21 Ekim 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker, Barça'ya direnemedi



F.Bahçe Ülker'den kötü başlangıç.
Euroleague A Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, ilk maçında İspanyol ekibi Regal FC Barcelona’ya 82-59'luk skorla mağlup oldu.

Ricky Rubio ve Willie Solomon’un karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, karşılaşmanın ilk bölümünde özellikle dış oyunculara yaptığı savunmayla rakibine kolay sayı şansı vermedi. Temponun düştüğü bölümde Pete Mickeal ve Erazem Lorbek ikilisiyle boyalı alandan dört sayı birden bulan İspanyol ekibi, Fran Vazquez’in de orta mesafeden bulduğu basketle 4.dakikada 5-8 öne geçti. Hücumda skor bulmakta zorlandığımız dönemde pota altında Vazquez ile basketler bulan konuk ekip, savunmadaki gayretiyle de durumu 5-14’e getirdi. Mola alan Fenerbahçe Ülker, aranın ardından ilk hücumda Emir Preldzic ile top kaybetti. Ancak bir hücum sonrasında temsilcimiz, Ömer Aşık’ın birer biri ile bulduğu basketle hücumdaki suskunluğunu bozdu. Son dakikaya girilirken Mickeal ile sayılar bulan Regal FC Barcelona, ilk çeyreği de 11-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda Lynn Greer’in girmeyen şutunda hücum ribaundunu basket faul ile tamamlayan Ömer Aşık, farkı 5 sayıya indirdi (14-19). Gianluca Basile’nin turnikesiyle ikinci çeyrekteki ilk sayılarını bulan Regal FC Barcelona, Victor Sada’nın da basketiyle durumu 14-24’e getirdi. Temponun düştüğü bu bölümde pota altına top indirerek hücum etmeye çalışan Sarı Lacivertliler, Semih Erden’in serbest atışlarıyla skoru 17-24 yaptı. Bu dakikadan sonra savunmada etkisini arttıran ve Ricky Rubio’nun önderliğinde Erazem Lorbek ile basket bulan İspanyol ekip, kontrolü de eline aldığı mücadelede devre sonunda soyunma odasına 21-38 önde gitti.

Pete Mickeal ve Ömer Onan'ın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte Rasim Başak'ın üç sayı isabetiyle temsilcimiz 22.dakikada durumu 26-42'ye getirdi. İki takımında hücumda skor üretmekte sıkıntı yaşamadığı bu bölümde Willie Solomon'un turnikesi ve Tarence Kinsey'in de orta mesafeden bulduğu basketle Fenerbahçe Ülker 24.dakikada farkı 12 sayıya indirdi (32-44). Ricky Rubio'nun oyuna ağırlığını koymaya çalıştığı dakikalarda Willie Solomon ile üç sayı isabeti bulan temsilcimiz, skoru da 35-46'ya getirdi. Mola alan Regal FC Barcelona, Ricky Rubio'nun asistinde önce Pete Mickeal ve bir hücum sonrasında da Erazem Lorbek ile basket bularak farkı 15 sayıya çıkarttı (35-50). Hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşamayan ve özellikle de boyalı alanı iyi kapatan İspanyol ekibi, mücadelenin final periyoduna 38-62 önde giren taraf oldu.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreği karşılıklı basketlerle başlarken, Willie Solomon'un turnikesiyle Fenerbahçe Ülker durumu 43-64'e getirdi. Savunmada direnmesine karşın hücumlarda istediği basketleri bulamayan temsilcimiz, boş atışları da değerlendiremedi. Terence Morris'in basketleriyle skor üreten Regal Barcelona, 35.dakikada farkı 23 sayıya çıkarttı (45-68). Televizyon molasının ardından ilk hücumu Oğuz Savaş ile kullanan Fenerbahçe Ülker, basket kaydedemezken, konuk ekip Regal Barcelona ise Jordi Trias ile durumu 45-71'e getirdi. Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını iyi kullanan İspanyol ekibi, karşılaşmadan da 82-59 galibiyetle ayrılmayı başardıç

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Luigi Lamonica – Milivoje Jovcic – Sergiy Zashchuck

FENERBAHÇE ÜLKER (59): Willie Solomon 16 (2 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 2, Rasim Başak 3, Semih Erden 3 (2 ribaund), Gordan Giricek 3 (2 ribaund- 2 asist), Damir Kaan Mrsic, Lynn Greer 10 (2 asist), Oğuz Savaş 11 (2 ribaund), Tarence Kinsey 4 (1 ribaund), Serhat Çetin (1 asist), Ömer Aşık 6 (3 ribaund), Emir Preldzic 1 (3 ribaund)

REGAL FC BARCELONA (82): Gianluca Basile 4 (2 ribaund), Jordi Trias 4 (3 ribaund), Ricky Rubio 9 (2 ribaund- 9 asist), Juan Carlos Navarro 5 (2 asist), Fran Vazquez 8 (7 ribaund), Boniface N’Dong 6, Terence Morris 8 (7 ribaund), Victor Sada 3 (3 ribaund- 4 asist), Erazem Lorbek 6 (5 ribaund- 4 asist), Pete Mickeal 26 (7 ribaund), Roger Grimau 3 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 11-19
2.PERİYOT: 10-19
3.PERİYOT: 17-24
4.PERİYOT: 21-20


Maç raporu ve istatistikleri için tıklayınız.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder