9 Ekim 2009 Cuma

Erdemir, Bornova'yı 73-65 mağlup etti



Erdemir'den önemli galibiyet.
Teknosa Türkiye Kupası B Grubu’nda bugün oynanan ilk maçta Erdemir, Bornova Belediyesi’ni 73-65 yenerek galibiyet sayısını ikiye çıkarttı.

Bursa’da devam eden Teknosa Türkiye Kupası mücadelesinin son gününde B Grubu’nda oynanan ilk maçta yenilgisiz Bornova Belediyesi ile 1 galibiyeti bulunan Erdemir karşı karşıya geldi. Maçtan Erdemir, 73-65 galip ayrıldı.
Öte yandan karşılaşmanın yıldızı Erdemir'den Erkan Veyseloğlu oldu. Oyuncuya ödülünü Bursa Eski İl Temsilcisi Saruhan Megrel verdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Erdemir, sert savunması ile rakibini 12 top kaybına zorlayarak hücum düzenini bozmayı başardı ve 3 sayılık basketlerle etkili olarak soyunma odasına 8 sayı üstün gitti. Üçüncü periyotta savunma direncini arttıran ve farkın 15 sayıya kadar çıkmasına rağmen mücadeleden kopmayan İzmir temsilcisi, Joshua Shipp’in gayretli oyunu ile maça tekrar ortak oldu ve 36. dakikaya girilirken ilk kez skor üstünlüğünü ele geçirdi. Toplamda 21 top kaybı yaparak maçı tamamlayan Bornova Belediyesi, hücumdaki hataları ile mağlup olurken, Erdemir, savunması ile rakibini 65 sayıda tutarak ikinci galibiyetini elde etti.

Erkan Veyseloğlu 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Hakan Köseoğlu 17 sayı ve 7 asist maçı tamamladı. Joshua Shipp 23 sayı, 7 ribaund ve 3 asistlik performansı ise Bornova Belediyesi’nin galibiyeti için yeterli olmadı.

Maça Erdemir, Erdal Bibo ve Joshua Shipp’in, Bornova Belediyesi ise Mesut Ademoğlu ve Leon Williams’ın basketleri ile başladı. Erkan Veyseloğlu’nun üst üste bulduğu sayıların ardından Hakan Köseoğlu’nun 3 sayılık basketi ile Ereğli temsilcisi, 4. dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (6-13). Joshua Shipp’in skorer oyununa Erkan Veyseloğlu ile karşılık veren Erdemir, ilk periyodu 18-25 önde tamamladı.

İkinci periyoda Leon William-Emre Ekim ikilisi ile etkili başlayan Erdemir, Albert Brown ve Joshua Shipp’in sayılarına engel olamadı. İki takımın da üst üste hücumlardan boş döndüğü dakikaların ardından Hakan Köseoğlu’nun arka arkaya bulduğu basketlerle suskunluğunu bozan Ereğli temsilcisi, ilk yarıyı 30-38 üstün kapattı.

İkinci yarıya bulduğu basketlerle farkı 13 sayıya çıkartarak başlayan Erdemir, Albert Brown ve Ivan Kojevic’in basketlerine de Hakan Köseoğlu ve Erkan Veyseloğlu ile karşılık verdi. Maçın 25. dakikasına 35-49 önde geçen Ereğli temsilcisi bu dakikadan sonra üst üste top kayıpları yaparken, Bornova Belediyesi Joshua Shipp’in bulduğu 10 sayının ardından Ivan Kojevic’in basketi ile farkı 3 sayıya indirdi (46-49). Rakibinin 11-0’lık serisine Emre Ekim’in 3 sayılık basketi ile son veren Erdemir, final periyoduna 46-54 önde girdi.

Final periyodunun ilk 4 dakikasında Bornova Belediyesi Joshua Shipp ile 6 sayı bulurken, Erdemir skor üretemedi ve farkın 2 sayıya inmesine de engel olmadı (52-54). Hakan Köseoğlu ile suskunluğuna son veren Ereğli temsilcisi, Serdar Yavuz’un 3 sayılık basketine engel olmadı. Son 4 dakikaya girilirken İzmir temsilcisi, Ivan Kojevic’in basketi ile maçta ilk kez öne geçti (57-56). Karşılıklı basketlerle birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan iki takımın mücadelesinde son 2 dakikaya 63-63 eşitlikle girildi. Leon Willams- Ramel Curry ikilisi ile birlikte Serhan Kavut’un 3 sayılık basketi ile son saniyelere 6 sayı üstün giren Erdemir maçtan da 65-73 galip ayrıldı.

SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Alper Özgök, Tekin Özübir

BORNOVA BLD (65): Joshua Shipp 23 (7 ribaund, 3 asist), Şahin Ekmen 3, Albert Brown 11 (2 ribaund, 2 asist), Mesut Ademoğlu 5 (1 ribaund), Ivan Kojevic 11 (2 ribaund, 4asist), Can Terzioğlu (5 ribaund, 1 asist), Frank Elegar 2 (8 ribaund), Serdar Yavuz 10 (2 ribaund, 1 asist)

ERDEMİR (73): Melih Yıldız (1 ribaund), Erdal Bibo 6 (3 ribaund, 1 asist), Hakan Köseoğlu 17 (2 ribaund, 7 asist), Erhan Yetim (2 ribaund, 1 asist), Serhan Kavut 5, Leon Williams 10 (7 ribaund, 4 asist), Ramel Curry 6 (6 ribaund, 3 asist), Erkan Veyseloğlu 18 (2 ribaund, 2 asist), Emere Ekim 11 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 18-25
2.PERİYOT: 12-13
3.PERİYOT: 16-16
4.PERİYOT: 19-19


Maç sonu röportajlar
Bornova Belediyesi’ni yenerek rakibine ilk mağlubiyetini tattıran Erdemir ikinci galibiyetini elde etti ve Türk Telekom ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında oynanacak maçın sonucunu beklemeye başladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Erdemir Antrenörü Ahmet Çakı, direk olarak finallere gidebilme şansını 15 sayı ile kazanarak elde etmeleri gerektiğinin altını çizerek, “Bunu başaramadık. Şimdi Antalya Büyükşehir belediyesi kazanması durumunda bizim finallere katılma şansımız doğacak. İlk günde turnuvanın sürprizlere açık olduğunu söylemiştim, öyle de oldu. Biz, Bornova takımının çok sabırlı oynayarak kendi basketbolunu sahaya yansıtan bir takım olduğunu biliyorduk. Bu bilinçle maçın tümünü kontrol ettik. Farkı 15 sayıya çıkarttığımızda oyuncularımın bir an önce farkı arttırarak kazanma isteği telaşa neden oldu. Rakibimiz bunu iyi değerlendirerek öne geçmeyi başardı. Son dakikalarda anca maçı kazanabilecek seviyeye getirdik ve gerekli farkı yaratmak için zaman kalmadı. İyi mücadele ettik ve böyle iyi takımların olduğu bir turnuvada 3 maçta elde ettiğimiz 2 galibiyeti çok önemsiyorum. Sakatlıklarımızı iyileştirip, uzun bir yabancı oyuncu alarak Beko Basketbol Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak isitiyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi Antrenörü Ajlan Kavasoğlu, Erdemir maçının kendileri için zor bir maç olduğuna değinerek, “Biz çok tecrübeli ve bir biri ile çok oynamış oyunculardan kurulu bir takım değiliz. Böyle maçları oynamak bu anlamda zor. Maçın sonunu farkı önemseyerek oynadık. Mazisi 25 aylık bir kulüp için 8’li final şansını yakalamış olmamız önemli bir başarı. İnşallah finalleri hak ettiğimizi sezon içerisinde oynayacağımız basketbolla da kanıtlarız. Ligde kalıcı olmak tek hedefimiz” diye konuştu.

İzmir temsilcisinin oyuncusu Serdar Yavuz, ise 8’li final vizesi aldıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, “Bu akşam mağlup olduğumuz için buruk bir mutluluk yaşıyoruz ancak ligin yeni takımı olarak 8’li final vizesi almak bizi mutlu etti. Sezona iyi bir başlangıç yaptık, bunu ligde de sürdürmek istiyoruz” dedi
















TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder