etkili oyunu ile Galatasaray Cafe Cown karşısında üstünlüğünü sürdüren Efes Pilsen üçüncü çeyreğin son 5 dakikasına da 56-35 önde girdi. Çeyreğin kalan bölümünde de üstünlüğünü sürdürmesini bilen Efes Pilsen final çeyreğine 63-49 önde girdi.

Karşılaşmanın ilk üç periyodunda ortaya koyduğu oyun ile farklı bir skor ede eden Efes Pilsen final çeyreğinde de bu farkı korudu. Bostjan Nachbar’ın serbest atıştan kazandırdığı sayılarla final çeyreğine başlayan Lacivert Beyazlılar, üst üste bulduğu sayılarla skoru 69-52’ye taşıdı. Final periyodunun ilk bölümünde rakibini 52 sayıda tutmasını bilen Efes Pilsen Charles Smith’in basketiyle skoru 71-52 yaptı. Bu dakikadan sonra Evren Büker, Darius Wishington ve Radoslav Rancik ile sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown rakibinin sayılarına engel olamadı ve Efes Pilsen maçın son 3 dakikasına 80-63 önde girdi. Karşılaşmanın kalan süresinde rahat bir oyun sergileyen Efes Pilsen karşılaşmayı da 83-73 kazandı.

EFES PİLSEN (83): Mario Kasun 9 (9 ribaund), Charles Smith 8 (2 ribaund, 1 asist), Preston Shumpert 5 (2 ribaund, 6 asist), Kerem Tunçeri 8 (1 ribaund, 5 asist), Marvis Thornton 20 (2 asist), Kaya Peter 4 (10 ribaund, 2 asist), Bostjan Nachbar 12 (4 ribaund, 1 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (5 ribaund, 1 asist), Sinan Güler 8 (1 ribaund, 2 asist), Ender Arslan 5 (1 ribaund, 6 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (73): Darius Washington 3 (1 ribaund, 2 asist), Caner Topaloğlu 5, Merat Kaya 3 (3 asist), Michael Wilkinson 14 (4 ribaund, 2 asist), Polat Kocaoğlu 2 (2 ribaund), Radoslav Rancik 20 (5 ribaund, 2 asist), Evren Büker 9 (1 ribaund), Can Akın 7 (3 ribaund, 5 asist), Simas Jasaitis 10 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 28-14
2.PERİYOT: 17-17
3.PERİYOT: 18-17
4.PERİYOT: 20-24


Maçın detaylı istatistikleri için tıklayınız.


Maç sonu röportajlar

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown'ı 83-73 yenen Efes Pilsen'de, antrenör Ergin Ataman, önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Ataman, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray Cafe Crown'da yaşanan sorunlar nedeniyle karşılaşmanın zamanlama olarak talihsiz bir döneme geldiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bu olayların, rakibimizin üzerinde mutlaka etkileri olduğunu düşünüyorum. Biz de ligde lider durumdayız. Her maçı ciddiye alıp kazanmaya çalıştık. İlk üç periyotta çok iyi oynadık. Son periyotta farkın verdiği rehavetle savunmada biraz yumuşadık ve fazla sayı yedik. Sonuçta önemli bir galibiyet aldık. Üst üste üç hafta, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown'ı yendik. Ligdeki liderliğimiz devam ediyor. Oyuncularımı kutluyorum. Rakibimiz de zor şartlarda mücadele etti, onları da kutluyorum.''

Galatasaray Cafe Crown'da takımın başında maça çıkan genç takım antrenörü Sinan Ömeroğlu, sarı-kımızılı kulübün yaşanan sıkıntıları aşacağını söyledi. Galatasaray'ın çok büyük bir camia olduğunu dile getiren Ömeroğlu, ''Galatasaray bunları da aşacaktır. Bize bir görev verildi biz de elimizden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Maça kötü başladık, oyuncularımızın konsantrasyon sorunu oldu. Toparlanmaya çalıştık, ama Efes Pilsen güçlü bir takım. Maça 24 saatlik süreçte hazırlandık. Buna rağmen iyi mücadele ettik'' diye konuştu.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder