12 Ekim 2009 Pazartesi

Galatasaray, Mersin'i yenerek grubu lider tamamladı



Galatasaray Konya'da namağlup!..
Teknosa Türkiye Kupası'nda C Grubu'ndaki son maçta Galatasaray Cafe Crown, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 89-87 yenerek 3'te 3 yaptı.

Konya’da oynanan Teknosa Türkiye Kupası C Grubu’nda kapanış mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown, Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu’nda karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 89-87 yendi.

Galatasaray Cafe Crown'da Radoslav Rancik, 26 sayı- 9 ribaund ve 4 asistlik performansı ile "Maçın Yıldızı" ödülünü kazandı. Rancik'e ödülünü MHK Üyesi ve Konya Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu takdim etti.

Bu sonuçla Galatasaray Cafe Crown Teknosa Türkiye Kupası’ndaki üçüncü maçı da kazanarak grubunu lider tamamladı. C Grubu’nda Sarı Kırmızılılar ile birlikte Pınar Karşıyaka, Teknosa Türkiye Kupası Sekizli Final biletini aldı.

Karşılaşmaya Richie Frahm’ın üçlüğü ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cemal Nalga ve Radoslav Rancik’in sayılarına Dominic James’in üçlüğü ile karşılık verdi (6-4). Ancak Tufan Ersöz’ün sayıları ile skoru lehine çeviren Galatasaray Cafe Crown, Evren Büker ve Radoslav Rancik’in de üçlükleri ile farkı açtı. Cemal Nalga’nın da serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla serisini 8-0’a çıkaran Sarı Kırmızılılar 7. dakikada skoru 9-19’a getirdi. Dominic James ile üçlük bulan Mersin temsilcisinde, Onur Aydın da skora katkı yapsa da Galatasaray Cafe Crown ilk periyodu 18-23 önde tamamladı.

İkinci periyoda Darius Washington’un sayıları ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Cemal Nalga’nın smacı ile skoru 18-27’ye taşıdı. Nedim Yücel ve Asım Pars ile sayılar bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında Caner Topaloğlu ve Murat Kaya ile üçlükler bulan Sarı Kırmızılılar 14. dakikaya 24-35’lik skorla girdi. Ancak oyundan kopmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, İnanç Koç, Jimmy Baron, Nedim Yücel ile üst üste basketler buldu. Rakibi karşısında 13-5’lik seri bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi skoru da 37-40’a getirdi. Cemal Nalga ve Evren Büker’in sayıları ile Galatasaray Cafe Crown soyunma odasına 44-47 önde girdi.

İkinci yarıya Radoslav Rancik’in üst üste bulduğu sayılar ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Darius Washington’un basketi ile farkı açtı. Radoslav Rancik ile basketler bulmaya devam eden Sarı Kırmızılılar, farkı da 9 sayıya çıkardı (49-58). Dominic James ve İnanç Koç’un sayıları ile oyunda tutunmaya çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Jimmy Baron’un sayıları ile skoru 54-58’e taşıdı. Ancak Radoslav Rancik ile üçlük bulan Galatasaray Cafe Crown, Darius Washington’un turnikesi ile 28. dakikaya 56-66 önde girdi. Sarı Kırmızılılar normal sürenin son 10 dakikasına da 58-70 önde girdi.

Final periyoduna İnanç Koç’un sayıları ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Nedim Yücel’in basketi ile skoru 62-70’e getirdi. Murat Kaya ve Polat Kocaoğlu’nun sayıları ile farkı tekrar çift haneli sayılara çıkaran Galatasaray Cafe Crown, normal sürenin son 5.53 dakikasına 67-79’luk skorla girdi. Nedim Yücel, Richie Frahm ve Jimmy Baron ile basketler bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi, normal sürenin son 4 dakikasına 74-81’lik skorla girdi. Nedim Yücel ve Dominic James’in sayıları ile etkili olan Mersin temsilcisi, normal sürenin son 1.22 dakikaya 83-86’lık skorla girdi. Ancak Can Akın’ın üçlüğü ile farkı koruyan Galatasaray Cafe Crown, farkı 6’ya çıkardı (83-89). Mersin Büyükşehir Belediyesi, İnanç Koç ve Richie Frahm ile üst üste 4 sayı bularak skoru 87-89’a getirdi. Son hücumda Richie Frahm ile kullandığı üçlükte başarılı olamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında Galatasaray Cafe Crown mücadeleden 87-89 galip ayrıldı.

SALON: Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Berk Torun, Erman Erdemli

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (87): Asım Pars 5 (4 ribaund- 1 asist), Nedim Yücel 17 (8 ribaund- 3 asist), Nenad Mitajovic 2 (4 asist), Dominic James 15 (5 ribaund- 4 asist), İnanç Koç 18 (10 ribaund- 5 asist), Onur Aydın 5 (5 ribaund), Jimmy Baron 13 (2 ribaund- 1 asist), Richie Frahm 12 (1 asist).

GALATASARAY CAFE CROWN (89): Darius Washington 12 (2 ribaund- 6 asist), Tufan Ersöz 7 (1 ribaund- 1 asist), Caner Topaloğlu 4 (1 ribaund- 1 asist), Murat Kaya 12 (1 ribaund- 5 asist), Polat Kocaoğlu 6 (2 ribaund), Radoslav Rancik 26 (9 ribaund- 4 asist), Cemal Nalga 11 (6 ribaund), Evren Büker 6 (2 ribaund- 1 asist), Can Akın 5 (3 asist).

1.PERİYOT: 18-23
2.PERİYOT: 26-24
3.PERİYOT: 14-23
4.PERİYOT: 29-19



Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası’nda üçüncü maçından da galip ayrılan Galatasaray Cafe Crown’da Antrenör Okan Çevik, hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 89-87 yenerek 3’te 3 yapan Galatasaray Cafe Crown’da Antrenör Okan Çevik maç sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Okan Çevik, Teknosa Türkiye Kupası’nda final oynamayı hedeflediklerini belirtirken “Sonu çok heyecanlı bir maç oldu. Bugünün 2 maçının psikolojisi oldukça enteresandı. Tofaş - Pınar Karşıyaka maçın son 12 saniyeye Tofaş önde girdi. Maçı Tofaş kazansaydı hem Mersin Büyükşehir Belediyesi hem de biz Sekizli Finallere gidecektik. Ancak son 12 saniyede Pınar Karşıyaka bir anda 7 sayı atıp kazandı. Bu nedenle Mersin Büyükşehir Belediyesi ile oynadığımız maç konsantre olması gereken bir duruma geldi. Bence bunun üzerinden kolaylıkla kalktık. Savunma agresifliğimiz iyiydi, hücumda zaten iyi bir yüzde ile oynadık. İkinci yarıda fark 10-15 sayılar civarındaydı. Son 5 dakikada 7 sayılık averajın da getirdiği avantaj ile doğal olarak normal düzenleri oynamaktan çok zamanı öldürmeye ve penetreye odaklandık. Sonuçta kazanarak Konya grubundan 3’te 3 yaparak çıktık. Söylediğim gibi amaçlarımızdan biri Teknosa Türkiye Kupası’nda final oynamak ve kazanmak. Dolayısıyla bunun ilk adımında 3’te 3 yaptık. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmeden 3 maçı kazanmak, inandığımız oyuncularla ileride çok daha iyi şeyler yapacağımızın sinyali oldu” dedi.

Mike Wilkinson ve Simas Jasaitis’in de takıma katılması ile tam takım antrenman yapacaklarını belirten Çevik, “Geniş bir kadro ve yüksek bir tempo ile oynamak istiyoruz. Yüksek tempomuzla bu dönemde ödün vermedik ama sakatlıklardan dolayı oyuncularımız rotasyonda zorlandı. Bazı oyuncular rotasyonun dışında görevler almak zorunda kaldı. Wilkinson ve Jasaitis’in de takıma katılması ile hafta başından itibaren ilk defa takım takım antrenman yapma şansını bulacağız. Biraz daha savunma agresifliğini ve tempomuzu yükseltmek istiyoruz. Agresif oynayabilen takımdan maksimum verim elde etmek istiyoruz. Bu nedenle en az 2-3 haftalık antrenman periyodundan sonra istediğimiz seviyeye geleceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.


Teknosa Türkiye Kupası C Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayarak Sekizli Finallere kalamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Antrenör Ahmet Kandemir maç sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray Cafe Crown karşısında aldığı 89-87’lik yenilgi ile Sekizli Final biletini alamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Antrenör Ahmet Kandemir, gözlerini Beko Basketbol Ligi’ne çevirdiklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Antrenör Ahmet Kandemir maç sonrasında yaptığı açıklamada “Maçı 7 sayı ile kazanmaya ihtiyacımız vardı. Bu nedenle maçın başında 7 sayı ile kazanmaya gittik. Fakat Galatasaray Cafe Crown bugün dış atışlarda çok yüzdeli oynayarak oyunu hâkimiyeti altına aldı. Fakat oyunun sonunda yaptığımız değişikliklerle maçı uzatmaya götürmeye çalıştık. Bu şansı yakalasak da değerlendiremedik. Bu turnuvada takımın guardının yeni gelmiş olması ve takım ile antrenman yapmamış olması nedeniyle düzenimiz de bozuldu. Artık Beko Basketbol Ligi’ne bakacağız. Zorlu bir maçla başlıyoruz. Amacımız iyi başlangıç yapmak” diye konuştu.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder