17 Ekim 2009 Cumartesi

Karşıyaka, Bornova'yı farklı yendi



İzmir derbisi Kaf-Kaf'ın...
Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasında Pınar Karşıyaka, kendi seyircisi önünde Bornova Belediyesi'ni 89-68'lik skorla mağlup etti.

Mesut Ademoğlu ile Furkan Aldemir'in karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Andre Smith'in de sayılarıyla Pınar Karşıyaka 3.dakikayı 7-2 önde geçti. İki takımında savunmada iyi bir performans sergilediği karşılaşmada Joshua Shipp ile serbest atış çizgisinden iki sayı bulan Bornova Belediyesi, Ivan Koljevic'in de basketiyle farkı 3 sayıya indirdi (9-6). Ryan Toolson ile Birkan Batuk'un üçer sayılık basketleriyle kontrolü eline alan Pınar Karşıyaka, farkı 9 sayıya çıkartırken, konuk ekip de mola aldı (15-6). Aranın ardından Joshua Shipp ile hücumdaki durgunluğuna son veren Bornova Belediyesi, buna karşın Furkan Aldemir, David Holston ve Andre Smith'in basketlerine engel olamadı. Ev sahibi takım ilk çeyreği de 23-9 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda Frank Elegar ile serbest atış çizgisinden iki sayı bulan Bornova Belediyesi karşısında Pınar Karşıyaka da Furkan Aldemir ve Alper Saruhan ikilisiyle farkı 15 sayıya çıkarttı (28-15). Ryan Toolson ile Gökper Gen'in basketleriyle kontrolü tamamen eline alan ev sahibi takım, 13.dakikada skoru 34-15'e getirdi. Elegar ve Mesut Ademoğlu ile atışları değerlendiremeyen Bornova Belediyesi, savunmada da rakibini durdurmakta zorlandı. Mola alan konuk ekip, Ivan Koljevic'in pasında Frank Elegar ile smaç basket buldu. Bu basketin hemen sonrasında Andre Smith'in serbest atışlarıyla rakibine karşılık veren Pınar Karşıyaka, Umut Durmuş ve Joshua Shipp'in dört sayısına engel olamayınca, fark 17 sayıya indi (38-21). Mola alan ev sahibi takım, Birkan Batuk'un isabetsiz turnikesini tipleyen Andre Smith ile skor üretirken, savunmada Jashua Shipp ile Çağdaş Erdoğan'ı durdurmakta zorlandı. Karşılaşmanın ilk yarısını Pınar Karşıyaka 43-32 önde tamamladı.

Ryan Toolson ile Frank Elegar'ın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte Jermaine Smith'in pasını iyi değerlendiren Birkan Batuk, turnikesiyle durumu 48-34'e getirdi. Kedrick Brown'ın girmeyen topunu tipleyen Mesut Ademoğlu'nun basketiyle skor üretmeye çalışan Bornova Belediyesi, buna karşın savunmada Furkan Aldemir'i durdurmakta zorlandı. Bu dakikadan sonra David Holston, Kzell Wesson ikilisiyle kontrolü eline alan Pınar Karşıyaka, 27.dakikada farkı 20 sayıya çıkarttı (59-39). Kedrick Brown'ın serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle rakibinin serisine son veren Bornova Belediyesi, hücumlardan istediği sayıları çıkartamayınca, Pınar Karşıyaka üçüncü çeyreği 67-42 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna David Holston'ın üç sayı isabetiyle başlayan Pınar Karşıyaka, farkı da 28 sayıya çıkarttı (70-42). İki takımında skor üretmekte zorlandığı bu dakikalarda Ivan Koljevic ile pota altından basket kaydeden Bornova Belediyesi, dördüncü çeyrekteki ilk sayılarını üretti. Ancak hızlı hücumları iyi olumlu kullanan Pınar Karşıyaka, Furkan Aldemir'in pasını iyi değerlendiren Birkan Batuk ile skoru 72-44'e getirdi. Temponun düştüğü bu bölümlerde Bornova Belediyesi, Serdar Yavuz ve Joshua Shipp ikilisiyle iki iyi hücumu etkili kullanınca, fark 25 sayıya indi ve Pınar Karşıyaka mola aldı (75-50). Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını iyi değerlendiren ev sahibi Pınar Karşıyaka, salondan da 89-68 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik - Zafer Yılmaz - Kaan Büyükçil

PINAR KARŞIYAKA (89): Gökper Gen 3 (1 ribaund- 2 asist), Birkan Batuk 7 (2 ribaund- 5 asist), Gökhan Girenes (1 ribaund), Ryan Toolson 18 (4 ribaund- 5 asist), David Holston 15 (3 asist), Andre Smith 25 (8 ribaund- 2 asist), Furkan Aldemir 9 (10 ribaund- 3 asist), Valentin Pastal, Alper Saruhan 5 (1 ribaund- 2 asist), Kzell Wesson 7 (4 ribaund- 2 asist)

BORNOVA BELEDİYESİ (68): Joshua Shipp 25 (8 ribaund- 3 asist), Şahin Ekmen (3 ribaund), Kedrick Brown 7 (3 ribaund- 2 asist), Umut Durmuş 2 (3 ribaund), Mesut Ademoğlu 4 (4 ribaund- 2 asist), Ivan Koljevic 4 (5 ribaund- 3 asist), Can Terzioğlu 4 (1 ribaund), Çağdaş Erdoğan 3 (3 asist), Frank Elegar 18 (4 ribaund), Serdar Yavuz 1 (1 asist)

1.PERİYOT: 23- 9
2.PERİYOT: 20-23
3.PERİYOT: 24-10
4.PERİYOT: 22-26






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder