15 Ekim 2009 Perşembe

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI EFES PİLSEN'İN



EFES KALDIĞI YERDEN!..
25. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı uzatma periyodu sonunda rakibi Fenerbahçe Ülker’i 81-74 yenen Efes Pilsen 8. kez kazandı.

Normal süresi 63-63’lük eşitlikle tamamlanan maçta uzatma periyodu sonunda rakibine 81-74 üstünlük kuran Efes Pilsen bu kupayı 8. kez müzesine götürürken, 26 sayılık performansı ile Igor Rakocevic, takımına galibiyeti getiren isim oldu. Lacivert Beyazlılara kupasını Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak verdi.

Bu önemli maçı Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Spordan Sorumlu Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF üst düzey yetkilileri ile birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri izledi.



Maça Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş’ın sayıları ile başlarken, Efes Pilsen üst üste 4 hücumdan boş döndü. Willie Solomon’un boyalı alandan bulduğu basket ile Sarı Lacivertliler, 3. dakikayı 0-6 önde geçti. Kaya Peker ile serbest atışlardan maçtaki ilk saylarına ulaşan Lacivert Beyazlılar, 4 dakika boyunca sadece 2 sayı bulabildi. Gordan Giricek’in 3 sayılık basketinin ardından Charles Smith ile pota altından basketler bulan Efes Pilsen, savunmasını sertleştirerek, rakibine 4 dakika boyunca sayı şansı vermedi. Mücadelenin 7. dakikasında Kaya Peker ve Igor Rakocevic’in sayıları ile oyunda dengeyi kuran Efes Pilsen, skoru da 12-12’ye taşıdı. İlk periyodu Efes Pilsen, Igor Rakocevic’in basketi ile 16-14 önde tamamladı.

İkinci periyoda Fenerbahçe Ülker, Semih Erden - Tarence Kinsey ikilisinin basketleri ile başlarken Ömer Onan’ın 3 sayılık basketi ile 7-0’lık bir seri yakaladı ve farkı 5 sayıya çıkarttı (16-21). Igor Rakocevic’in 3 sayılık basketinin ardından serbest atış çizgisinden skor bulmaya devam eden Sarı Lacivertliler, 7 sayılık farka ulaşırken, Efes Pilsen Kerem Tunçeri’nin basketi ile suskunluğunu bozdu. Igor Rakocevic’in gayretli oyunu ile farkı eritmeye çalışan Semih Erden ve Tarence Kinsey’in basketlerine de Charles Smith ile yanıt veren Efes Pilsen, farkı 18. dakikada tekrar 2 sayıya indirdi (30-32). Soyunma odasına Fenerbahçe Ülker, serbest atışlardan Semih Erden’in, 3 sayı çizgisinin gerisinden de Gordan Giricek’in ürettiği sayılarla 31-37 önde gitti.

İkinci yarıya Ender Arslan ve Preston Shumpert’ın basketleri ile başlayan Efes Pilsen, 3 dakika boyunca potasında sayıya izin vermezken, Gordan Giricek’in basketi ile suskunluğunu bozan Fenerbahçe Ülker, Charles Smith- Igor Rakocevic ikilisinin basketlerine engel olamadı ve Lacivert Beyazlılar 25. dakikada tekrar skorda üstünlüğü ele geçirdi (40-39). Birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan iki takımın mücadelesinde Sarı Lacivertliler, Ömer Aşık ve Ömer Onan ile skor bularak tekrar 5 sayılık farka ulaştı (41-46). Ender Arslan’ın 3 sayılık basketinin ardından Bootsy Thornton ile bir basket daha bulan Efes Pilsen, farkı 1 sayıya indirdi. Son periyoda Fenerbahçe Ülker, 45-46 önde girdi.

Final periyoduna Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in 3 sayılık basketi ile Efes pilsen ise Sinan Güler’in basket faulden bulduğu 3 sayı ile başladı. Hızlı hücumdan ve 3 sayı çizgisinin gerisinden Kerem Tunçeri ile skor bulmaya devam eden Lacivert Beyazlılar karşısında Fenerbahçe Ülker, Lynn Greer ile serbest atışlardan sayılar buldu. Skor üstünlüğünün devamlı el değiştirdiği maçın bu bölümünde iki takım da basit hatalar yaptı. Son 5 dakikaya Efes Pilsen, 55-54 önde girdi. Lynn Greer ve Ömer Aşık’ın sayılarına Efes Pilsen, Igor Rakocevic ve Kaya Peker in sayıları ile hemen karşılık verdi. Maçın son 2.5 dakikasına 59-59’luk eşitlikle girildi. Karşılıklı yapılan top kayıpları neticesinde iki takım da skor bulmakta güçlük çekerken, Sarı Lacivertliler, Semih Erden ile iki serbest atıştan birini sayıya çevirdi. Efes Pilsen ise Igor Rakocevic ile iki de iki isabetle serbest atışları kullandı. kullandı. Lynn Greer’in basketine Bootsy Thornton ile karşılık veren Lacivert Beyazlılar skorda tekrar dengeyi kurdu ve 10 saniyeye 63-63 eşitlikle girildi ve maçın normal süresi bu sonuçla tamamlandı.

Uzatma periyoduna iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Kerem Tunçeri’nin 3 sayılık basketine pota altıdan Willie Solomon ile cevap veren Fenerbahçe Ülker, Bootsy Thornton ve Igor Rakocevic’in sayılarına engel olmadı. 43. dakikayı 74-69 önde geçen Efes Pilsen karşısında Lynn Greer ile farkı kapatmaya çalışan Sarı Lacivertliler, Kerem Tunçeri ve Ermal Kurtoğlu’nun sayılarına karşılık veremedi ve Efes Pilsen maçtan 81-74 galip ayrıldı.

SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik, Rüştü Nuran, Aytuğ Ekti

EFES PİLSEN (81): Mario Kasun (4 ribaund, 1 asist), Charles Smith 10 (4 ribaund, 2 asist), Igor Rakocevic 26 (4 ribaund, 3 asist), Preston Shumpert 4 (5 ribaund), Kerem Tunçeri 14 (1 ribaund, 2 asist), Bootsy Thornton 8 (6 ribaund, 1 asist), Kaya Peker 11 (9 ribaund, 1 asist), Ermal Kurtoğlu 1 (1 ribaund), Sinan Güler 3 (3 ribaund, 2 asist), Ender Arslan 4 (2 ribaund),

FENERBAHÇE ÜLKER (74): Willie Solomon 8 (4 ribaund, 4 asist), Ömer Onan 9 (1 ribaund, 1 asist), Semih Erden 14 (13 ribaund), Gordan Giricek 9 (2 ribaund, 3 asist), Kaan Mrsic, Lynn Greer 17 (2 ribaund, 1 asist), Oğuz Savaş 6 (1 ribaund), Tarence Kinsey 4 (3 ribaund, 1 asist), Ömer Aşık 4 (8 ribaund), Emir Preldzic 3 (7 ribaund, 3 asist).

1.PERİYOT: 16-14
2.PERİYOT: 15-23
3.PERİYOT: 14- 9
4.PERİYOT: 18-17
1.UZATMA: 18-11



Maç sonu röportajlar

Karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sahada çok kaliteli bir karşılaşma oynandığını söyledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, "Sahada inanılmaz bir mücadele vardı. Çok kaliteli bir karşılaşma oynandı. Böylesine anlamlı bir kupada mücadele eden iki ekibi de kutluyorum. Seyircileri de göstermiş oldukları centilmenlikten dolayı kutluyorum" dedi.


Uzatma sonunda Fenerbahçe Ülker’i yenerek şampiyonluğa ulaşan Efes Pilsen’de Antrenör Ergin Ataman, maçın sonunu daha iyi oynayarak kupaya uzandıklarını söyledi.

Normal süresi 63-63 eşitlikle tamamlanan mücadeleden 81-74 galip ayrılan Efes Pilsen'de Antrenör Ergin Ataman maç sonrasında yaptığı açıklamada iki takımı da göstermiş olduğu performanstan dolayı kutlamak gerektiğini söyledi.

Efes Pilsen Baş Antrenörü Ergin Ataman, zorlu geçen karşılaşma sonrası, "Klasik bir Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker maçı oldu. İki takımı da göstermiş olduğu performanstan dolayı kutlamak lazım. Müthiş bir taktik ve bireysel savaş yaşandı. Maçın sonunu daha iyi oynadık ve bu sezonki üçüncü kupayı kazandık. Herkese en iyi takım olduğumuzu gösterdik" dedi.


Uzatma sonunda Fenerbahçe Ülker’i 81-74 yenerek 25. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Efes Pilsen’de oyuncular Kerem Tunçeri ve Kaya Peker değerlendirmelerde bulundu.

Lacivert Beyazlıların tecrübeli oyun kurucusu Kerem Tunçeri, "Karşılaşma öncesi bu maçın çok zor olacağını biliyorduk. Üst düzey bir maç oldu. Euroleague kalitesinde bir karşılaşma oynandı. Önemli bir kupayı kazanarak sezona başladık. Ancak önümüzdeki çok uzun bir sezon olacak" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın zorlu bir mücadeleye sahne olduğunu söyleyen Kaya Peker ise, "Sakat oyuncularımızın fazla olduğu bir dönemde bu maçı oynadık. Ancak camia olarak bu karşılaşmaya büyük önem verdik. Sonucu da uzatma sonunda belli oldu. Maçı çok istediğimizi gösterdik. Kazandığımız için mutluyuz" ifadesini kullandı.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder