14 Ekim 2009 Çarşamba

Ermal Kurtoğlu, Efes Pilsen'e geri döndü



Ermal Kuqo, Efes Pilsen'de!
Beko Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Efes Pilsen, önemli bir transfer daha gerçekleştirdi ve daha önce de 5 yıl lacivert-beyazlı formayı giyen Ermal Kurtoğlu ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon İspanya’nın Pamesa Valencia takımında forma giyen ancak yaşadığı sakatlığın ardından da coach Spahija ile yıldızı barışmadığı için istediği dakikaları alamayan Ermal, bu yaz kontratını karşılıklı olarak feshetmiş ve ülkemizden Beşiktaş Cola Turka’nın da arasında olduğu birçok kulübün transfer listesine girmişti.

Ancak yerli oyuncu konusunda büyük sıkıntı yaşayan ve elinde sadece dört Türk basketbolcu bulunan Efes Pilsen, Kerem Gönlüm’ün uzun süre oynayamayacak olması nedeniyle bu transferi bitirmek için harekete geçti ve Ergin Ataman’ın ısrarları sonucunda 29 yaşındaki Milli basketbolcuyu ikna etti.

Ermal’in yarın koç Ergin Ataman'ın görev vermesi durumunda Fenerbahçe Ülker ile oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde forma giyebileceği belirtildi.

12 Şubat 1980, Korçé / Arnavutluk doğumlu, 2.08 m boyundaki Ermal Kurtoğlu, 2008-09 sezonunda Pamesa Valencia formasıyla Eurocup'ta 7 maça çıktı, maç başına 7,7 sayı 2,0 ribaunt 0,6 asist 0,4 blok 0,3 top çalma 5,0 verimlilik puanı üretti. ACB'de ise 22 maçta 5,3 sayı 1,9 ribaunt 0,5 asist 0,2 top çalma istatistikleriyle oynadı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder