10 Ekim 2009 Cumartesi

Efes Pilsen, Beşiktaş karşısında zorlandı




Efes son çeyrekte kazandı.
İzmir’de başlayan Teknosa Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Efes Pilsen, Karşıyaka Spor Salonu’nda karşılaştığı Beşiktaş Cola Turka’yı 81-80 yendi.

Büyük çekişme içinde geçen mücadelenin 26. dakikasında Efes Pilsen farkı 20 sayıya kadar çıkardı (61-41) . Ancak maçtan kopmayan Beşiktaş Cola Turka, normal sürenin son dakikada farkı 1’e (81-80) indirse de son saniyede Mire Chatman ile kullandığı atışta başarılı olamadı ve sahadan 81-80 yenik ayrıldı. Öte yandan karşılaşmanın MVP'si Efes Pilsen'den Kaya Peker seçildi. Peker'e ödülünü İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar verdi.

Karşılaşmaya Muratcan Güler’in sayısı ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman ile skoru 0-3’e getirdi. İlk basketini Sinan Güler ile bulan Efes Pilsen ise Mario Kasun ve Charles Smith ile etkili olarak 7-0’lık seri yakaladı (7-3). Siyah Beyazlılar, Muratcan Güler ve Brad Newley ile sayılar bulsa da, Kaya Peker ve Kerem Tunçeri ile üstünlüğünü koruyan Efes Pilsen 6. dakikaya 13-11’lik skorla girdi. Lonny Baxter ile eşitliği yakalayan Beşiktaş Cola Turka, Kevin Fletcher ve Lony Baxter ile 9. dakikaya 13-16 üstün girdi. Ancak son dakikada Kaya Peker ve Charles Smith ile sayılar bulan Efes Pilsen ilk periyodu 17-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda Kaya Peker’in basketi ile başlayan Lacivert Beyazlılar, Preston Shumpert’in turnikesi ile farkı 5’e çıkardı (21-16). Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman ve Cevher Özer ile eşitliği yakalasa da, boyalı alanda Mario Kasun ile etkili olan Efes Pilsen tekrar skoru lehine çevirdi. Kaya Peker ve Igor Rakocevic’in de skora katkısıyla ilk yarının son 3 dakikasına 7 sayılık avantaj ile giren Lacivert Beyazlılar skoru 37-30’a taşıdı. İyi savunma yapan Efes Pilsen rakibine isabetsiz atışlara zorladı. Bootsy Thornton, Sinan Güler ve Igor Rakocevic ile sayılar bulan Lacivert Beyazlılar farkı da çift haneli sayılara çıkararak soyunma odasına 44-34’lük skorla girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Efes Pilsen oldu. Charles Smith ve Kerem Tunçeri ile basketler bulan Lacivert Beyazlılar, Kaya Peker ve Mario Kasun ile boyalı alanda sayılar üretti. Beşiktaş Cola Turka karşısında 8-0’lık seri yakalayan Efes Pilsen farkı da 18 sayıya kadar çıkardı (52-34). Periyodun ilk 2.5 dakikalık bölümünde sayı üretemeyen Beşiktaş Cola Turka, ilk basketini Haluk Yıldırım ile buldu. Ancak savunmada aksayan Siyah Beyazlılar, Mario Kasun ve Kaya Peker ikilisini durduramadı. Efes Pilsen 26. dakikada farkı 20 sayıya kadar çıkardı (61-41). Bu dakikadan sonra Kevin Fletcher ile üst üste 10 sayı bulan Beşiktaş Cola Turka 10-0’lık seri ile skoru 61-51’e getirdi. Ender Arslan’ın turnikesi ile bu seriyi sonlandıran Efes Pilsen ise Preston Shumpert’in de katkısıyla son 10 dakikaya 66-53 önde girdi.

Final periyoduna Preston Shumpert’in turnikesi ile başlayan Efes Pilsen 31. dakikaya 15 sayılık avantaj ile girdi (68-53). Farkı eritmeye çalışan Beşiktaş Cola Turka, savunmasını da sertleştirdi. Brad Newley, Muratcan Güler ve Mire Chatman ile 10-2’lik seri yakalayan Siyah Beyazlılar skoru da 70-63’e getirdi. Efes Pilsen aldığı mola sonrasında Kaya Peker ile turnikeden basket buldu. Newley’in sayılarına Bootsy Thornton ile karşılık veren Lacivert Beyazlılar, normal sürenin son 2.39 dakikasına 76-68’lik skorla girdi. Mire Chatman ile serbest atış çizgisinden sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, Engin Atsür’ün üçlüğü ile 5-0’lık seri yakaladı. Siyah Beyazlılar 38. dakikada farkı da 3 sayıya indirdi (76-73). Preston Shumpert’in üçlüğü ile üstünlüğünü koruyan Efes Pilsen, Mire Chatman ve Haluk Yıldırım’ın sayılarına engel olamadı. Beşiktaş Cola Turka son dakikaya girilirken farkı da 2’ye indirdi (79-77). Kerem Tunçeri’nin basketine Brad Newley’in üçlüğü ile karşılık veren Siyah Beyazlılar, bitime 45 saniye kala skoru 81-80’e taşıdı. Beşiktaş Cola Turka, Kerem Tunçeri’nin bitime 26 saniye kala yaptığı top kaybı sonrasında, Mire Chatman ile kullandığı atışta başarılı olamadı ve Efes Pilsen mücadeleden 81-80 galip ayrıldı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Serkan Emlek, Zafer Yılmaz, Ersan Ergüler

EFES PİLSEN (81): Mario Kasun 13 (7 ribaund- 1 asist), Charles Smith 7 (6 ribaund), Igor Rakocevic 8 (5 ribaund- 5 asist), Preston Shumpert 11 (1 ribaund), Kerem Tunçeri 6 (1 ribaund- 5 asist), Bootsy Thornton 9 (4 ribaund), Kaya Peker 20 (3 ribaund- 3 asist), Sinan Güler 4 (3 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 3 (1 ribaund- 3 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (80): Muratcan Güler 5 (4 ribaund- 1 asist), Engin Atsür 3 (1 ribaund- 2 asist), Brad Newley 18 (9 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 6 (5 ribaund- 3 asist), Lonny Baxter 15 (8 ribaund), Adem Ören, Mire Chatman 14 (4 ribaund- 2 asist), Cevher Özer 7 (3 ribaund- 1 asist), Kevin Fletcher 12 (9 ribaund)

1.PERİYOT: 17-16
2.PERİYOT: 27-18
3.PERİYOT: 22-19
4.PERİYOT: 15-27


Maç sonu röportajlar
İzmir’de bugün başlayan Teknosa Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka’yı 81-80 yendi.

Karşılaşma sonrasında Efes Pilsen Yardımcı Antrenörü Ufuk Sarıca ve oyuncu Kaya Peker ile Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Burak Bıyıktay, düzenlenen basın toplantısına katıldılar.

Efes Pilsen Yardımcı Antrenörü Ufuk Sarıca, son periyottaki hatalar nedeniyle maçın son topa kadar geldiğini ifade ederken “Sonuç itibari ile kazandığımız bir maç oldu. Ama oyundan memnun değiliz. Maçta bir ara 20 sayıya kadar çıkardık ama son periyottaki savunmadaki hatalarımız, hücumda ise kolektif oynayamamızdan dolayı maçı son topa kadar getirdik. Beşiktaş Cola Turka kağıt üzerinde baktığımız zaman ligin iyi ekiplerinden bir tanesi. Onları da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu maçta şans bizim yanımızdaydı. Bundan sonraki maçlarda bugün yaptığımız hataları yapmayıp, daha rahat galibiyetler elde etmek istiyoruz. Lige de zaman var. Umarım burada oynayacağımız ve Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarıyla Beko Basketbol Ligi ve Euroleague’e hazır olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Efes Pilsen’de mücadeleyi 20 sayı ile tamamlayan Kaya Peker ise maç sonrasında yaptığı değerlendirmede “1 sayı ile de olsa galip geldik. Oyunun ilk 3 periyodunda gayet güzel bir oyun ortaya koyduk. İstediğimiz farkı da yakaladık. Ama bizim gibi tecrübeli bir takımın 21 sayı farktan rakibi geri döndürmemesi gerek. Bunlar tamamen bizim hatalarımızdan kaynaklanıyor. Sezon başında bunları görmek bir açıdan da iyi oldu. Önümüzde zor maçlar var. Aynı hataları tekrarlamayıp daha iyi olmak istiyoruz” dedi.

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Burak Bıyıktay, ilk 3 periyotta istedikleri oyunu sergileyemediklerini belirtirken “Maçı özetlemek gerekirse ilk 3 periyotta istediğimiz basketbolu oynayamadık. Dolayısıyla ritmimizi de yakalayamadık. Ama son 10 dakikada maçı kazanma noktasına getirdik. Son topu basket atsak zaten maçı kazanmış olacaktık. Üzücü bir mağlubiyet aldık. Daha iyi basketbol oynayabilirdik. Maça tutuk başladık ve kaybettiğimiz için üzgünüz” şeklinde konuştu.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder