12 Ekim 2009 Pazartesi

Beşiktaş, Oyak Renault'a 46 sayı fark attı



Beşiktaş farklı kazandı!
Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda ikinci gün oynanan son maçı Oyak Renault’u 103-57 yenen Beşiktaş Cola Turka kazandı.

İzmir’de Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda bu akşam oynan ikinci maçta Beşiktaş Cola Turka ile Oyak Renault karşı karşıya geldi. Maçtan İstanbul temsilcisi, 103-57 galip ayrıldı.

İlk 10 dakikada 3 sayı çizgisinin gerisinden 7’de 5 isabet ile oynayan Siyah Beyazlılar, ikinci periyotta da yüksek yüzdeli isabet oranını sürdürerek (10/15) farkı 20 sayıya kadar çıkarttı. Son periyot haricinde hücum istatistiklerindeki 3 kategoride de %60’ın üzerinde isabet oranları ile mücadele ederek kolay sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, farkı 46 sayıya kadar çıkartırken, 29 asist yaparak bu akşam zorlanmadan kazandı. Karşılaşmanın MVP'si ise siyah beyazlı ekipten Kevin Fletcher oldu. Oyuncuya ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Necati Güler verdi.

Kevin Fletcher ürettiği 26 sayı ile takımının galibiyetinde önemli rol oynarken, Lonny Baxter Brad 20, Newley 15, Cevher Özer ise 12 sayı ile mücadele etti.

Maça iki takım da tutuk başladı ve ilk 3 dakikalık bölümü Beşiktaş Cola Turka, Lonny Baxter’ın sayıları ile 4-1 önde geçti. Alparsan Uruk ve Joshua Heytvelt’in basketleri ile toparlanan Oyak Renault, Brad Newley’in sayılarına engel olmadı. Boyalı alandan Cevher Özer ile etkili olan ve 3 sayı çizgisinin gerisinden de Brad Newley-Kevin Fletcher ikilisi ile skor bulan İstanbul temsilcisi, ilk periyodu 26-19 önde tamamladı.

Cevher Özer ve Kevin Fletcher ile serbest atışlardan sayılar bularak ikinci periyoda başlayan Siyah Beyazlılar, potasında gördüğü basketlere de Kevin Fletcher-Brad Newley ikilisinin 3 sayılık basketleri ile cevap verdi ve 13. dakikada farkı 14 sayıya çıkarttı (36-22). Joshua Heytvelt ve Mike Rose’un skorer oyunları ile farkı eritmeye çalışan Oyak Renault, 3 sayı çizgisinin gerisinden çok etkili olan rakibi karşısında çaresiz kaldı. Engin Atsür ile kolay sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka soyunma odasına 20 sayı farkla 55-35 önde gitti.

Üçüncü periyoda da üst üste bulduğu basketlerle iyi başlayan İstanbul temsilcisi, Brad Newley ve Lonny Baxter ile etkili oldu ve 23. dakikada yakaladığı 10-2’lik seri ile farkı 28 sayıya çıkarttı (65-37). Hücumda sıkıntı yaşayan ve savunmada da açıklar veren rakibi karşısında Lonny Baxter ile basketler bulmaya devam eden Siyah Beyazlılar, farkı 40 sayıya kadar çıkartarak son periyoda da 83-43 üstün girdi.

Final periyoduna da 3’er sayılık basketlerle başlayan İstanbul temsilcisi, elde ettiği farkın rahatlığı ile oyunun kontrolünü elinde tuttu ve son 5 dakikasına 99-51 önde girdiği maçtan 103-57 galip ayrıldı.


SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Fatih Arslanoğlu, Ersan Ergüler

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (103): Muratcan Güler 1 (2 ribaund, 6 asist), Engin Atsür 8 (1 ribaund, 5 asist), Brad Newley 15 (3 ribaund, 2 asist), Arın Soğancıoğlu 2 (2 ribaund, 1 asist), Ömer Ünver 3, Lonny Baxter 20 (1 ribaund), Adem Ören 2 (3 ribaund, 1 asist), Mire Chatman 3 (5 ribaund, 9 asist), Cevher Özer 12 (6 ribaund, 1 asist), Kevin Fletcher 26 (7 ribaund, 2 asist), Kerem Özkan 11 (6 ribaund, 1 asist)

OYAK RENAULT (57): Ahmet Ali Erdoğan (1 asist), Alpaslan Uruk 8 (5 ribaund), Nedim Dal 10 (1 ribaund, 1 asist), Mike Rose 10 (3 ribaund, 4 asist), Burak Akdağ 4 (2 ribaund), Wink Adams 8 (7 ribaund, 6 asist), Joshua Heytvelt 12 (4 ribaund, 2 asist), Mutlu Demir 5 (3 ribaund).

1.PERİYOT: 26-19
2.PERİYOT: 29-16
3.PERİYOT: 28- 8
4.PERİYOT: 20-14


Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda oynanan Beşiktaş Cola Turka-Oyak Reanult maçının ardından iki takımın antrenörü maç ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında günü galibiyetle kapatan Siyah Beyazlılar’ın Antrenörü Burak Bıyıktay, dünkü yenilgiden sonra bu akşam iyi oynadıklarını belirterek, “Kerem’in oyuna dahil olması, Engin’in daha çok katkı vermesi ve Kevın’ın muhteşem performansı altı çizilmesi gereken detaylar. Sonuçta bu bir galibiyet ve yeterli değil. Yarın çok zorlu bir maç oynayacağız çünkü Kepez Belediyesi gerçekten iyi bir takım. Zorlu bir final maçı olacak, umarım kazanan biz oluruz” dedi.

Oyak Renault Antrenörü Yücel Platin, bu yenilginin kendilerine hiç yakışmadığını vurgulayarak, “Biz, bu şekilde yenilecek bir takım değiliz ve bu yenilgi bize hiç yakışmadı. İzmir’de istediğimizi elde edemedik. Artık lige bakacağız” dedi.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder