30 Ekim 2009 Cuma

Eurocup grup kuraları çekildi



GS, BJK ve TT'nin rakipleri belli oldu.
Ülkemizi Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe Crown ve Türk Telekom takımlarının temsil edeceği Eurocup’da kuralar çekildi.

İspanya’nın Barcelona şehrinde gerçekleşen kura çekimi sonrasında A Grubu’nda yer alan Galatasaray Cafe Crown, Alba Berlin (Almanya), Azovmash (Ukrayna) ve Banca Tercas Teramo (İtalya) takımları ile eşleşti.

Kura çekimine 4. torbadan giren Beşiktaş Cola Turka, İspanyol DKV Joventut, Unics Kazan (Rusya) ve Telekom Baskets Bonn (Almanya) ile D Grubu’nda bulunuyor.

İkinci torbadan gelerek E Grubu’nda mücadele edecek Türk Telekom ise Charleroi Spirou (Belçika), Spartak St. Petersburg (Rusya) ve elemelerden gelecek Bilbao - Donetsk eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

Eurocup’da grup maçları 24 Kasım’da oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

Eurocup Resmi Web Sitesi'nin gruplarla ilgili analizi (İngilizce): http://www.eurocupbasketball.com/ulebcup/home/news/i/60308/3735/item


Koçlar ne dedi?


Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Okan Çevik, zorlu bir grupta mücadele edeceklerini belirtirken, “Eurocup’da yer alan 32 takım da birbirinden güçlü. Henüz takımları analiz etme fırsatımız olmadı ancak Alba Berlin’in Euroleague ve Avrupa’da tecrübesi oldukça fazla. Azovmash bütçesini daraltmasına rağmen her sene Avrupa Kupalarında başarılı sezonlar geçiriyor. İtalyan ekip Teramo’yu da inceliyoruz. Amacımız grupta ilk 2 takım arasına girmek. Kepez Belediyesi maçından sonra tam takım olarak idman yaptık. Her geçen gün iyiye gideceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.


Ankara temsilcisinin Antrenörü Murat Özyer, ilk 16 takım arasına kalacaklarına inandıklarını ve 24 Kasım’da başlayacak maçların çok çekişmeli geçeceğini belirterek, “Belçikalılara karşı geçen yıllar Galatasaray Cafe Crown ile mücadele ederken iki kez yenilmiştik. Tempolu basketbol oynayan, Avrupa Kupası geleneği olan bir takım. Spartak ile hazırlık döneminde İtalya’da karşılıklı oynadık. Güçlü bir kadrosu var. Bilbao İspanya’da son üç sezondur yıldızı parlayan bir ekip. Donetsk takımında ise Türkiye liglerini tanıyan oyuncular var. Bormio’daki hazırlık kampının 3.maçında Ukraynalıları 70 – 60 yenmiştik ama zorlu bir rakip oldukları ortada. Her şeye karşın ben sporcularıma inanıyor ve güveniyorum. Bizim büyük hedeflerimiz var. Amacımız adım adım ilerleyerek finale adımızı yazdırmak” dedi.


Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Burak Bıyıktay, Eurocup’daki rakipleri hakkında yaptığı açıklamada “Grupta DKV Joventut ve Unics Kazan gibi iddialı ekipler bulunuyor. Alman ekip Telekom Baskets Bonn’un da son 2 senede Almanya Ligi’nde finalist olduğunu belirtmeliyim. Zor bir grupta yer alıyoruz ve çıkacağımıza inanıyorum. İyi bir kadromuz var. Evimizdeki maçlarının tamamını kazanıp deplasmanda da iyi sonuçlar almak istiyoruz. Ben takım olarak gruptan çıkabilecek kapasitede olduğumuzu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder