27 Ekim 2009 Salı

Beşiktaş, Eurocup biletini aldı



Beşiktaş, Eurocup'a katıldı.
Ülkemizi Eurocup’ta temsil eden Beşiktaş Cola Turka ön eleme rövanş maçında WBC Raiffesen Wels takımını 100-81 yenerek bir üst tura yükseldi.

Beşiktaş Cola Turka, Avusturya’nın WBC Raiffesen Wels takımı ile deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmayı 74-69 kaybetmişti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan takım WBC Raiffesen Wels oldu. Maçın ilk dakikalarında üst üste sayılar bulan konuk ekip karşısında Cevher Özer ve Lonny Baxter ile pota altından sayılar üreten Beşiktaş Cola Turka oyunun kontrolünü eline geçirmeyi bildi. Mire Chatman de Siyah Beyazlılara dış şutlarla skor katkısı yaparken Beşiktaş Cola Turka maçın ilk 5 dakikalık bölümünü 11-5 önde geçti. Oyun üstünlüğünü skora da yansıtan temsilcimiz bu dakikadan sonra da bulduğu sayılarla farkı arttırmaya başladı. Savunması ile rakibinin sayı bulmasını önleyen Siyah Beyazlılar maçın ilk çeyreğini de 26-15 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de sayılar bularak başlayan taraf Beşiktaş Cola Turka oldu. Siyah Beyazlılar Engin Atsür’ün de benchten gelerek katkı vermesiyle skor üstünlüğünü korumasını bildi. Pota altını iyi savunan Beşiktaş Cola Turka rakibini dış atışlara zorlarken WBC Raiffesen Wels takımı dış atışlardaki düşük şut yüzdesinden dolayı sayı üretmekte zorlandı. Maçın 15. Dakikasını Beşiktaş Cola Turka 33-24 önde geçerken Siyah Beyazlılar ilk yarının son bölümlerinde Brad Newley, Adem Ören ve Mire Chatman’ın ürettiği sayılarla maçın ilk yarısını 49-35 önde tamamladı.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte yine sayılar bulan taraf Beşiktaş Cola Turka oldu. Cevher Özer ve Mire Chatman ikilisinin elinden sayılar bulan Siyah Beyazlılar farkı arttırarak skoru 58-38’e getirdi. Üçüncü çeyreğin ilk 3 dakikalık bölümünü bu skorla Beşiktaş Cola Turka üstün geçerken bu dakikadan sonra da takımlar karşılıklı sayılar üretti. Mire Chatman’ın üçlüğü ve Muratcan Güler’in turnike basketiyle skoru 71-48’e taşıyan Beşiktaş Cola Turka üçüncü çeyreğin son 3 dakikasına da 71-50 önde girdi. WBC Raiffesen Wels takımı bu dakikadan sonra pota altından sayılar arasa da Siyah Beyazlılar’ın pota altını iyi savunması basket bulmalarını engelledi ve Beşiktaş Cola Turka maçın final çeyreğine de 75-54 önde girdi.

Final çeyreğine Kerem Özkan ve Arın Soğancıoğlu gibi genç oyuncularını da oyuna alarak başlayan Beşiktaş Cola Turka, final çeyreğinin ilk dakikalarında da sayılar üreterek skoru 80-61’e taşıdı. Farkı azaltmak isteyen WBC Raiffesen Wels takımı dış şutlarla sayı ararken farkı 13 sayıya kadar indirdi ve Beşiktaş Cola Turka maçın son 5 dakikasına 85-72 önde girdi. Savunmasını sertleştirerek Beşiktaş Cola Turka’nın sayı bulmasını engellemeye çalışan Avusturya temsilcisi farkı eritmeye çalışırken temsilcimiz de Mire Chatman ile sayılar bulmaya devam etti. Cevher Özer’in üç sayılık basketiyle son 3 dakikaya 94-77 önde giren Siyah Beyazlılar maçın geri kalan süresinde de üstünlüğünü sürdürdü ve karşılaşmayı 100-81 kazandı.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Muratcan Güler 2 (4 ribaund), Engin Atsür 6 (1 asist), Brad Newley 11 ( 4 ribaund, 2 asist), Haluk Yıldırım 3 (3 ribaund, 2 asist), Lonny Baxter 20 (3 ribaund, 3 asist), Adem Ören 2 (1 asist), Mire Chatman 34 (8 ribaund, 9 asist), Cevher Özer 13 (6 ribaund, 3 asist), Kevin Flecer9 (2 ribaund)

WBC RAIFFESEN WELS: Ricky Moore 7 (1 ribaund, 2 asist), Davor Lamesic 4 (11 ribaund, 4 asist), Tranton Meacham 17 (3 ribaund, 5 asist), Bruce Fields 12 (3 ribaund, 1 asist), Mathew Nelson 11 (3 ribaund), Jason Conley 24 (8 ribaund, 5 asist), Tilo Klette 6 (3 ribaund, 4 asist),

1.PERİYOT: 26-15
2.PERİYOT: 23-20
3.PERİYOT: 26-19
4.PERİYOT: 25-27


Maç raporu ve detaylı istatistikler için tıklayınız.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder