21 Ekim 2009 Çarşamba

MERSİN B.B. CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASINI KAZANDI



Zafer Mersin'in!
17. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı rakibi Fenerbahçe’yi 86-74 yenen Mersin Büyükşehir Belediyesi kazandı.

Ankara Atatürk Spor Salonu’nda bu akşam 17.’si oynanan Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Fenerbahçe ile Mersin Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi.
Maçtan 86-74 galip ayrılan Mersin Büyükşehir Belediyesi kulüp tarihinde bir ilki başararak bu anlamlı ve büyük kupayı ilk kez müzesine götürdü. Turuncu Beyazlılara kupasını Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Türkiye Basketbol Federasyonu AS Başkanı Metin Şahin verdi.



Bu önemli maçı Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye Basketbol Federasyonu AS Başkanı Metin Şahin, TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, TBF yetkilileri ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan izledi.

Maça Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ivory Latta’nın üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle başlarken, Fenerbahçe, pota altından Nevriye Yılmaz ile ilk sayılarına ulaştı. Nevin Nevlin’in basketlerine Ivory Latta ile karşılık veren Mersin temsilcisi, bu oyuncunun bulduğu 12 sayı ile 4. dakikayı 6-15 üstün geçti. Matee Ajavon’un 3 sayılık basketinin ardından Nicole Powel-Nevin Nevlin ikilsi ile üst üste sayılar bulan Sarı Lacivertliler, Erlana Larkins’in sayılarına engel olamadı. İlk periyodu Turuncu Beyazlılar, 16-22 önde tamamladı.

İkinci periyoda Fenerbahçe Nevin Nevlin ve Jane Taylor’ın, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise Erlana Larkins’in arka arkaya bulduğu basketlerle başladı. Ribaundlarda rakibine karşı üstünlük kuran ve bu avantajını da hücumda iyi değerlendiren Mersin temsilcisi, Olimpia Scott’un ve Şaziye İvegin’in sayıları ile 16. dakikada farkı 15 sayıya çıkarttı (24-39). Fenerbahçe’nin dış oyuncularına yaptığı etkili savunma ile pas yollarını kesen Turuncu Beyazlılar, Olimpia Scott ve Aynur Metin ile kolay sayılar buldu ve soyunma odasına 17 sayı farkla 31-48 önde gitti.

İkinci yarıya Mersin Büyükşehir Belediyesi 8-0’lık bir seri yakalayarak hızlı başladı. Nevriye Yılmaz ile suskunluğunu bozan Sarı Lacivertliler, Esmeral Tunçluer ve Jane Taylor’ın sayıları ile 25 sayıya kadar çıkan farkı eritmeye çalıştı. Ivory Latta-Barbara Turner ikilisi ile etkili olmaya devam eden Turuncu Beyazlılar, 25. dakikayı da 39-61 önde geçti. Savunma direncini arttırarak rakibini top kayıplarına zorlayan ve Nevin Nevlin ile üst üste sayılar bulan İstanbul temsilcisi, farkı 27. dakikada farkı 14 sayıya indirdi (49-63). Barbara Turner-Deniz Boz ikilisinin 3 sayılık basketleri ile farkın daha fazla erimesine engel olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, son periyoda da 54-69 önde girdi.

Final periyoduna Mersin temsilcisi, Ivory Latta ve Olimpia Scott ile arka arkaya sayılar bularak başladı. Farkı tekrar 20 sayıya çıkartan rakibi karşısında serbest atışlardan skor bulan Fenerbahçe, pota altı savunmasında açıklar verdi. Turuncu Beyazlılar son 5 dakikaya da 59-79 önde girdi. Birsel Vardarlı’nın çabaları ile maça tekrar ortak olmaya çalışan Fenerbahçe, bu isteğinde başarılı olamadı ve üstünlüğünü koruyan Mersin Büyükşehir Belediyesi maçtan 74-86 galip ayrıldı.


SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Serkan Emlek, Zafer Yılmaz, Özlem Yalman

FENERBAHÇE (74): Birsel Vardarlı 5 (5 ribaund, 2 asist), Begüm Dalgalar (1 ribaund), Esmeral Tunçluer 5 (3 ribaund, 2 asist), Nicole Powel 9 (2 ribaund, 4 asist), Nevriye Yılmaz 9 (3 ribaund), Matee Ajavon 5 (1 ribaund, 3 asist), Jane Taylor 18 (3 ribaund), Kim Sutton-Brown 6 (2 ribaund), Nevin Nevlin 17 (8 ribaund, 1 asist)

MERSİN BŞB (86): Deniz Boz 5 (2 ribaund, 1 asist), Merve Aydın (2 ribaund), Sariye Gökçe 2 (1 ribaund, 2 asist), Ivory Latta 27 (4 asist), Şaziye İvegin 9 (4 ribaund), Korel Engin (5 ribaund, 2 asist), Barbara Turner 6 (4 ribaund), Erlana Larkins 18 (8 ribaund, 1 asist), Aynur Metin 5 (2 ribaund, 1 asist), Olimpia Scott 14 (5 ribaund,1 asist)

1.PERİYOT: 16-22
2.PERİYOT: 15-26
3.PERİYOT: 23-21
4.PERİYOT: 20-17



















TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder