7 Ekim 2009 Çarşamba

Banvit, Daçka'yı 81-67 yendi



Banvit, etkili savunmasıyla kazandı.
Mersin’de başlayan Türkiye Kupası Kupası D Grubu ilk maçında Banvit, Edip Buran Spor Salonu’nda karşılaştığı Darüşşafaka Cooper Tires’ı 81-67 yendi.

Karşılaşma sonrasında yapılan değerlendirmede Banvit'den Chuck Davis, "Maçın Yıldızı" ödülüne layık görüldü. Davis'e ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Erol Ertan takdim etti.

Mücadeleye iyi başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Stefan Jackson, Jermareo Davidson ve Hakan Demirel ile üst üste basketler bularak skoru 0-7’ye getirdi. İlk basketini Barış Ermiş ile bulan Banvit, Charles Davis ve Barış Özcan’ın da devreye girmesiyle skoru lehine çevirdi. Skor üretmeye devam eden Banvit, 11-0’lık seri ile 11-7 öne geçti. Darüşşafaka Cooper Tires, Melih Mahmutoğlu ve Bora Hun Paçun ile sayılar bulsa da, Keith Simmons, Yunus Çankaya ve Goran Cakic ile etkili olan Bandırma temsilcisi skoru 22-20’ye getirdi. Son saniyede Hakan Demirel ile üçlük bulan Darüşşafaka Cooper Tires ilk periyodu 22-23 önde tamamladı.

İkinci periyoda Keith Simmons’un sayıları ile başlayan Darüşşafaka Cooper Tires karşısında Yunus Çankaya ve Keith Simmons ikilisi ile basketler bulan Banvit skoru 29-23’e taşıdı. Hakan Demirel ile basket bulan Darüşşafaka Cooper Tires, 15. dakikaya 29-25’lik skorla girdi. Kadir Çipa ve Stefan Jackson ile farkı 2’ye kadar indiren rakibi karşısında Banvit üstünlüğünü korumasını bildi. Savunmasını sertleştiren ve Darüşşafaka Cooper Tires’ı top kayıplarına zorlayan Banvit, Barış Ermiş, Ufuk Gürgen ve Chuck Davis ile farkı açtı. Üç sayılık atışlarda da Yunus Çankaya ve Barış Özcan ile etkili olan Banvit 18-6’lık seri ile soyunma odasına 47-31 önde girdi.

İkinci yarıya Stefan Jackson’ın turnikesi ile başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Melih Mahmutoğlu ve Hakan Demirel ile 8-0’lık seri yakaladı (47-39). Periyodun ilk 2 dakikasında sayı üretemeyen Banvit, Chuck Davis ile suskunluğunu bozarken, Barış Ermiş ile skoru 51-39’a getirdi. Boyalı alanda Chuck Davis ile büyük üstünlük kuran Banvit, 25. dakikada farkı 15’e kadar çıkardı (57-42). Stefan Jackson ve Melih Mahmutoğlu ile sayılar bulan Darüşşafaka Cooper Tires farkı tekrar eritse de, Banvit son 10 dakikaya 61-52’lik skorla girdi.

Final periyodunda Jermareo Davidson’un sayıları ile başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Chuck Davis ve Goran Cakic’i durduramadı. Keith Simmons ve Barış Ermiş’in de skora destek vermesiyle birlikte farkı çift haneli sayılarda tutmayı başaran Banvit, normal sürenin son 4 dakikasına 72-62 önde girdi. Genç oyuncularla mücadele eden rakibi karşısında iyi savunma yapan Banvit, Chuck Davis ile sayılar üretmeye devam etti. Farkı 14 sayıya kadar çıkaran Banvit mücadeleden de 81-67’lik skorla galip ayrıldı.

SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Mehmet Serdar Ünal, Önder Yılmaz

BANVİT (81): Barış Ermiş 10 (3 ribaund- 4 asist), Ufuk Gürgen 4 (2 ribaund), Lance Williams, Chuck Davis 25 (6 ribaund- 8 asist), Erol Can Çinko 2 (1 ribaund), Yiğitcan Turna (2 asist), Barış Özcan 7 (4 ribaund- 3 asist), Barış Hersek 2 (2 ribaund- 1 asist), Keith Simmons 11 (5 ribaund- 1 asist), Goran Cakic 10 (8 ribaund- 1 asist), Yunus Çankaya 10 (1 ribaund- 1 asist)

DARÜŞŞAFAKA COOPER TIRES (67): Melih Mahmutoğlu 15 (5 ribaund), Kadir Çipa 10 (3 ribaund), Bora Hun Paçun 2 (2 ribaund), Stefan Jackson 19 (3 ribaund- 2 asist), Burak Selen (1 ribaund), Hakan Demirel 11 (4 ribaund- 4 asist), Connor Atchley (1 ribaund), Polat Kaya (1 ribaund), Jermareo Davidson 8 (9 ribaund- 1 asist), Can Özcan 2 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 22-23
2.PERİYOT: 25-8
3.PERİYOT: 14-21
4.PERİYOT: 20-15


Maç sonu röportajlar
Mersin’de başlayan Teknosa Türkiye Kupası D Grubu ilk maçı sonrasında Banvit Antrenörü Orhun Ene ve Darüşşafaka Cooper Tires Antrenörü Ekrem Memnun düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Banvit Antrenörü Orhun Ene, Darüşşafaka Cooper Tires ile zorlu bir maç yaptıklarını ifade ederken “Darüşşafaka Cooper Tires ile zor bir maç oynayacağımızı biliyorduk. Kadro olarak daha ağır basıyorduk. Ancak onlar da altyapı milli takımlarda oynayan kaliteli oyunculara sahipler. Bu nedenle maçın büyük bölümünde bir fark oluşsa da çok büyük kopmalar olmadı. Güçlü taraflarımızı iyi kullanarak günü galibiyetle tamamladık. İlk maçlar oldukça zordur. Maçın başında kötü başlasak da toparlandık ve maçı lehimize çevirdik. Her gün daha iyiye gideceğimize inanıyorum. Buna inanıyorum. Sezon ilerledikçe daha iyi basketbol oynayacağız” diye konuştu.

Lance Williams’ın sakatlığına da değinen Orhun Ene, yaptığı açıklamada “Şu anda durumu net belli değil. Belinin üzerine sert düştü. Biz de riske etmedik. Lance bizim için pota altında çok önemli bir oyuncu” dedi.

Darüşşafaka Cooper Tires Antrenörü Ekrem Memnun, ilk yarının son 2 dakikasındaki hatalarla maçı kaybettiklerini belirtirken “İlk yarının son 2 dakikasında organizasyonumuzdan koptuk ve maçı kaybettik. Banvit gibi güçlü bir kadroya karşı bu kadar basit hatalar yapmamız nedeniyle istediğimiz sonuca ulaşamadık. Bu maç bizim için bizlere ders oldu tecrübe anlamında. Bu kadar kötü bir takım olduğumuzu düşünmüyorum. Ancak bugün çok kötü oynadık. Bundan daha potansiyelli bir takımız. Bunu da bundan sonraki maçlarda göstermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.








TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder