12 Ekim 2009 Pazartesi

Chatman, Efes'i son saniyede çeyrek finale taşıdı



Beşiktaş gruptan çıktı.
Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nun son maçında Beşiktaş Cola Turka, Kepez Belediyesi’ni 91-85 yendi. Bu sonuçla grupta 3'lü averaja gidilirken, Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen Sekizli Final biletini aldılar.

Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nun son maçında Beşiktaş Cola Turka, Karşıyaka Spor Salonu’nda karşılaştığı Kepez Belediyesi’ni 91-85 yendi.

Büyük çekişme içinde geçen karşılaşmanın son 8 saniyesine 3 sayı (88-85) geride giren Kepez Belediyesi, son saniyede Mire Chatman’ın üçlüğüne engel olamayınca sahadan 6 sayılık yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonuçla grubu Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen ve Kepez Belediyesi 2 galibiyet- 1 yenilgi ile tamamladı. Takımlar arasında üçlü averajla Beşiktaş Cola Turka, A Grubu’nu ilk sırada tamamlarken, Efes Pilsen ikinciliği elde etti. 5 sayı ve altında kaybetmesi halinde Sekizli Final vizesini elde etme şansını yakalayan Kepez Belediyesi ise son saniyede Mire Chatman’ın üçlüğü ile Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen’in averaj ile gerisinde kaldı.

Beşiktaş Cola Turka’da Avustralyalı oyuncu Brad Newley, 22 sayı- 3 ribaundluk performansı ile “Maçın Yıldızı” seçildi. Newley’e ödülünü MHK Üyesi Firuz Koçaş takdim etti.

Karşılaşmaya çok iyi başlayan Kepez Belediyesi, Brad Buckman ve Alex Gordon ikilisi ile üst üste üçlükler buldu. Antalya temsilcisi 9-0’lık seri ile skoru da 0-9’a getirdi. İlk sayılarını serbest atış çizgisinden Muratcan Güler ile bulan Beşiktaş Cola Turka, Brad Buckman’ın sayılarına Brad Newley’in üçlüğü ile karşılık verdi (5-11). Ancak Jovo Stanojevic ve Ersin Görkem ile basketler bulan Kepez Belediyesi, Fatih Solak’ın smacı ile farkı 13 sayıya çıkardı (5-18). Maçtan kopmayan Beşiktaş Cola Turka ise Muratcan Güler, Cevher Özer ve Brad Newley ile basketler buldu (12-20). Alex Gordon ve Jovo Stanojevic ile basketler bularak farkı koruyan Kepez Belediyesi ilk periyodu 15-27 önde tamamladı.

İkinci periyoda Brad Newley’in üçlüğü ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, Erdem Türetken’in sayılarına Engin Atsür’ün üçlüğü ile yanıt verdi (21-29). Cevher Özer ile Antalya temsilcisi karşısında üst üste basketler bulan Siyah Beyazlılar, Kevin Fletcher’in de katkısıyla farkı 5 sayıya indirdi (28-33). Alex Gordon ve Fatih Solak’ın sayıları ile Kepez Belediyesi ilk yarının son 4 dakikasına girilirken skoru 30-38’e getirdi. Bu dakikadan sonra iyi savunma yapan ve Beşiktaş Cola Turka, Haluk Yıldırım, Cevher Özer ve Kevin Fletcher ile üst üste basketler buldu. Mire Chatman’ın da katkısıyla rakibi karşısında 10-0’lık seri yakalayan Beşiktaş Cola Turka 18. dakikaya 40-38 önde girdi. Kepez Belediyesi, Cüneyt Erden ile eşitliği sağlasa da, bitime 4 saniye kala Engin Atsür ile üçlük bulan Beşiktaş Cola Turka soyunma odasına 43-40 önde girdi.

İkinci yarıya Cüneyt Erden’in üçlüğü ile başlayan Kepez Belediyesi skora eşitlik getirdi. Cevher Özer ile üçlük bulan Beşiktaş Cola Turka, Brad Newley’in smacı ile skoru 48-43’e getirdi. Jovo Stanojevic’in sayıları ile oyundan kopmayan Kepez Belediyesi, Alex Gordon’un da katkısıyla 25. dakikaya 52-50’lik skorla girdi. Cüneyt Erden’in üçlüğü ile öne geçen Antalya ekibi, Jovo Stanojevic’in de katkısıyla 28. dakikaya 57-58 önde girdi. Son dakikalarda Mire Chatman ve Adem Ören ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka tekrar öne geçerken son periyoda 62-60’lık skorla girdi.

Final periyoduna Kevin Fletcher’in basketi ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, Erdem Türetken ile sayılar bulan rakibi karşısında Mire Chatman ile sayılar buldu. Karşılıklı basketlerle mücadelenin 34. dakikasına 72-72 eşitlikle girildi. Brad Newley’in serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla öne geçen Siyah Beyazlılar, Jovo Stanojevic’i durduramayınca son 4.44 dakikaya 76-79 geride girdi. Mire Chatman ile üst üste 5 sayı bulan Beşiktaş Cola Turka, Kevin Fletcher’ın da basketleri ile 8-0’lık seri yakaladı. Siyah Beyazlılar normal sürenin 3 dakikasına da 84-79 önde girdi. Stanojevic’in basketi ile farkı eriten Kepez Belediye, serbest atış çizgisinden Brad Buckman ile 2’de 2 isabet ile oynayarak 39.dakikaya girilirken farkı 1’e indirdi (84-83). Mire Chatman ile serbest atış çizgisinde 2’de 2 isabet ile oynayan Beşiktaş Cola Turka, son 40 saniyeye 86-83 üstün girdi. Jovo Stanojovic’in basketi ile Kepez Belediyesi bitime 5 saniye kala skoru 88-85 yaptı. Beşiktaş Cola Turka’da Mire Chatman son saniyede bulduğu uzun mesafeli üçlükle sahadan 91-85 galip ayrıldı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Serkan Emlek, Zafer Yılmaz, Turgut Işık

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (91): Muratcan Güler 4 (1 ribaund- 2 asist), Engin Atsür 8 (1 ribaund- 2 asist), Brad Newley 22 (3 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 2 (1 ribaund- 6 asist), Lonny Baxter (2 ribaund- 1 asist), Adem Ören 2 (1 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 26 (1 ribaund- 6 asist), Cevher Özer 16 (2 ribaund), Kevin Fletcher 11 (8 ribaund)

KEPEZ BELEDİYESİ (85): Erdem Türetken 6 (5 ribaund), Bora Sancar (1 asist), Jovo Stanojevic 23 (8 ribaund), Cüneyt Erden 11 (5 ribaund- 3 asist), Alex Gordon 29 (1 ribaund- 4 asist), Barış Güney (2 ribaund- 2 asist), Ersin Görkem 3 (2 ribaund- 1 asist), Brad Buckman 7 (5 ribaund- 1 asist), Fatih Solak 6 (4 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 15-27
2.PERİYOT: 28-13
3.PERİYOT: 19-20
4.PERİYOT: 29-25


Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası'nda mücadele eden Beşiktaş Cola Turka'da Antrenör Burak Bıyıktay, İzmir'de oynanan Kepez Belediyesi karşılaşması sonrası maçı değerlendirdi.

Kepez Belediyesi'ni 91-85'lik skorla mağlup eden Beşiktaş Cola Turka'da Antrenör Burak Bıyıktay, "Çok zorlu bir grupta mücadele ettik. Buradan ilk sekiz takım arasına kalmak önemliydi. Zaten oynanan maçlar sonrasında da bu grubun zorluk derecesi görüldü. Çok ilginç bir maç oldu. Kepez Belediyesi elendi. Onlar bu duruma üzülmüştür. Sonuçta bu basketbol. Biz mola aldık ve savunma yaptık. Sonuç bize yetiyordu. Başka takımların durumu bizi ilgilendirmiyor. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.








TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder