13 Ekim 2009 Salı

Shaq vs. Baby Shaq



Shaq, Baby Shaq'ı konuk etti!..
Yunanistan'ın güçlü kulübü Olympiakos, Euroleague Amerika Turu '09 kapsamında NBA takımlarıyla yaptığı son maçta Cleveland Cavaliers ile karşılaştı. Cavaliers, maçı 111-94 kazanırken, Shaquille O'Neal "Shaq" ile "Baby Shaq" lakaplı Sofoklis Schortsanitis eşleşmesi merak konusu oldu!

Yunan devi karşılaşmaya etkili başladı. İlk çeyrekte Cavs ile başa baş bir oyun sergileyen Olympiakos, ikinci periyotta ise Lebron James, Shaquille O'Neal ve Anthony Parker'ı durduramadı. Devre sonunu 11-0'lık seri ile noktayalan Cleveland soyunma odasına 60-44 önde girdi. Konuk ekip ikinci yarıda Josh Childress ve Linas Kleiza ile rakibine direnmeye çalışsa da sonucu değiştirmeye gücü yetmedi.

Daniel Gibson 15 sayı ile Cleveland'ın en skorer ismi olurken, Anderson Varejao 13 sayı, 8 ribaunt, Lebron James ve Shaquille O'Neal de 12'şer sayı ürettiler. Yunanistan'a dönerek 10 gün sonra start alacak Euroleague hazırlıklarına devam edecek Olimpiakos'ta ise Childress ve Kleiza 16'şar sayı, Yotam Halperin de 14 sayı, 5 asist ile oynadı.

Maçtan sonra Baby Shaq hakkında açıklamalar yapan Shaquille O'Neal, "Onu Olimpiyatlarda izlemiştim, harika bir çocuk. Onunla konuştum, iyi bir adam ve sert oynuyor. Hakikaten takdir edilecek bir oyuncu." dedi.

"Baby Shaq" lakaplı Sofoklis Schortsanitis, Shaquille O'Neal ile eşleşmesiyle alakalı şöyle konuştu, "Bu büyük bir onurdu. Ben, Shaq'ı izleyerek büyüdüm. O, çok kuvvetli ve tam anlamıyla mükemmel..."

Maç raporu ve istatistikler için tıklayınız.
Maçın fotoğrafları için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder